Τι υποστηρίζει το Παλάτι για την παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ στο μνημόσυνο του Φίλιππου

Ιωάννα Τζανή
Τι υποστηρίζει το Παλάτι για την παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ στο μνημόσυνο του Φίλιππου

Βρετανοί και ξένοι βασιλιάδες, αλλά και περισσότεροι από 500 καλεσμένοι θα δώσουν το παρών στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου.

Τον τελευταίο καιρό, η απουσία της βασίλισσας Ελισάβετ από κοινωνικές εκδηλώσεις και βασιλικές υποχρεώσεις έχουν προκαλέσει προβλητισμούς σχετικά με την κατάσταση της υγείας της, ενώ τώρα όλοι αναρωτιούνται αν θα τη δούμε να δίνει το παρών στο μνημόσυνο του αείμνηστου συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, στο Westminster Abbey, την Τρίτη 29 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πηγές από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η βασίλισσα ελπίζει να καταφέρει να παραστεί, καθώς θέλει πολύ να τιμήσει με παρουσία της τον Φίλιππο στη λειτουργία για τον έναν χρόνο από τον θάνατό του.

Η Ελισάβετ δε θέλει το αναπηρικό αμαξίδιο: Ο τρόπος για να φτάσει στο μνημόσυνο του Φίλιππου

Όσα αποκαλύπτει το Παλάτι

Το Παλάτι δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει εάν η 95χρονη μονάρχης θα είναι παρούσα στο μνημόσυνο, με μια πηγή να λέει ότι εξακολουθεί να «ελπίζει να παρευρεθεί». Η λειτουργία θα μεταδίδεται ζωντανά από το τηλεοπτικό κανάλι BBC One, ενώ τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχουν στήσει ένα ολόκληρο σχέδιο για τη μετακίνηση της βασίλισσας.


https://www.instagram.com/p/CbfO7KtMTDf

Λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό, το Παλάτι έχει ετοιμάσει ένα στρατιωτικής μορφής πλάνο, με τη χρήση ελικοπτέρου για να πετάξει η βασίλισσα από το Windsor στο Παλάτι. Κατόπιν, η 95χρονη θα μεταφερθεί με αυτοκίνητο μέχρι το Westminster Abbey και είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί η φυσούνα που βλέπουμε στους αγώνες ποδοσφαίρου για να διασφαλιστεί πως οι δημοσιογράφοι δεν θα έχουν πρόσβαση στο να φωτογραφίσουν τη βασίλισσα.

Την περασμένη εβδομάδα, η βασίλισσα Ελισάβετ έλειπε από τη λειτουργία για την Ημέρας της Κοινοπολιτείας που πραγματοποιήθηκε επίσης στο Αβαείο του Γουέστμινστερ - μια απόφαση που θεωρείται ότι σχετίζεται με την άνεσή της και όχι με μια συγκεκριμένη ασθένεια.

Οι παρουσίες αλλά και οι... απουσίες από το μνημόσυνο

Ο δεύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και του Φίλιππου, πρίγκιπας Andrew, σχεδιάζει να παρευρεθεί στο μνημόσυνο του πατέρα του, παρά τον σάλο που έχει ξεσπάσει εναντίον του και το γεγονός ότι κατέβαλε περίπου 12 εκατομμύρια λίρες νωρίτερα αυτόν τον μήνα για να διευθετηθεί εξώδικα η υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης με θύμα τη δημοσιογράφο Virginia Roberts.

Ωστόσο, ο πρίγκιπας Harry δε θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για το μνημόσυνο, εξαιτίας των συνεχιζόμενων νομικών μέτρων που λαμβάνει κατά του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την προστασία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Ο Harry επιμένει ότι πρέπει να δικαιούται αστυνομική φρουρά όταν βρίσκεται στην Αγγλία, παρά το γεγονός ότι παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα και μετακόμισε στο Καλιφόρνια. Ο εκπρόσωπός του είπε πριν από μερικές ημέρες ότι «σκοπεύει να επισκεφθεί τη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ, το συντομότερο δυνατό», αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί πότε μπορεί να γίνει αυτό.

Άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας που αναμένεται να παρευρεθούν την επόμενη Τρίτη στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου είναι ο πρίγκιπας Κάρολος, η Camilla, ο πρίγκιπας William, η Kate Middleton, ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η κόμισσα του Wessex, Sophie.



Οι παρόντες στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου θα περιλαμβάνουν μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και ξένων βασιλικών οικογενειών, καθώς και την ευρύτερη οικογένεια και φίλους του Φίλιππου. Θα παρευρεθούν, επίσης, περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι των χορηγιών και των φιλανθρωπικών οργανώσεων του πρίγκιπα Φίλιππου.

Άλλοι προσκεκλημένοι στην εκκλησία περιλαμβάνουν εκπροσώπους από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, καθώς και Ύπατους Επιτρόπους και εκπροσώπους υπερπόντιων εδαφών.

Η Μπάντα των Βασιλικών Πεζοναυτών θα παίζει μουσική πριν και μετά τη λειτουργία, ενώ το Αβαείο του Γουέστμινστερ και οι Βασιλικές Χορωδίες του Παρεκκλησίου θα αναλάβουν τη μουσική κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Η τελετή μνήμης για τον πρίγκιπα Φίλιππο θα αποτίσει φόρο τιμής στην αφοσίωσή του στην «οικογένεια, το έθνος και την Κοινοπολιτεία», αλλά και στη συμβολή του στη δημόσια ζωή και την υποστήριξή του σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φάρσα ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ: Η διάψευση του viral δημοσιεύματος

Του έκανε τη χάρη η βασίλισσα: Ο πρίγκιπας Andrew θα κρατήσει έναν μόνο τίτλο