Η βασίλισσα Ελισάβετ αποσύρεται στο σπίτι της και αυτό σημαίνει τέλος εποχής

Κατερίνα Μπούσιου
Η βασίλισσα Ελισάβετ αποσύρεται στο σπίτι της και αυτό σημαίνει τέλος εποχής

Πήρε σύνταξη η Ελισάβετ; Και μήπως το Παλάτι περιμένει το νέο του ένοικο; 

Στο φώς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου και στη σκιά των 95 της χρόνων, η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν αναγκασμένη να πάρει κάποιες δραστικές αποφάσεις. Μετά την πρόσφατη περιπέτεια της με τον κορωνοϊό και τις φήμες που κυκλοφόρησαν για το θάνατο της, ήταν αναγκαία η επιλογή που έκανε μετά και από τις συμβουλές και άλλων μελών της οικογένειάς της. 'Εκλεισε ένα κεφάλαιο της ιστορίας της, συμβολικό αλλά και σημαντικό.



Μετακομίζει πια στο Windsor

Το παλάτι των 9 αιώνων ιστορίας στο Windsor, που ανήκει στην οικογένειά της και είναι στην ουσία το σπίτι της, γίνεται πλέον και το γραφείο της. Η βασίλισσα Ελισάβετ εγκαταλείπει οριστικά το Παλάτι του Buckingham και σύμφωνα με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους σε αυτό, ήταν μία επιτακτική ανάγκη, καθώς είναι πια αδύναμη και λόγω ηλικίας να κάνει τόσο συχνές μετακινήσεις από το Windsor στο κέντρο του Λονδίνου, χωρίς βέβαια να είναι μεγάλη η χιλιομετρική απόσταση. Το αντίθετο μάλιστα. Και έτσι αποφάσισε να δουλεύει από το σπίτι της. Είναι αυτό δείγμα μίας πρόωρης συνταξιοδότησης; Εν μέρει ναι. Γιατί αυτό σημαίνει ότι πια θα γίνονται τα απαραίτητα και τίποτε παραπάνω. Ούτε μεγάλες εκδηλώσεις, ούτε συναντήσεις, γιορτές και όλα όσα γίνονται μέχρι σήμερα, ούτε πολλές ώρες εργασίας.


https://www.instagram.com/p/CaClYj0M5w8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

'Ολα δείχνουν πως η Ελισάβετ δεν ασκεί πια, ποσοτικά και ποιοτικά τα καθήκοντα που ασκούσε στο παρελθόν. Κινητικά πια δυσκολεύεται γιατί είναι πια μία ηλικιωμένη γυναίκα που δεν μπορεί να εξαντλείται. Ειδικά μετά την τελευταία περιπέτεια με την υγεία της τον Οκτώβριο, που έφερε νέα δεδομένα και νέο τρόπο ζωής. Το Παλάτι του Buckingham θα το επισκεφτεί πια όταν τον Ιούνιο κορυφωθούν οι εορτασμοί του Πλατινένιου Ιωβηλαίου και μάλλον προς το παρόν αποτελεί ένα τυπικό σύμβολο του θρόνου της και ένα Παλάτι χρήσιμο πια κυρίως ως τουριστικό αξιοθέατο. Η βασίλισσα θα ασκεί κάποιες υποχρεώσεις της στο Windsor, το οποίο είναι ακόμη μεγαλύτερο και θα δέχεται πια επιλεγμένους επισκέπτες. 'Ολα τα υπόλοιπα θα συνεχίσουν να γίνονται μέσω...τηλεργασίας όπως έκανε μέχρι πρόσφατα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Του έκανε τη χάρη η βασίλισσα: Ο πρίγκιπας Andrew θα κρατήσει έναν μόνο τίτλο

O πρίγκιπας George εμφανίζεται μετά από καιρό ενώ η προγιαγιά του Ελισάβετ ακόμη...αγνοείται

Φάρσα ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ: Η διάψευση του viral δημοσιεύματος