Το Παλάτι έσπασε τη σιωπή του για την Ουκρανία με μήνυμα του William και της Kate

Πατούλια Κατερίνα
Το Παλάτι έσπασε τη σιωπή του για την Ουκρανία με μήνυμα του William και της Kate

Με ένα προσωπικό tweet και υπογράφοντας με τα αρχικά τους, ο William και η Kate δήλωσαν τη στήριξή τους στον λαό της Ουκρανίας που υποφέρει αλλά και στον πρόεδρο της χώρας προσωπικά.

Η βασιλική οικογένεια τηρεί πάντα μια απόσταση από τις πολιτικές παρεμβάσεις αλλά αυτή τη φορά, ο William και η σύζυγός του Kate αποφάσισαν να στηρίξουν ανοιχτά τον πρόεδρο της Ουκρανίας και τον Ουκρανικό λαό που υποφέρει.

Ένα tweet για την Ουκρανία από τον William και την Kate

Με ένα tweet και την προσωπική τους υπογραφή, ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge στήριξαν τον λαό της Ουκρανίας που μάχεται μετά την εισβολή της Ρωσίας σε μια σπάνια εμπλοκή των royals στην πολιτική:

«Τον Οκτώβριο του 2020 είχαμε το προνόμιο να συναντήσουμε τον πρόεδρο (Volodymyr) Zelenskiy και την πρώτη Κυρία και μάθαμε για την ελπίδα και τον οπτιμισμό τους για τον μέλλον της Ουκρανίας», έγραψαν οι royals και συνέχισαν:

«Σήμερα, στεκόμαστε στο πλευρό του προέδρου και όλων των ανθρώπων της Ουκρανίας που μάχονται με γενναιότητα ενάντια σε αυτήν την παραβίαση του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου. W.K.», τόνιζε το ποστ.

Kate Middleton και πρίγκιπας William ετοιμάζουν ταξίδι στις Μπαχάμες

Το περιστατικό του 2014

Στη διάρκεια περιοδείας του Κάρολου στον Καναδά το 2014, ο πρίγκιπας είχε προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο όταν σε ιδιωτικές του συζητήσεις είχε υποστηρίξει πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin δρα σαν άλλος Χίτλερ.

Ο Κάρολος έκανε τα σχόλια μετά την προσάρτηση της Ουκρανικής επαρχίας της Κριμαίας από τη Ρωσία, προκαλώντας κριτική από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών που είπε ότι τα σχόλια ήταν «απαράδεκτα, εξωφρενικά» και δεν αντικατοπτρίζουν καλά τον μελλοντικό Βρετανό μονάρχη.

Harry και Meghan στο πλευρό της Ουκρανίας

Η ανακοίνωση του William, τρίτου στη διαδοχή έρχονται μετά την ανακοίνωση του αδερφού του Harry και της Meghan Markle στην ιστοσελίδα του Archewell.

Από την Πέμπτη κιόλας, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle τόνισαν:

«Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex και όλοι στο Archwell στέκονται με τους ανθρώπους στην Ουκρανίας ενάντια σε αυτήν την παραβίαση του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου και ενθαρρύνουμε την παγκόσμια κοινότητα και τους ηγέτες της να κάνουν το ίδιο».


https://www.instagram.com/p/Cacg17HNKRr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: