Φάρσα ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ: Η διάψευση του viral δημοσιεύματος

Πατούλια Κατερίνα
Φάρσα ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ: Η διάψευση του viral δημοσιεύματος

Ένα δημοσίευμα του Hollywood Unlocked προκάλεσε αναβρασμό αλλά η βασίλισσα Ελισάβετ είναι πιο ζωντανή από ποτέ.

Η πρόσφατη ανακοίνωση από το Παλάτι για την περιπέτεια υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, έχει δημιουργήσει έναν κύκλο συζητήσεων για το πόσο καλά είναι η 95χρονη μονάρχης που σε έναν μήνα θα συμπληρώσει 96 χρόνια ζωής και αυτόν τον μήνα συμπλήρωσε ήδη 70 χρόνια βασιλείας, το λεγόμενο Πλατινένιο Ιωβηλαίο το οποίο θα γιορτάσει ολόκληρη η Βρετανία τον Ιούνιο του 2022.

Η φάρσα για τον θάνατο της βασίλισσας

Ένα δημοσίευμα του Hollywood Unlocked και η επιμονή του ιδρυτή του Jason Lee, ήταν αρκετή να προκαλέσει αναβρασμό αλλά το δημοσίευμα αποδείχτηκε φάρσα και κατατάχθηκε στα hoaxes.

Tι ανέφερε το δημοσίευμα:

operation

Το δημοσίευμα του Hollywood Unlocked ανέφερε πως πηγή απευθείας μέσα από το Παλάτι και την ίδια τη βασίλισσα του μετέφερε τα νέα περί θανάτου. Ο ίδιος εξήγησε στο BuzzFeed News πως το τηλεφώνημα που δέχτηκε ήταν σαφές και δεν χωρούσε περιθώριο για δεύτερη σκέψη.



Τι θα συμβεί αν φύγει από την ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ; Οι βρετανοί είναι οργανωμένοι για όλα


https://www.instagram.com/p/CaClYj0M5w8

Το Buzzfeed βέβαια τόνισε πως υπάρχει περίπτωση να έγινε μπέρδεμα με τον θάνατο του Mark Lanegan των Queens of the Stone Age που πέθανε σε ηλικία 57 ετών.

Ο Jason Lee πάντως εξήγησε χαρακτηριστικά:

«Ποτέ δεν θα δημοσίευα κάτι που θα μου έλεγε κάποιος που δεν εμπιστεύομαι. Οι άνθρωποι με ρωτούν γιατί δημοσιεύσαμε κάτι χωρίς την έγκριση του Παλατιού. Γιατί; Γιατί πάντα φέρνουμε πρώτοι τις ειδήσεις».

Το δημοσίευμα έγραφε χαρακτηριστικά πως πηγή από το Παλάτι επιβεβαίωσε ότι η βασίλισσα έχει φύγει από τη ζωή και είχε γίνει και ποστ στο Instagram το οποίο διεγράφη. Το Instagram κατέβασε την ιστορία θεωρώντας την ψευδή ενώ το εν λόγω blog επέστρεψε με διάψευση του θανάτου της βασίλισσας και ζητώντας συγγνώμη:

«Αναφορικά με την ιστορία της βασίλισσας Ελισάβετ, ζητούμε συγνώμη από τη βασιλική οικογένεια για την ιστορία που δημιουργήθηκε. Ήταν ένα περιστατικό για το οποίο δουλεύουμε σκληρά για να μην συμβεί ξανά. Ο δημοσιογράφος μας είχε ψευδείς πληροφορίες και δημοσίευσε ένα κείμενο κατά λάθος», τόνιζε η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι θα συμβεί αν φύγει από την ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ; Οι βρετανοί είναι οργανωμένοι για όλα

Ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ: Το viral μήνυμα στο Twitter (photo)

Θετική στον κορονοϊό η βασίλισσα Ελισάβετ - Έχει ήπια συμπτώματα