Η αναφορά της Kate Middleton στη στρατιωτική θητεία του πρίγκιπα William στο Sandhurst

Ιωάννα Τζανή
Η αναφορά της Kate Middleton στη στρατιωτική θητεία του πρίγκιπα William στο Sandhurst

Η Δούκισσα του Cambridge τίμησε για ακόμη μια χρονιά την Ημέρα Μνήμης για όσους έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας.

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης και τα 100 χρόνια από τη δημιουργία της Βασιλικής Βρετανικής Λεγεώνας, η Kate Middleton έφερε στη μνήμη της τις ημέρες που ο σύζυγός της, πρίγκιπας William, υπηρετούσε στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία του Sandhurst.

Στη συνάντηση που είχε με τον βετεράνο του Italy Star, συνταγματάρχη David Blum OBE, και τη 10χρονη Scout Emily Edge στο Royal Hospital Chelsea, η Δούκισσα του Cambridge ζήτησε από τα δύο αυτά πρόσωπα να της διηγηθούν τις ιστορίες τους.

kate middleton prince william pact2

Η άγνωστη συμφωνία της Kate Middleton με τον πρίγκιπα William πριν τον γάμο τους

Η στιγμή που η Middleton αναπόλησε τη θητεία του William στο Sandhurst

Ο συνταγματάρχης Blum αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η Ημέρα Μνήμης για εκείνον, έχοντας υπηρετήσει στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ αποκάλυψε ότι επιλέχθηκε για ανάθεση και παρακολούθησε την περίφημη ακαδημία του Sandhurst για την εκπαίδευσή του.


https://www.instagram.com/p/CWLMaKPsE7m/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Μάλλον ήταν πολύ πιο δύσκολα τότε από ό,τι όταν υπηρέτησε ο σύζυγός μου, αλλά έχω ακούσει πολλά για αυτό», είπε από την πλευρά της η Kate Middleton.

Η τελετή παρέλασης για την αποφοίτηση του William από την Ακαδημία Sandhurst τον Δεκέμβριο του 2006, ήταν ένα από τα πρώτα σπουδαία βασιλικά γεγονότα που παρακολούθησε η Middleton, πριν ακόμα παντρευτεί με τον πρίγκιπα (ο γάμος ήρθε το 2011). Η Δούκισσα του Cambridge είχε παρευρεθεί στην παρέλαση, έχοντας δίπλα της τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον πρίγκιπα Κάρολος και την οικογένειά της.


https://www.instagram.com/p/CWEfb4MsBmH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο φόρος τιμής στη 10χρονη Emily

Η μόλις 10 ετών Scout Emily Edge μίλησε για τα όσα έμαθε σχετικά με τον ρόλο που έπαιξαν οι Πρόσκοποι στο πλαίσιο της προσπάθειας εν καιρώ πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας στην εκκένωση μικρών παιδιών από τις πόλεις και της συμμετοχής σε ρολόγια πυρκαγιάς και συγκομιδές.



Οι τρεις τους συζήτησαν, επίσης, για τις ζωτικές δεξιότητες και εμπειρίες ζωής που μπορεί να προσφέρει στους νέους η ιδιότητα του Προσκόπου, συμπεριλαμβανομένης της οικοδόμησης αυτοπεποίθησης, ομαδικών δεξιοτήτων και ανθεκτικότητας.

Φέτος, Πρόσκοποι σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία συμμετέχουν σε δραστηριότητες για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας της Βασιλικής Βρετανικής Λεγεώνας, η οποία δημιουργήθηκε από τον Earl Haig το 1921.

Η περίσταση σηματοδοτήθηκε, επίσης, από τη δημιουργία ενός νέου Σήματος Μνήμης για την Εκατονταετηρίδα των Προσκόπων, μια πρωτοβουλία με επικεφαλής τη Δούκισσα, η οποία μπορεί να απονεμηθεί σε όλους όσοι συμμετέχουν ουσιαστικά στην Ημέρα Μνήμης.


https://www.instagram.com/p/CUZycE7MTFK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Kate Middleton είπε στην Emily: «Είσαι μια τεράστια έμπνευση για πολλούς νέους», απονέμοντάς της το σήμα της Ημέρας Μνήμης για τις δραστηριότητες στις οποίες έχει λάβει μέρος, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας έκθεσης παπαρούνας για την τοπική εκκλησία της.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge θα είναι μεταξύ των ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας που θα παραστούν στο Φεστιβάλ Μνήμης στο Royal Albert Hall του Λονδίνου στις 13 Νοεμβρίου 2021, καθώς και στο Κενοτάφιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Πρίγκιπας William και η Kate Middleton ψάχνουν για social media manager - Ψήνεσαι;

Πρίγκιπας Louis: 3 φορές που αδικήθηκε ο μικρότερος γιος του William και της Kate Middleton

O πρίγκιπας William και η Kate Middleton στην Αθήνα για τον γάμο; Τι γράφουν τα βρετανικά media!