Το δικαστήριο υπέρ της πριγκίπισσας Haya στο διαζύγιο με τον σεΐχη - Οι απειλές και οι εκβιασμοί

Το δικαστήριο υπέρ της πριγκίπισσας Haya στο διαζύγιο με τον σεΐχη - Οι απειλές και οι εκβιασμοί

Δύο χρόνια μετά τη φυγή της από το Dubai, το δικαστήριο πήρε απόφαση για το διαζύγιο.

Η πριγκίπισσα Haya είναι σήμερα στα πρώτα θέματα συζήτησης και ο λόγος είναι πολύ απλός και ιδιαίτερα ακριβός: το διαζύγιό της από τον σεΐχη Mohammed Bin Rashid Al-Maktoum.

Το δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου επιδίκασε τον εφάπαξ διακανονισμό του διαζυγίου, δίνοντας περί τα 500 εκατομμύρια λίρες, με τα 250 να δίνονται προκαταβολικά, στην πριγκίπισσα και 47χρονη κόρη του βασιλιά της Ιορδανίας, Hussein. H πριγκίπισσα ήταν, μάλιστα, η νεότερη από τις συνολικά έξι συζύγους του σεΐχη Mohammed.



Τι άλλο αποφάσισε το δικαστήριο

Το δικαστήριο έδωσε στην πριγκίπισσα Haya χρηματικά ποσά για να καλύψει τις ιδιοκτησίες της, τη μία κοντά στο παλάτι του Kensington και την άλλη στο Egham στο Surrey. Επιπλέον 5,6 εκατομμύρια για το κάθε ένα από τα παιδιά της, μισθούς και διαμονή για νοσοκόμα και νταντά, ενισχυμένα οχήματα και κάλυψη των εξόδων για τα άλογα και τα πόνι της οικογένειας.

Το δικαστήριο θεώρησε εκτεθειμένη την πριγκίπισσα και τα παιδιά και έκρινε πως η παραμονή τους στην Αγγλία πρέπει να περιλαμβάνει σημαντικά μέτρα ασφάλειας. «Υπάρχει ένας σαφής και διαρκής κίνδυνος για αυτά τα παιδιά που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παραμείνει μέχρι να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους. Θα παραμείνει ένας σαφής και πάντα παρών κίνδυνος (για την πριγκίπισσα Haya) για το υπόλοιπο της ζωής της είτε από τον σεΐχη είτε από τρομοκράτες και άλλες απειλές», είπε ο δικαστής Moor.

princess haya divorce

Η πριγκίπισσα Haya κατέθεσε, μάλιστα, στο δικαστήριο αποδεικτικά στοιχεία για τις προσωπικές απειλές και τους εκβιασμούς που δεχόταν από μέλη της ομάδας ασφαλείας της, τέσσερα από τα οποία είχε πληρώσει.

Όταν η πριγκίπισσα Haya το έσκασε από το Dubai

Ήταν 2019, όταν η πριγκίπισσα Haya αποφάσισε να πάρει τα παιδιά της, την Al Jalila bint Mohammed bin Rashid Al Maktoum και τον Zayed bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, και να φύγουν από το Dubai. Ο λόγος, όπως είπε, ήταν φόβοι για τη ζωή της, καθώς είχε ανακαλύψει ότι ο σεΐχης είχε απαγάγει δύο από τις κόρες του, τη Latifa και τη Shamsa, και τις κρατούσε παρά τη θέλησή τους.

Τα λεγόμενα της πριγκίπισσας επιβεβαιώθηκαν στο κοινό όταν κυκλοφόρησε ένα ποίημα του σεΐχη με τίτλο «You Lived, You Died», δηλαδή «Έζησες, πέθανες», το οποίο για πολλούς θεωρήθηκε απειλή προς τη ζωή της πριγκίπισσας λόγω της απιστίας της με έναν σωματοφύλακα (σ.σ. Ο σεΐχης είπε πως κατέβασε το ποίημα, καθώς επίσης και πως τα κειμήλια που δόθηκαν ως δώρο στην πρώην σύζυγό του θα της επιστρέφονταν).

princess haya divorce10

Ακόμα και όταν κατάφερε τελικά να πάει στην Αγγλία, η πριγκίπισσα δεν ηρέμησε. Λάμβανε μηνύματα που την εκφόβιζαν ότι μπορούν να τη βρουν παντού, κατ’ επέκταση κάνοντάς τη να ανησυχήσει για τα παιδιά της.

Η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων

Τα στοιχεία, όμως, συσσωρεύονται. Νωρίτερα μέσα στο 2021, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε πως ο σεΐχης Mohammed παραβίασε τα κινητά τηλέφωνα της πριγκίπισσας Haya, της νομικής της ομάδας και των σωματοφυλάκων της. Ο ίδιος αρνήθηκε πως έχει στην κατοχή του οποιοδήποτε τέτοιο υλικό, ωστόσο, ο πρόεδρος του Οικογενειακού Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου κατέληξε στο αντίθετο.



Ο σεΐχης ισχυρίζεται πως το να βλάψει την πριγκίπισσα δεν είναι στις προθέσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πριγκίπισσα Charlene: Το σκίτσο για τα Χριστούγεννα και η αλήθεια για την πλαστική στο Ντουμπάι

Τα τραυματικά Χριστούγεννα της πριγκίπισσας Diana με τη βασιλική οικογένεια - Έγινε κατακόκκινη!

Η βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε την Kate Middleton με τρόπο που θα ζήλευε και η Meghan Markle!