Ο πρίγκηπας Andrew έκανε βασιλική εμφάνιση μετά τα σκάνδαλα και η μαμά Ελισάβετ έδωσε το μήνυμα

Κατερίνα Μπούσιου
Ο πρίγκηπας Andrew έκανε βασιλική εμφάνιση μετά τα σκάνδαλα και η μαμά Ελισάβετ έδωσε το μήνυμα

Επέβαλε στους βρετανούς, να τον συγχωρέσουν με αυτό τον τρόπο η βασίλισσα; Ο γιός της τη συνόδεψε στο μνημόσυνο του Φίλιππου και τα media στη χώρα αναρωτιούνται ακόμη τι σημαίνει αυτή η κίνηση. 

Τις τελευταίες ημέρες όλοι οι δημοσιογράφοι είχαν αναρωτηθεί αν η βασίλισσα Ελισάβετ θα πήγαινε στο μνημόσυνο του συζύγου της Φίλιππου. Ειδικά μετά την σύντομη περιπέτεια της με τον κορωνοιό. Εκείνη φρόντισε να τους εκπλήξει. Όχι μόνο με την κατάσταση της υγείας της στα 95 της χρόνια, αλλά και με την απόφαση της να συνοδέψει ο γιος της πρίγκηπας Andrew. Με την διάθεση να κλείσει στόματα και να δώσει ξεκάθαρο μήνυμα για όσα θα λέγονται εφεξής για εκείνον.



Δεν πίστευαν στα μάτια τους

Το σημερινό μνημόσυνο, 11 μήνες μετά το θάνατο του δούκα του Εδιμβούργου, έγινε με τις ύψιστες τιμές και με καλεσμένους βασιλείς από την Ευρώπη, οι οποίοι λόγω των μέτρων της πανδημίας δεν μπορούσαν πέρυσι να παραβρεθούν στην κηδεία του. Αλλά όλοι έμειναν άναυδοι όταν είδαν την βασίλισσα Ελισάβετ να φεύγει από το κάστρο του Windsor και στο αυτοκίνητο δίπλα της να τη συνοδεύει ο πρίγκηπας Andrew. Ούτε ο Κάρολος που είναι και διάδοχός της, ούτε η κόρη της πριγκήπισσα Άννα. Αλλά το «μαύρο πρόβατο» της οικογένειας μετά την πρόσφατη εμπλοκή του στο σκάνδαλο Epstein το οποίο έπληξε πολύ σοβαρά το κύρος της οικογένειας και έδωσε αφορμή για αρεκτά χλευαστικά σχόλια.


https://www.instagram.com/p/CbsFLP-u2ah/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο πρίγκηπας που είναι το τρίτο ηλικιακά παιδί της Ελισάβετ είχε παραιτηθεί των βασιλικών του καθηκόντων και η μητέρα του αφαίρεσε μία σειρά προνομίων, μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που κατάφερε να επιτύχει, γιατί διαφορετικά θα βρισκόταν κατηγορούμενος και κατά πάσα πιθανότατα και ένοχος μετά τις κατηγορίες της Virginia Giuffre. Το τελευταίο διάστημα είχε απομονωθεί στο σπίτι του. Είχε προκαλέσει μία τεράστια αναστάτωση στο παλάτι και στις νομικές υπηρεσίες και στην κυριολεξία την γλίτωσε στο παρά πέντε. Όχι αναίμακτα. Το κύρος του λαβώθηκε, η αξιοπιστία του χάθηκε και όλη η βασιλική οικογένεια πλήρωσε το τίμημα. Όχι πια.



Η γενναιόδωρη Ελισάβετ είναι και αρκετά πεισματάρα. Βάζοντας ως συνοδό της σήμερα τον Andrew είναι σα να δίνει την έμμεση εντολή να σταματήσει η αρνητική κριτική εναντίον του, δείχνοντας πως συνεχίζει να απολαμβάνει την αγάπη και την εμπιστοσύνη της. Δεν είναι πια στο περιθώριο. Όσο και αν έσφαλε. Είναι ο γιος της και δεν θέλει με τίποτε να αισθανθεί ότι μειονεκτεί, απέναντι στα αδέλφια του. Τον στηρίζει, όπως εκείνος την στήριξε σήμερα για να τη βοηθήσει να κατέβει από το αυτοκίνητο και να την συνοδέψει μέχρι να πάρει τη βασιλική της θέση στο Αββαείο, πριν ξεκινήσει η τελετή. Το ίδιο συνέβη και με την αναχώρησή της.



Don't mess with the Queen, είχαν γράψει κάποτε σε μία βρετανική εφημερίδα και κανείς δεν θέλει να τα βάλει στη δύση της ζωής της με εκείνη. Θέλει τον επίλογο της να τον γράψει όπως εκείνη επιθυμεί, αφήνοντας όμως και αυστηρή παρακαταθήκη για την οικογένειά της. Δεν ξέρουμε όμως αν έχει καταλάβει πως ο κόσμος έχει αλλάξει πια. Ο εγγονός της William το κατάλαβε μία χαρά στο ταξίδι του στην Καραιβική, όπου όλα τα κράτη θέλουν να πάψουν να είναι υπό τη σκέπη της. Η εποχή της Βρετανικής Αποικιοκρατίας έχει τελειώσει προ πολλού. Ίσως και οριστικά και ο θεσμός της μοναρχίας. Αυτό θα το δούμε όταν πια εκείνη λείψει από το θρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η βασίλισσα στο μνημόσυνο του Φίλιππου: Περπάτησε με το μπαστούνι της με τον Andrew δίπλα της

Ο πρίγκιπας Κάρολος στη θέση της βασίλισσας Ελισάβετ - Πού μπορεί να τον δούμε να την αντικαθιστά

Του έκανε τη χάρη η βασίλισσα: Ο πρίγκιπας Andrew θα κρατήσει έναν μόνο τίτλο