Η μεγάλη νίκη της Meghan Markle: Κέρδισε τη δίκη αλλά και τη βασίλισσα και την Kate Middleton

Πατούλια Κατερίνα
Η μεγάλη νίκη της Meghan Markle: Κέρδισε τη δίκη αλλά και τη βασίλισσα και την Kate Middleton

Η Meghan Markle έκανε μια δήλωση για τη μεγάλη νίκη της κατά της εφημερίδας Mail αλλά η νίκη της επί της βασίλισσας έχει δημιουργήσει σούσουρο.

Όπως σίγουρα έχεις μάθει, η Meghan Markle κέρδισε μια μεγάλη δικαστική νίκη κόντρα στην εφημερίδα Mail, διαμάχη που αφορούσε στη δημοσίευση του ιδιωτικού γράμματος που είχε η ίδια στείλει στον πατέρα της Thomas Markle.

Η ιστορία με το γράμμα της 40χρονης σήμερα δούκισσας του Sussex είναι μια ιστορία τριών ετών και ο πατέρας της Μarkle όχι μόνο τροφοδότησε την Mail με το γράμμα, αλλά συμμετείχε και στη δημιουργία μερικών ακόμα κειμένων που την αφορούσαν.
Η σύζυγος του πρίγκιπα Harry δικαιώθηκε σχετικά με την για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων και παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής. Νωρίτερα φέτος, η νομική ομάδα της Markle, πιστεύοντας ότι η υπόθεσή της είναι ισχυρή, έκανε μια κίνηση για να λάβει συνοπτική απόφαση, πράγμα που σημαίνει ότι ζητούσε από τον δικαστή να εκδώσει μια ετυμηγορία χωρίς δίκη.

H νίκη της Meghan

Νωρίτερα αλλά μέσα στον Νοέμβριο, η Mail της Κυριακής είχε διαφωνήσει και είχε ζητήσει να γίνει κανονικά η δίκη για να έρθουν όλα τα δεδομένα και στοιχεία στο φως.

Η Mail υποστήριζε σε όλη την έκβαση της υπόθεσης, πως η ίδια η δούκισσα γνώριζε καλά πως το γράμμα ή μέρος του γράμματος που έστειλε θα μπορούσε να γίνει γνωστό στον Τύπο, με μάρτυρα τον πρώην ιδιαίτερο γραμματέα των Sussexes ο οποίος υποστήριξε πως η Meghan έγραψε το γράμμα γνωρίζοντας τι θα ακολουθήσει.

Στα πειστήρια της Mail ήταν και γραπτά μηνύματα ανάμεσα στους Sussexes και τον Knauf όπου φανερωνόταν πως η Markle συνεργάστηκε με τους συγγραφείς του βιβλίου Finding Freedom και έδωσε λεπτομέρειες που κανείς δεν γνώριζε για τη σχέση με τον Harry, κάτι που η ίδια είχε προηγουμένως διαψεύσει.

Παρόλα αυτά, το Εφετείο έκρινε τώρα την υπόθεση υπέρ της δούκισσας, επικυρώνοντας την απόφαση του πρώτου δικαστή και τονίζοντας πως η Meghan είχε «εύλογη προσδοκία ιδιωτικότητας» όσον αφορά την επιστολή και ότι το περιεχόμενο ήταν «προσωπικό, ιδιωτικό που δεν άπτονταν του δημόσιου ενδιαφέροντος.

Αν πάντως η Mail δεν είχε δημοσιεύσει τουλάχιστον το μισό γράμμα, όλη η υπόθεση θα είχε ακυρωθεί ενώ η εφημερίδα είναι αναγκασμένη να δημοσιεύσει στην δήλωση της Markle για τη νίκη της στο πρωτοσέλιδο.

