Η κρυφή ζωή των νταντάδων της βασιλικής οικογένειας

Η κρυφή ζωή των νταντάδων της βασιλικής οικογένειας

Τι συμβαίνει με τις γυναίκες που αναλαμβάνουν τους απόγονους της βασιλικής οικογένειας;

Πολλά έχουν ακουστεί ανά διαστήματα για τα όσα συμβαίνουν στο παλάτι. Είναι ένα πράγμα όσα φαίνονται όταν οι κάμερες γράφουν και ένα τελείως διαφορετικό όταν κλείνουν οι πόρτες του παλατιού.

Από τα κατώφλια των royals έχουν περάσει πολλοί άνθρωποι που βοηθούν τις οικογένειες να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι νταντάδες που έχουν αναλάβει ανά διαστήματα τα παιδιά, τους μικρούς πρίγκιπες και τις μικρές πριγκίπισσες.

Αν πίστευες πως τα καθήκοντά τους περιορίζονται αποκλειστικά στο να προσέχουν τα παιδιά, όπως συνηθίζει να είναι ο ρόλος μίας νταντάς, τότε κάνεις λάθος, αφού κατά καιρούς, στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει πολλά, πολλά περισσότερα.

british royals nannies3 copy

Πάμε να δούμε μερικές από τις πιο διάσημες νταντάδες.

Marion Crawford

Η Marion Crawford ήταν νταντά της πριγκίπισσας -τότε- Ελισάβετ και της πριγκίπισσας Μαργαρίτας το 1932 και για 16 χρόνια. Εκείνη, όμως, αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα βιβλίο με απομνημονεύματα για τη ζωή της με τα κορίτσια, κάτι που λέγεται ότι το παλάτι είδε ως προδοσία. Ούτε η Ελισάβετ ούτε η Μαργαρίτα ούτε κανείς από το παλάτι τής μίλησε ποτέ ξανά μετά από αυτό.




Barbara Barnes

Η Barbara Barnes ήταν νταντά του πρίγκιπα William μέχρι την ηλικία των 4 ετών και όταν ο Harry ήταν μπέμπης. Δεν έμεινε για πολύ στις ζωές τους για τον εξής λόγο: Πίστευε πως τα παιδιά των βασιλικών οικογενειών πρέπει να μεγαλώνουν με διαφορετικό τρόπο, κάτι που αναμενόμενα ήρθε σε αντιπαράθεση με τα πιστεύω της Diana. Της απαγορεύτηκε κάθε επικοινωνία μαζί τους.




Olga Powell

Η Olga Powell ήταν νταντά τόσο του πρίγκιπα William -από τα 6 του χρόνια- όσο και του πρίγκιπα Harry. Είχε δηλώσει ότι η πριγκίπισσα Diana και ο πρίγκιπας Κάρολος ήθελαν τα παιδιά τους να μεγαλώσουν πολύ φυσιολογικά, να παίζουν, να σκαρφαλώνουν, κ.ο.κ. Δεν έκανε, όμως, μόνο αυτό. Όταν χώρισαν οι γονείς ήταν δίπλα τους και συναισθηματικά αλλά και, όταν πέθανε η Diana, στάθηκε στο πλευρό τους για να τους παρηγορήσει. Είχαν τόσο πολύ δεθεί, που, όταν πέθανε η Powell, ο William ακύρωσε σημαντικές υποχρεώσεις για να είναι στην τελετή.




Alexandra Pettifer

Η Alexandra Pettifer ήταν νταντά του William και του Harry το 1993 και ο χρόνος με τους πρίγκιπες περνούσε πολύ διασκεδαστικά. Κυνήγι, ψάρεμα και κάθε είδους περιπέτεια. Το 2021, ωστόσο, μπλέχτηκε σε ένα σκάνδαλο. Ο πρώην δημοσιογράφος του BBC, Martin Bashir, είχε πλαστογραφήσει μια απόδειξη που έδειχνε ότι ο Κάρολος πλήρωσε για την νταντά να κάνει άμβλωση-ενισχύοντας τις υποψίες της Diana για παράνομη σχέση μεταξύ τους-.




Maria Teresa Turrion Borrallo

Η Maria Teresa Turrion Borrallo είναι η νταντά των παιδιών της Kate Middleton και του πρίγκιπα William. Έχει κάνει κάθε είδους εκπαίδευση από πρώτες βοήθειες μέχρι εγκεφαλική ανάπτυξη. «Σήμερα, οι νταντάδες των royals πρέπει να έχουν κρατούν μία ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ του να παρέχουν φροντίδα και συναισθηματική στήριξη, χωρίς να φαίνεται πως παρεμβαίνουν στις αποφάσεις των βασιλικών γονιών», λέει η συγγραφέας του «Raising Royalty», Carolyn Harris.




Συνέχισε παρακάτω για μερικές φωτογραφίες με τα παιδιά των royals.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η αγαπημένη Xmas ταινία της Ελισάβετ είναι το cult classic που δε θέλουμε να ξαναδούμε ποτέ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανατροπή σε όλα τα χριστουγεννιάτικα σχέδια- Θα περάσει τις γιορτές μόνη

Πλήρης στήριξη στον πρίγκιπα Harry από τη θεία του Sarah Ferguson: «Η Diana τον ήθελε ευτυχισμένο»!