Το μέλος της βασιλικής οικογένειας που έπεσε από τη 2η στην 17η θέση διαδοχής στον θρόνο

Πατούλια Κατερίνα
Το μέλος της βασιλικής οικογένειας που έπεσε από τη 2η στην 17η θέση διαδοχής στον θρόνο

Πώς ένας παλιός κανόνας στο Παλάτι, που ευτυχώς άλλαξε, έφερε την κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ από τη 2η στην 17η σειρά στη λίστα διαδοχής.

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας έχει μια αυστηρή λίστα για τη σειρά διαδοχής στον θρόνο, ειδικά τώρα που η βασίλισσα θα κλείσει πια τα 96 χρόνια ζωής της.

Υπήρξε όμως ένας παλιός κανόνας σε αυτή τη σειρά διαδοχής που έφερε την κόρη της βασίλισσας, την πριγκίπισσα Άννα από την πρώτη στην 17η θέση στη σειρά διαδοχής στον θρόνο.

Ο κανόνας για τη διαδοχή

Βλέπεις, παρότι η Άννα υπήρξε ένα από τα πιο σκληρά εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, η σειρά γέννησής της ήταν δεύτερη μετά τον Κάρολο.



Η Άννα γεννήθηκε το 1950, λίγο πριν την ενθρόνιση της Ελισάβετ και όταν η μητέρα της ανέβηκε στον θρόνο, ήταν δεύτερη στη σειρά διαδοχής μετά τον Κάρολο.

Η θέση αυτή άλλαξε και πλέον η Άννα έγινε 17η στη λίστα για τον θρόνο, κάτι που μοιάζει παράξενο αλλά έχει να κάνει με έναν παλιό κανόνα που ευτυχώς ξεπεράστηκε.

Αυτός ο κανόνας προέβλεπε πριμοδότηση στους άντρες απογόνους των βασιλέων που έμπαιναν μπροστά στη λίστα διαδοχής, οπότε όταν η βασίλισσα έφερε στον κόσμο πρώτα τον Andrew κι αργότερα τον Edward, οι απόγονοί τους μπήκαν μπροστά από την Άννα και τους δικούς της απογόνους.

Η αλλαγή στον κανόνα αυτό έλαβε χώρα το 2013, λίγο πριν τη γέννηση του πρώτου παιδιού του πρίγκιπα William και της Kate Middleton.

Από τότε κι έπειτα, κανένας άνδρας απόγονος δεν μπορεί να προηγηθεί στη διαδοχή έναντι της αδερφής τους και αυτό ακριβώς άλλαξε, με την πριγκίπισσα Charlotte να παραμένει μπροστά από τον μικρότερο Louis στη σειρά διαδοχής.
Ο κανόνας ισχύει για όσους απόγονους γεννήθηκαν μετά τις 28 Οκτωβρίου 2011.

Η σειρά διαδοχής σήμερα
1. Κάρολος
2.William
3.George
4Charlotte
5Louis
6 Harry
7 Archie
8 Lilibet
9Andrew
10 Βεατρίκη
11 Sienna
12 Ευγενία
13 Αύγουστος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ: Το viral μήνυμα στο Twitter (photo)

Θετική στον κορονοϊό η βασίλισσα Ελισάβετ - Έχει ήπια συμπτώματα

Θα προλάβει η Ελισάβετ να γνωρίσει τη Lilibet; Η Ευγενία πάντως τα κατάφερε