Η αγαπημένη Xmas ταινία της Ελισάβετ είναι το cult classic που δε θέλουμε να ξαναδούμε ποτέ

Νατάσσα Σχοινά
Η αγαπημένη Xmas ταινία της Ελισάβετ είναι το cult classic που δε θέλουμε να ξαναδούμε ποτέ

Από τόσες ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει, αυτή βρήκε;

Όπως και να το κάνουμε, τα Χριστούγεννα θέλουν σπίτι. Πολύ σπίτι. Ακόμα και όταν δεν είχαμε πανδημίες, δηλαδή, μία από τις πιο ευχάριστες και απολαυστικές συνήθειες της εποχής ήταν να ετοιμάζουμε ταινίες και σνακ και να συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί στον καναπέ ή στο κρεβάτι για να απολαύσουμε την εμπειρία.

Απ’ ό,τι φαίνεται, τα πράγματα στο παλάτι της Αγγλίας δεν είναι και πολύ διαφορετικά. Για την ακρίβεια, καθόλου. Η βασίλισσα Ελισάβετ αγαπάει τον κινηματογράφο και κάθε Χριστούγεννα, ειδικά, ετοιμάζεται για να βάλει τις αγαπημένες της παραγωγές στο replay. Τι της αρέσει να βλέπει, όμως; Ποια είναι η αγαπημένη της ταινία για την εορταστική περίοδο;



Η αγαπημένη Xmas ταινία της βασίλισσας Ελισάβετ

Υπάρχουν πολλές ταινίες που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα. Πάρα πολλές. Από το καθιερωμένο πια «Home Alone» μέχρι το «A Christmas Carol». Ο κινηματογράφος βρίθει από Xmas παραγωγές. Η Ελισάβετ, όμως, έχει τη δική της, εξαιρετικά ιδιαίτερη προτίμηση, στην οποία μάλλον το μυαλό σου δεν πάει, γενικά, όχι μόνο για την Ελισάβετ.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανατροπή σε όλα τα χριστουγεννιάτικα σχέδια- Θα περάσει τις γιορτές μόνη

Flash Gordon

Η Ελισάβετ βλέπει κάθε χρόνο με τα εγγόνια και τα διέγγονά της το «Flash Gordon». «Ξέρετε, βλέπουμε τον Flash Gordon όλη την ώρα, εγώ με τα εγγόνια μου. Έχω τα εγγόνια εδώ, θα σας πείραζε να πείτε ότι ο Gordon ζει;», είπε ο Brian Blessed (πρίγκιπας Vulcan), ένας εκ των ηθοποιών της ταινίας μιμούμενος την Ελισάβετ. Με τον ηθοποιό είχαν γνωριστεί το 2016 στο παλάτι του Buckingham όταν του απένειμε OBE (Officer of the British Empire).



Αν οι cult ταινίες μπορούσαν να δώσουν μερικά βραβεία cult κινηματογράφου, το «Flash Gordon» (σ.σ. ένας ποδοσφαιριστής που ταξιδεύει στον Mongo για να πολεμήσει ενάντια στην τυραννία Ming και να σώσει τη Γη) που κυκλοφόρησε το 1980 θα είναι σίγουρα μέσα σε αυτά. Σαφώς οι ταινίες τότε είχαν μία Χ λογική, όμως, αν προσπαθήσεις να τη δεις σήμερα, δυσκολεύεσαι. Δεν είναι μία ταινία που θα ξαναβλέπαμε, δηλαδή.

queen elizabeth movie11 copy

Όσον αφορά στο πιο τηλεοπτικό κομμάτι, η Ελισάβετ έχει πιο κλασικό ή και mainstream γούστο. Στις αγαπημένες της επιλογές ανήκει το «Downtown Abbey» και το «Line of Duty», με το οποίο λέγεται ότι «κόλλησε» όσο ήταν σε lockdown στο παλάτι του Windsor.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο τραπέζι της Βασίλισσας Ελισάβετ δεν κάθονται παιδιά! George Charlotte και Louis σε άλλο δωμάτιο

Πλήρης στήριξη στον πρίγκιπα Harry από τη θεία του Sarah Ferguson: «Η Diana τον ήθελε ευτυχισμένο»!

Ο William φέρνει gin με tonic στην Kate αφού κοιμίσει τα παιδιά - Πώς προσέχουν ο ένας τον άλλον