Ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ: Το viral μήνυμα στο Twitter (photo)

Πατούλια Κατερίνα
Ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ: Το viral μήνυμα στο Twitter (photo)

Μηνύματα συμπαράστασης και ταχείας ανάρρωσης στο Twitter για την βασίλισσα Ελισάβετ μετά την ανακοίνωση πως είναι θετική στον κορονοϊό.

Τα νέα για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ προκάλεσαν ανησυχία τόσο στη Βρετανία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Η μονάρχης που θα γίνει 96 ετών τον επόμενο μήνα, ανακοινώθηκε πως είναι θετική στον κορονοϊό, έχοντας καταφέρει τα τελευταία δύο χρόνια να αποφύγει τον ιό που προκάλεσε την πανδημία πριν δύο χρόνια.

Ανησυχία για την εξέλιξη της υγείας της Ελισάβετ:

Μπορεί το Παλάτι να καθησύχασε τον κόσμο για την υγεία της Ελισάβετ τονίζοντας πως είναι μεν θετική στον covid19 αλλά περνάει την ασθένεια με ήπια συμπτώματα, όμως ο royal ειδικός Robert Jobson επιμένει πως η βασίλισσα δεν πρέπει να εκτελέσει ούτε τα ελαφρά βασιλικά της καθήκοντα αυτή τη στιγμή. Ο royal αναλυτής δήλωσε πως δεν είναι τόσο χαλαρός όσο προσπαθεί να δείξει το Παλάτι πως είναι με την υγεία της Ελισάβετ:

«Η βασίλισσα θα γίνει 96 τον επόμενο μήνα και δεν έχει σημασία το αν είσαι τριπλά εμβολιασμένος όπως η Μεγαλειότητά της μιας και υπάρχει αντίκτυπος στην υγεία, ειδικά στους πιο ηλικιωμένους. Ελπίζω πως την παρακολουθούν στενά και με μεγάλη προσοχή και στη θέση των συμβούλων της θα σκεφτόμουν καλά τον όρο ελαφριά καθήκοντα. Νομίζω πως είναι η στιγμή εκείνη που η Ελισάβετ πρέπει να επικεντρωθεί στην υγεία της και όχι στα βασιλικά καθήκοντα.

Το Παλάτι έχει τους δικούς του γιατρούς και ακολουθεί τα πρωτόκολλα υγείας που ισχύουν για όλους τους Βρετανούς πολίτες. Ο καθηγητής Huw Thomas είναι ο επικεφαλής γιατρός του Παλατιού και της ίδιας της Ελισάβετ. Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό την προηγούμενη εβδομάδα συνεχίζουν να είναι σε καθεστώς απομόνωσης και η κατάσταση της υγείας τους παραμένει σταθερή.

elisavet covid3
elisavet covid3
elisavet covid3

Πάντως τα νέα για την υγεία της Ελισάβετ, έγιναν πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της Βρετανίας. Aπαρατήρητο δεν πέρασε το λάθος στο εξώφυλλο της Sun που αναφέρθηκε στη βασίλισσα ως Αυτού Υψηλότης και όχι Μεγαλειότητα.

sun

Η ανακοίνωση του Παλατιού για τη βασίλισσα Ελισάβετ:

«Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαιώνουν ότι η βασίλισσα βρέθηκε σήμερα θετική στην Covid. Η μεγαλειότητά της αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα κρυολογήματος, αλλά αναμένει να συνεχίσει τις υποχρεώσεις στο Ουίνδσορ την ερχόμενη εβδομάδα. Θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική φροντίδα και θα ακολουθήσει όλες τις κατάλληλες οδηγίες», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.



Την ίδια ώρα μηνύματα για ταχεία ανάρρωση στην βασίλισσα καταφθάνουν από όλον τον πλανήτη και τους πρωθυμπουργούς και ηγέτες από όλον τον κόσμο, με το Twitter να έχει πάρει φωτιά για τα νέα υγείας για την Ελισάβετ.

minimata

Ευχές έστειλε και η νέα ηγεσία των Μπαρμπέιντος που πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκαν την Αγγλία και από τη βασίλισσα Ελισάβετ αλλά ευχές για ανάρρωση έστειλε και ο Καναδάς και η Αυστραλία και η Ινδία.



Kαι το παρακάτω μήνυμα έχει γίνει viral στο Twitter.



Τι θα συμβεί όμως αν θα φύγει από τη ζωή η Ελισάβετ;

Όταν συμβεί το θλιβερό γεγονός, ο γραμματέας της και μόνον αυτός, τηλεφωνεί στο βασιλικό συμβούλιο (είναι το ολιγομελές σχήμα που εκτελεί αρμοδιότητες της μοναρχίας προς την κυβέρνηση) και στον πρωθυπουργό για να πει μόνο αυτές τις λέξεις «Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε». Μετά το μαθαίνουν τα μέλη της οικογένειάς της, αν δεν βρίσκονται στο πλευρό της μέχρι εκείνη την ύστατη ώρα. Ο επικεφαλής του βασιλικού συμβουλίου πηγαίνει στον πρώτο τη τάξει διάδοχο (στην προκειμένη περίπτωση τον πρίγκηπα Κάρολο) και τον χρίζει νέο βασιλέα και ασκεί από το πρώτο λεπτό τα καθήκοντά του με την ενθρόνιση να γίνεται ένα χρόνο μετά.

Διάβασε εδώ όλες τις λεπτομέρειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θετική στον κορονοϊό η βασίλισσα Ελισάβετ - Έχει ήπια συμπτώματα

Ο πρίγκιπας Κάρολος είναι ξανά θετικός στον κορονοϊό λίγες ώρες μετά από έξοδο χωρίς μάσκα

H βασίλισσα Ελισάβετ επιθυμεί η Camilla να στεφθεί βασίλισσα μετά τον θάνατό της