Το απαγορευμένο ντοκιμαντέρ της βασιλικής οικογένειας - Η Ελισάβετ θέλει να ξεχάσει ότι υπάρχει!

Το απαγορευμένο ντοκιμαντέρ της βασιλικής οικογένειας - Η Ελισάβετ θέλει να ξεχάσει ότι υπάρχει!

Το ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε δείχνει πράγματα που οι royals θα προτιμούσαν να μείνουν κρυφά.

Ξέρεις πια πως όσον αφορά στη βασιλική οικογένεια, ηρεμία δεν πρόκειται να υπάρξει. Τα μέλη της βρίσκονται διαρκώς στην επικαιρότητα. Μα θα είναι για τις σχέσεις μεταξύ τους -που ως γνωστόν δεν είναι και οι καλύτερες πάντα-. Μα θα είναι για θέματα πολιτικής φύσης που αφορούν το ζήτημα της διαδοχής. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο οι Βρετανοί royals είναι το πρώτο θέμα συζήτησης.

Κατά καιρούς, το παλάτι έχει ασκήσει βέτο σε διάφορες κινήσεις που έχει θεωρήσει ότι μπορούν να βλάψουν το στέμμα. Οι περισσότερες από αυτές έχουν φτάσει με κάποιον τρόπο στα αυτιά του κοινού, ανάμεσά τους και ένα ντοκιμαντέρ που η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να απαγορέψει, καθώς θεώρησε ότι εξέθετε πολύ την οικογένεια στο κοινό.



Το απαγορευμένο ντοκιμαντέρ της βασιλικής οικογένειας

Το 1969, εκεί που όλοι είχαν συνηθίσει τη βασιλική οικογένεια να κινείται σε πιο επιφυλακτικά βήματα σχετικά με την επικοινωνία και την έκθεσή της στο κοινό, ξαφνικά, πήρε την απόφαση να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ. Τα πλάνα του έδειχναν σκηνές μέσα στο παλάτι του Buckingham, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ μέχρι τότε και που κανείς δεν περίμενε ότι θα συνέβαινε ποτέ.

queen elizabeth movie

Το ντοκιμαντέρ κυκλοφόρησε στο BBC και αναμενόμενα παρακολουθήθηκε από εκατομμύρια νοικοκυριά κατευθείαν, ώσπου κάποια στιγμή και χωρίς καμία προειδοποίηση η βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε την απόσυρσή του και απαγόρευσε τη συνέχιση της κυκλοφορίας του.

Η αλήθεια είναι πως το «Royal Family», όπως ονομαζόταν, περιλάμβανε διάφορες σκηνές με περιεχόμενο που το παλάτι είναι λογικό να μην ήθελε στον αέρα. Για παράδειγμα, η Ελισάβετ ακούγεται να λέει «γορίλα» τον πρέσβη των ΗΠΑ. «Υπήρχε ένας γορίλας. Είχε κοντό σώμα, μακριά χέρια», λέει χαρακτηριστικά.



Η ταινία είχε διάρκεια 110 λεπτών και, παρά το σύντομο της παραμονής της στη δημοσιότητα, παρακολουθήθηκε από 30 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ υπολογίζεται πως παγκοσμίως ο αριθμός φτάνει περί τα 350 εκατομμύρια. Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ στο οποίο έγινε αναφορά και στη σειρά «The Crown».

Το παλάτι του Buckingham και οι εκπρόσωποί του αρνήθηκαν να σχολιάσουν το οτιδήποτε, ωστόσο η πριγκίπισσα Άννα σχολίασε αργότερα το ντοκιμαντέρ δείχνοντας την προσωπική της δυσαρέσκεια με αυτό. «Ποτέ δε μου άρεσε η ιδέα ενός βασιλικού ντοκιμαντέρ. Πάντα πίστευα ότι ήταν σάπια ιδέα», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το δικαστήριο υπέρ της πριγκίπισσας Haya στο διαζύγιο με τον σεΐχη - Οι απειλές και οι εκβιασμοί

Βασίλισσα Ελισάβετ: Χριστούγεννα χωρίς τον William και την Kate αλλά δεν θα είναι μόνη

Η βασίλισσα Ελισάβετ ντύθηκε στα κόκκινα και στο μήνυμά της θα μιλήσει για την απώλεια του Φίλιππου