Το μεγάλο παράπονο που έχει η βασίλισσα Ελισάβετ από τα παιδιά της

Ιωάννα Τζανή
Το μεγάλο παράπονο που έχει η βασίλισσα Ελισάβετ από τα παιδιά της

Το γεγονός ότι τρία στα τέσσερα παιδία της πήραν διαζύγιο, προκάλεσε μεγάλη σύγχυση στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Το γεγονός ότι τρεις στους τέσσερις γάμους των παιδιών της κατέληξαν σε διαζύγιο, προβλημάτισε πολύ τη βασίλισσα Ελισάβετ, σύμφωνα με μια νέα βιογραφία για τη βασιλική οικογένεια που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου.

«Εξωτερικά στωική, όπως πάντα, η βασίλισσα αναστατωνόταν πολύ με τις συζητήσεις για τα διαζύγια των παιδιών της», έγραψε ο Robert Hardman στο βιβλίο του «Queen of Our Times: The Life of Queen Elizabeth II».

Πώς είναι στην πραγματικότητα η βασίλισσα Ελισάβετ και τα λάθη για εκείνη στο «The Crown»

Οι δύο γιοι της 95χρονης μονάρχη, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Andrew, αλλά και η κόρη της, πριγκίπισσα Άννα, ήταν όλοι διαζευγμένοι, με αποτέλεσμα ο γιος της, πρίγκιπας Εδουάρδος, να είναι το μοναδικό παιδί της που παραμένει παντρεμένο.


https://www.instagram.com/p/CbFjG02ufxw

Η σύγχυση που προκάλεσαν στη βασίλισσα τα διαζύγια των παιδιών της

Ένας πρώην υπάλληλος του παλατιού αποκάλυψε στον Hardman ότι η βασίλισσα ήταν πολύ «αναστατωμένη» με αυτό το θέμα - περισσότερο από ποτέ άλλοτε!

«Είπα, "Κυρία, συμβαίνει παντού" Αλλά εκείνη είπε απλώς, "Τρία στα τέσσερα παιδιά!" με απόλυτη λύπη και αγανάκτηση. Δεν πρέπει κανείς να υποτιμά τον πόνο που έχει περάσει», υποστήριξε ο πρώην υπάλληλος.

Ο πρώην γραμματέας Τύπου της βασίλισσας, Charles Anson, αποκάλυψε επίσης στο βιβλίο ότι η βασίλισσα κρατούσε πάντα την ψυχραιμία της, ακόμη και το 1992 όταν οι γάμοι του Καρόλου, του Andrew και της Άννας διαλύθηκαν.

«Δε θυμάμαι ούτε μια περίπτωση που πήγα να τη δω και μου φώναξε. Είναι απίστευτα καθησυχαστικό σε αυτές τις καταστάσεις να δουλεύεις για κάποιον που δεν έχει εκρήξεις», είπε ο Anson στον συγγραφέα.



Η βασίλισσα Ελισάβετ δε βγαίνει ποτέ εκτός εαυτού

Όσο για το σκάνδαλο γύρω από τον Κάρολο και την πριγκίπισσα Diana, ο Hardman έγραψε ότι το προσωπικό εντυπωσιάστηκε με το πώς το διαχειρίστηκε τότε η βασίλισσα.

«Η στρατηγική της μητέρας της σε αυτές τις καταστάσεις - να συνεχίσει σαν να μην συνέβαινε τίποτα - ήταν κάτι που ακολουθούσε και η ίδια απέναντι στο βασιλικό προσωπικό», έγραψε ο Hardman.

Και πρόσθεσε:

«Ενώ η βασίλισσα έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές ότι καθυστερεί να ενεργήσει, δεν υπήρξε ποτέ κατηγορία ότι πανικοβάλλεται. Σε οποιαδήποτε κρίση, εκείνη λειτουργεί με ηρεμία».


https://www.instagram.com/p/B9qSQM8HXUs

Οι γάμοι και τα διαζύγια των παιδιών της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο 73χρονος Κάρολος και η αείμνηστη Diana χώρισαν το 1996 ύστερα από 15 χρόνια γάμου και μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε περί απάτης με την Camilla Parker Bowles, την οποία παντρεύτηκε το 2005.

Εν τω μεταξύ, η 71χρονη πριγκίπισσα Άννα ήταν παντρεμένη με τον Mark Phillips από το 1973 έως το 1992. Παντρεύτηκε ξανά τον Timothy Laurence το 1992.

Ο 62χρονος πρίγκιπας Andrew ήταν παντρεμένος με τη δούκισσα της Υόρκης, Sarah Ferguson, από το 1986 έως το 1996. Έκτοτε έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο 58χρονος πρίγκιπας Εδουάρδος είναι παντρεμένος με την κόμισσα του Wessex, Sophie, από το 1999.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το καψόνι του Harry στη βασίλισσα Ελισάβετ επηρέασε άμεσα τη μοίρα της κόρης του

Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ θα τιμήσει τη δουλειά που έκανε στα 18 της