Νέος τίτλος για τον Πρίγκιπα William; Το σημείο - «κλειδί» που αλλάζει τα δεδομένα στο Παλάτι

Μαρία Ροδίτη
Νέος τίτλος για τον Πρίγκιπα William; Το σημείο - «κλειδί» που αλλάζει τα δεδομένα στο Παλάτι

Η επικείμενη επίσκεψη του Δούκα και της Δούκισσας του Cambridge στην Ουαλία φούντωσε τις φήμες.

Πολλά λέγονται κατά καιρούς για τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας και τη διαδοχή των μελών της στον θρόνο. Οι τελευταίες πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό - όταν ο Πρίγκιπας Κάρολος πάρει τη διαδοχή του θρόνου- να δώσει στον πρωτότοκο γιο του, Πρίγκιπα William, τον παραδοσιακό τίτλο του Πρίγκιπα της Ουαλίας που κατέχει ο ίδιος σήμερα. Ο συγκεκριμένος τίτλος υπάρχει εδώ και αιώνες και ο σημερινός του κάτοχος, ο Πρίγκιπας Κάρολος, είναι ο 21ος στη σειρά που τιμάται.

Όσο για τη Δούκισσα του Cambridge, Kate Middleton, πιθανολογείται ότι κι εκείνη θα πάρει τον τίτλο της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, αν ο William λάβει τον τίτλο του πατέρα του.

princegeorge

O πρίγκιπας George εμφανίζεται μετά από καιρό ενώ η προγιαγιά του Ελισάβετ ακόμη...αγνοείται

Το σημείο-«κλειδί» ότι ο William θα πάρει νέο τίτλο

Πώς προκύπτει όλο αυτό το σενάριο θα αναρωτιέσαι εύλογα… Ένα επικείμενο ταξίδι του ζευγαριού, της Kate Middleton και του Πρίγκιπα William, έχει αρχίσει να φουντώνει τις φήμες για τους μελλοντικούς τους τίτλους. Ειδικότερα, η Ουαλία θα τιμήσει τη μνήμη του πολιούχου της Αγίου Δαβίδ την 1η Μαρτίου και με αφορμή αυτήν την ημέρα ο Πρίγκιπας William και η Kate Middleton θα ταξιδέψουν ως εκεί για να τιμήσουν την περίσταση.

Το βασιλικό ζεύγος θα επισκεφθεί το Pant Farm, μια φάρμα κατσικιών, το Abergavenny και την αγορά του- για να δει από κοντά πόσο σημαντικοί είναι οι τοπικοί προμηθευτές για τις αγροτικές κοινότητες-, το Blaenavon, αλλά και το Blaenavon Hwb, ένα κέντρο νεολαίας, που βοηθά στην υποστήριξη περισσότερων από 600 νέων στην περιοχή, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού τους έργου.


https://www.instagram.com/p/CVIvB6mtYPM/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η επίσκεψη, λοιπόν, της Kate και του William στην Ουαλία αυτή την εβδομάδα μπορεί να θεωρηθεί ως μια προσπάθεια ενίσχυσης της δημόσιας παρουσίας του ζευγαριού στην Ουαλία. Και όταν ο εκάστοτε διάδοχος έχει μια γενικότερη συμπάθεια, σύνδεση και επαφή με την Ουαλία, οι φήμες λένε ότι τελικά φέρει… και τον τίτλο του Πρίγκιπα της Ουαλίας.

Όπως καταλαβαίνεις, καθώς ο William θα είναι διάδοχος του θρόνου κατά τη διάρκεια της βασιλείας του πατέρα του, η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Κάρολος πιθανότατα τον προετοιμάζουν για τον μελλοντικό του ρόλο ως Πρίγκιπα της Ουαλίας εδώ και αρκετό καιρό.

Η ιστορία του τίτλου του Πρίγκιπα της Ουαλίας

Ο τίτλος του Πρίγκιπα της Ουαλίας έχει… μακρά ιστορία και καλύπτεται από ένα «πέπλο» συγκρούσεων και διαμαχών. Η χρήση του, βλέπεις, από τη βρετανική μοναρχία προέρχεται έπειτα από την κατάκτηση της Ουαλίας από τον βασιλιά Εδουάρδο Α' τον 13ο αιώνα.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή! Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Llywelyn ap Gruffudd, σκοτώθηκε σε μάχη και ο Εδουάρδος Α' προχώρησε στην κατασκευή πολλών κάστρων στην Ουαλία - συμπεριλαμβανομένου του Κάστρου Caernarfon.



Το Κάστρο Caernarfon ήταν ο τόπος γέννησης του γιου του βασιλιά Εδουάρδου Α’, του Edward of Caernarfon -του μελλοντικού βασιλιά Εδουάρδου Β’- , ο οποίος παρουσιάστηκε στους ευγενείς της Ουαλίας ως ο πρίγκιπας «που γεννήθηκε στην Ουαλία και δεν μπορούσε να μιλήσει ποτέ αγγλικά». Στο πέρασμα των αιώνων, οι Βρετανοί βασιλιάδες και βασίλισσες έδιναν στους άρρενες κληρονόμους τους τον τίτλο του Πρίγκιπα της Ουαλίας, οπότε κάπως έτσι πήρε ο Κάρολος τον τίτλο από τη βασίλισσα το 1958.

11 χρόνια μετά, ωστόσο, και συγκεκριμένα την 1η Ιουλίου 1969 ο Κάρολος πήρε κι επίσημα τον τίτλο του Πρίγκιπα της Ουαλίας σε μια ιδιαίτερη και αμφιλεγόμενη τελετή στο Κάστρο Caernarfon, λόγω του έντονου εθνικιστικού αισθήματος της Ουαλίας μεταξύ περιοχών της χώρας εκείνη την εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