Όσο η Ελισάβετ μετέδιδε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα δράστης με βαλλίστρα εισέβαλε στο Windsor

Όσο η Ελισάβετ μετέδιδε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα δράστης με βαλλίστρα εισέβαλε στο Windsor

Η νέα εισβολή σήμανε συναγερμό στο παλάτι για την ασφάλεια της Ελισάβετ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, ανήμερα των Χριστουγέννων, εμφανίστηκε μαγνητοσκοπημένα για το παραδοσιακό της μήνυμα και απευθύνθηκε στο κοινό για να ευχηθεί και να μεταφέρει ελπίδα. Ειδικά μέσα σε μία περίοδο, όπως αυτή της πανδημίας, η μονάρχης ετοίμασε έναν λόγο που περιλάμβανε τόσο τον πόνο των ανθρώπων που έχουν χάσει δικούς τους όσο και τον δικό της για την απώλεια του Φιλίππου. Αυτό που σχολιάστηκε ιδιαίτερα είναι ότι, ενώ αναφέρθηκε στον πρίγκιπα William και την Kate Middleton, δεν έγινε καμία αναφορά στον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle.

Την ώρα, όμως, που συνέβαιναν όλα αυτά, ένοπλος άνδρας μπήκε στο κάστρο του Windsor προκαλώντας συναγερμό στο παλάτι.




Το προφίλ του δράστη – Τι όπλο κρατούσε

Το σκηνικό εκτυλίχθηκε περίπου στις 08.30 το πρωί μέσα στο παλάτι του Winsdor. Ένας 19χρονος άντρας από το Southampton κρατώντας όπλο εισέβαλε στην ιδιοκτησία. Το όπλο αποκαλύφθηκε πως τελικά ήταν μία βαλλίστρα.

Πηγή είπε στη Sunday Mirror: «Οι έλεγχοι της ασφάλειας που παρακολουθούσαν τις κάμερες δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους όταν εντόπισαν τον άνδρα να μεταφέρει αυτό που φάνηκε να είναι μία βαλλίστρα και φώναξαν την ένοπλη αστυνομία κατευθείαν στη σκηνή ως επείγουσα περίπτωση. Εκτελέστηκε ένα σχέδιο προστασίας για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της βασίλισσας, που βρισκόταν στα προσωπικά της διαμερίσματα. Όλοι φέρθηκαν πολύ επαγγελματικά, αλλά ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό να δεις τον εισβολέα. Υπήρχαν πραγματικές ανησυχίες ότι η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα τόσο επικίνδυνο όπλο».




Πού ήταν η Ελισάβετ;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασίλισσα Ελισάβετ, την ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά, περίμενε στα προσωπικά της διαμερίσματα τον πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα Edward για να παρευρεθούν στη λειτουργία της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Μέλος του προσωπικού ασφαλείας την ενημέρωσε για την επείγουσα κατάσταση, η οποία τελικά εξελίχθηκε με αίσιο τρόπο.

queen elizabeth christmas message intruder2


Ανησυχίες για τα μέτρα ασφαλείας

Πρώην υπεύθυνος της βασιλικής ασφαλείας, ο Dai Davies, εξέφρασε τις ανησυχίες του για το γεγονός, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος εισβάλλει στο παλάτι. «Άλλος ένας εισβολέας στο κτήμα του Windsor θα πρέπει να κρούσει τα καμπανάκια του κινδύνου. Θα προέβλεπα μία μεγάλη αναθεώρηση μετά από αυτό το τελευταίο συμβάν, που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, ειδικά αφού αυτός ο εισβολέας ήταν ένοπλος. Δεν ξέρουμε το παρελθόν τους ή το κίνητρο, αλλά σίγουρα αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα για την ασφάλεια», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Express.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Kate Middleton με total red outfit παίζει πιάνο για τα Χριστούγεννα - Μία «διαφορετική» δούκισσα

Το απαγορευμένο ντοκιμαντέρ της βασιλικής οικογένειας - Η Ελισάβετ θέλει να ξεχάσει ότι υπάρχει!

Η βασίλισσα Ελισάβετ ντύθηκε στα κόκκινα και στο μήνυμά της θα μιλήσει για την απώλεια του Φίλιππου