Πώς είναι στην πραγματικότητα η βασίλισσα Ελισάβετ και τα λάθη για εκείνη στο «The Crown»

Ιωάννα Τζανή
Πώς είναι στην πραγματικότητα η βασίλισσα Ελισάβετ και τα λάθη για εκείνη στο «The Crown»

«Όσοι τη γνωρίζουν καλά μιλούν για την αίσθηση του χιούμορ της», λέει ο βασιλικός βιογράφος Robert Hardman.

Όταν επρόκειτο να αποτυπώσει την ιστορική ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ και τη βασιλεία των 70 ετών που έσπασε κάθε ρεκόρ, ο βασιλικός βιογράφος Robert Hardman εστίασε στη βασικότερη και απλούστατη εντύπωση που έχει για εκείνη: ότι στη βασίλισσα αρέσει να είναι βασίλισσα.

«Είναι μακράν η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία μας. Παραμένει ακόμα μέσα στα πράγματα, με όρεξη και ενθουσιασμό για τη δουλειά. Απολαμβάνει πραγματικά αυτό που κάνει», είπε στο αμερικανικό PEOPLE ο συγγραφέας, ο οποίος μίλησε με δεκάδες φίλους, αυλικούς του παλατιού και μυημένους για το νέο του βιβλίο «Queen of Our Times: The Life of Queen Elizabeth II».

Το καψόνι του Harry στη βασίλισσα Ελισάβετ επηρέασε άμεσα τη μοίρα της κόρης του

Το βιβλίο του Hardman έρχεται σε μια ταραχώδη περίοδο για την 95χρονο μονάρχη, αφού πρόσφατα νόσησε με Covid-19 και πολλοί φοβήθηκαν για την υγεία της. «Είναι πολύ καλή στο να ακολουθεί τις εντολές του γιατρού», αναφέρει ο συγγραφέας, ο οποίος στο βιβλίο του ασχολείται επίσης με προσωπικά ζητήματα της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου του αγαπημένου της συζύγου, πρίγκιπα Φιλίππου, τον περασμένο Απρίλιο και το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με τον γιο της, πρίγκιπα Andrew.


https://www.instagram.com/p/CbIookXMz0-

Η λάθος εικόνα που παρουσίασε το «The Crown»

Παρά τις δυσκολίες που έχει βιώσει κατά καιρούς, «όσοι γνωρίζουν καλά τη βασίλισσα Ελισάβετ μιλούν για την αίσθηση του χιούμορ της και για το πόσο αισιόδοξο και θετικό άτομο», αποκαλύπτει ο Hardman.

Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το αποκρουστικό πρόσωπο που παρουσίασε η ταινία του Netflix «The Crown». «Πολλοί φίλοι και το στενό της περιβάλλον ένιωσαν ότι το The Crown την έδειχνε ότι είναι μίζερη όλη την ώρα. Και δεν είναι έτσι ακριβώς. Ακόμα και στις άσχημες μέρες, παραμένει αισιόδοξη», πρόσθεσε.

Ένα ακόμα λάθος που έκανε το «The Crown»; «Ότι απλώς υπογράφει πράγματα και πηγαίνει όπου της λένε και χαμογελάει. Όταν βρίσκεται στα παρασκήνια όλων αυτών των γεγονότων, κανείς πολιτικός δεν ξεπερνά μαζί της το όριο».



Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι προοδευτική και ρεαλίστρια

«Ζει στο παρόν, αναπολώντας περιστασιακά τα παλιά, αλλά όταν χρειάζεται, όχι συνέχεια», αποκάλυψε ένας πρώην ανώτερος σύμβουλος της βασιλική οικογένειας στον συγγραφέα.

«Είναι μια ακόμη βασική διαφορά μεταξύ της βασίλισσας Ελισάβετ II και της βασίλισσας Βικτώριας», γράφει ο Hardman στο βιβλίο του, συμπληρώνοντας: «Στην τελευταία άρεσε να νοσταλγεί πράγματα, να περιβάλλεται από τα αγαπημένα της πρόσωπα και να μένει κολλημένη στο παρελθόν. Η σημερινή βασίλισσα προτιμά να προχωρά. Ενώ πολλοί από την οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Καρόλου, είναι ρομαντικοί και ακούνε την καρδιά τους, η βασίλισσα είναι ρεαλίστρια».

Όπως είπε ο ανώτερος σύμβουλος στον Hardman: «Είναι αποφασισμένη να ζήσει στο παρόν».

Το βιβλίο του Robert Hardman θα κυκλοφορήσει στις 5 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ θα τιμήσει τη δουλειά που έκανε στα 18 της

Το καλοκαιρινό πάρτι της βασίλισσας Ελισάβετ είναι κάτι που σίγουρα θα ζηλέψεις!