Μήπως το BBC τρολάρει και τον πρίγκιπα Harry; To Megxit έγινε Sussexit στο νέο ντοκιμαντέρ

Αυτή είναι μια νίκη όχι μόνο για μένα

«Αυτή είναι μια νίκη όχι μόνο για μένα, αλλά για όποιον ένιωσε φοβισμένος να υπερασπιστεί αυτό που είναι σωστό. Αν και αυτή η νίκη αποτελεί προηγούμενο, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι είμαστε τώρα συλλογικά αρκετά γενναίοι για να αναδιαμορφώσουμε μια βιομηχανία από tabloid που θέλει τους ανθρώπους να είναι σκληροί και να κερδίζουν από τα ψέματα και τον πόνο που δημιουργούν.



Από την πρώτη μέρα, αντιμετώπισα αυτήν την αγωγή ως σημαντικό μέτρο του σωστού έναντι στο λάθος. Η εφημερίδα το αντιμετώπισε ως ένα παιχνίδι χωρίς κανόνες. Όσο περισσότερο συνέχιζαν, τόσο περισσότερο μπορούσαν να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και να χειραγωγούν το κοινό (ακόμη και κατά τη διάρκεια της ίδιας της δίκης) κάνοντας μια απλή υπόθεση εξαιρετικά περίπλοκη για να δημιουργήσουν περισσότερους τίτλους και να πουλήσουν περισσότερες εφημερίδες - ένα μοντέλο που ανταμείβει το χάος πάνω από την αλήθεια. Στα σχεδόν τρία χρόνια από τότε που ξεκίνησε όλο αυτό, έκανα υπομονή απέναντι στην εξαπάτηση, τον εκφοβισμό και τις επιθέσεις.

Σήμερα, τα δικαστήρια αποφάνθηκαν υπέρ μου – επιβεβαιώνοντας και πάλι ότι η Sunday Mail, που ανήκει στον Jonathan Rothermere, παραβίασε το νόμο. Τα δικαστήρια έχουν καταδικάσει τον κατηγορούμενο και ελπίζω να αρχίσουμε να κάνουμε όλοι το ίδιο. Γιατί όσο και αν φαίνεται μακριά από την προσωπική σας ζωή ένας τέτοιος άνθρωπος, δεν είναι. Αύριο μπορεί να είσαι εσύ. Αυτές οι επιβλαβείς πρακτικές δεν συμβαίνουν μία φορά - είναι μια καθημερινή αποτυχία που μας χωρίζει και όλοι μας αξίζουμε κάτι καλύτερο».

«Νίκη» της Markle και επί της βασίλισσας και της Kate Middleton

Σύμφωνα με νέα έρευνα που έκανε online το Design Bundles, η Meghan είναι πιο δημοφιλής και έχει μεγαλύτερη επίδραση σε σχέση με τους υπόλοιπους royals, παρότι παραιτήθηκε.

Η 40χρονη ήταν θέμα αναζήτησης σε 7,4 εκατομμύρια αναζητήσεις στην Google κάθε μήνα τον προηγούμενο χρόνο ενώ έχει 10,4 εκατομμύρια hastags στο Instagram ενώ έχουν γραφτεί 11.2000 άρθρα για εκείνη την προηγούμενη χρονιά.

«Τώρα, η Δούκισσα του Sussex είναι πιθανότατα η πιο πολυσυζητημένη και ισχυρή γυναίκα σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και στη βασιλική οικογένεια» τόνισε εκπρόσωπος του Design Bundles και πρόσθεσε:

«Η γενναιότητα και η τόλμη της Μέγκαν να μιλάει για θέματα όπως ο ρατσισμός, η γονική άδεια και η ενδυνάμωση των γυναικών δεν μοιάζει με κανένα άλλο βασιλικό μέλος και η φωνή της είναι ισχυρή και διαρκής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η αντίδραση της Kate Middleton όταν άκουσε το όνομα της Meghan Markle ήταν epic

Το κατηγορώ του Donald Trump στη Meghan Markle: «Δεν σεβάστηκε τη βασίλισσα, χρησιμοποιεί τον Harry»

Ούτε ο Κάρολος, ούτε η κόντρα με την Kate: Η αιτία του Megxit ήταν η βασίλισσα