Το πορτρέτο από το 1988 που «ενώνει» την πριγκίπισσα Diana με την Kate Middleton

Νατάσσα Σχοινά
Το πορτρέτο από το 1988 που «ενώνει» την πριγκίπισσα Diana με την Kate Middleton
Η ομοιότητα στα πορτρέτα πεθεράς και νύφης είναι εμφανής.

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά τρία πορτρέτα ετοιμάστηκαν για τις 9 Ιανουαρίου του 2022 που η Kate Middleton γιόρτασε τα 40α της γενέθλια. Η δούκισσα του Cambridge, σύζυγος του πρίγκιπα William και μελλοντική βασίλισσα αφέθηκε στον φακό του φωτογράφου Paolo Roversi και το αποτέλεσμα ήταν σαφώς εφάμιλλο ενός senior μέλους της βασιλικής οικογένειας.

«Σας ευχαριστώ όλους για τις ευγενικές ευχές γενεθλίων αλλά και τον Paolo και την Εθνική Γκαλερί Πορτρέτων για τα ξεχωριστά αυτά τρία πορτρέτα», σχολίασε τότε η Kate.

https://www.instagram.com/p/CYgp4rRNm6d

Το πορτρέτο από το 1988 που συνδέει την Kate Middleton με την πριγκίπισσα Diana

Σίγουρα τα πορτρέτα της Kate Middleton ήταν αυτό που θα μπορούσε κάποιος να ονομάσει «princess / queen material», όμως, μάλλον το κοινό δεν περίμενε τη συσχέτιση με την πεθερά της, πριγκίπισσα Diana. Ένα άγνωστο πορτρέτο της εκλιπούσας μητέρας του William και του Harry ήρθε τώρα στο προσκήνιο θυμίζοντας την παρουσία του στο 1988.

Το εν λόγω πορτρέτο έχει επιμεληθεί ο David Bailey, ο φωτογράφος πίσω από τις φωτογραφίες πληθώρας ινδαλμάτων, όπως ο Andy Warhol, η Twiggy και οι Beatles. Τον φωτογράφο διάλεξε η ίδια η Diana, καθώς γοητευόταν από την αντίθεση στο φωτισμό αλλά και το μινιμαλισμό που έχει ο δημιουργός στις φωτογραφίες του. Μέσα από το πορτρέτο, η πριγκίπισσα στόχευε στη δημιουργία «μίας νέας φωτογραφικής ταυτότητας για τον εαυτό της».



Αν αναρωτιέσαι πού βρίσκεται το πορτρέτο της Diana, παρά το ότι αρχικά έγινε παραγγελία από την Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων, αυτό παρέμεινε στην κατοχή του Bailey μέχρι σήμερα. Ωστόσο, η ομοιότητα στο στυλ μεταξύ αυτού και των πορτρέτων της Kate Middleton το ανέσυρε ξανά στην επιφάνεια.

https://www.instagram.com/p/CYfGRPft9y3

Άλλωστε, η Kate ποτέ δεν έκρυψε ότι επιδιώκει τις αναφορές στην Diana, όχι ως σύγκριση αλλά ως άλλον έναν τρόπο να την τιμά με την ενθύμησή της. Στο πορτρέτο όπου ποζάρει με το ruffled φόρεμα από Alexander McQueen, μάλιστα, η δούκισσα φοράει τα διαμαντένια και μαργαριταρένια σκουλαρίκια της πεθεράς της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Kate Middleton και πρίγκιπας William εμφανίστηκαν με το απόλυτο twining και εξέπληξαν τους πάντες

Μια γυναίκα φώναξε τον William και την Kate με το μικρό τους όνομα και η αντίδραση ήταν επική

Νέος τίτλος για τον Πρίγκιπα William; Το σημείο - «κλειδί» που αλλάζει τα δεδομένα στο Παλάτι