Η βασίλισσα στο μνημόσυνο του Φίλιππου: Περπάτησε με το μπαστούνι της με τον Andrew δίπλα της

Πατούλια Κατερίνα
Η βασίλισσα στο μνημόσυνο του Φίλιππου: Περπάτησε με το μπαστούνι της με τον Andrew δίπλα της

Όπως είχε επιβεβαιώσει το Παλάτι, η βασίλισσα εμφανίστηκε τελικά στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου που έφυγε από τη ζωή στις 9 Απριλίου του 2021.

Το Παλάτι είχε επιβεβαιώσει από νωρίς τα ευχάριστα νέα. Παρά την παραφιλολογία των τελευταίων ημερών για την κατάσταση της υγείας της, η βασίλισσα εμφανίστηκε στο μνημόσυνο ενός έτους από την απώλεια του επί 73 χρόνια συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου.

Στο μνημόσυνο του Φίλιππου η βασίλισσα μαζί με τον Andrew

Το παρών έδωσαν και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ανάμεσά τους ο πρίγκιπας Κάρολος με την Καμίλα, η Kate Middleton με τον πρίγκιπα William αλλά και ο πρίγκιπας Εδουάρδος με την Sophie, Κόμισσα του Ουέσσεξ. Εκεί και ο πρίγκιπας Andrew στην πρώτη επίσημη εμφάνιση μετά την τακτοποίηση του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης της Virginia Giuffre που λίγο έλειψε να τον στείλει στα δικαστήρια των ΗΠΑ το ερχόμενο φθινόπωρο.

vasilissa mnimosino

H βασίλισσα μάλιστα, ταξίδεψε στο ίδιο αυτοκίνητο με τον Andrew από το Windsor προς το Λονδίνο.

Οι καμπάνες έξω από το Αββαείο άρχισαν να ηχούν δυνατά και γρήγορα λίγο πριν την είσοδο της βασίλισσας. Tηρώντας το πρωτόκολλο, η βασίλισσα έφτασε τελευταία αλλά από την πίσω πόρτα του Αββαείου και περπάτησε μαζί με τον γιο που την ντρόπιασε μέσα στο 2021, τον πρίγκιπα Andrew, σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να δείξει προς το κοινό ότι ο δευτερότοκος γιος της συγχωρέθηκε.

H Ελισάβετ έμεινε όρθια για αρκετή ώρα και κατόπιν κάθισε στην ειδική θέση με τον Κάρολο και την μελλοντική σύζυγο- βασίλισσα Καμίλα δίπλα του.


https://www.instagram.com/p/CbruiFfMaYA

Τι γιορτάζεται στο μνημόσυνο του Φίλιππου

Σε αντίθεση με το δικό μας μνημόσυνο, η τελετή ευχαριστιών για τον Φίλιππο, ήταν μια ευκαιρία για να γιορταστεί η γεμάτη και μακρόχρονη ζωή του πρίγκιπα που έφυγε σε ηλικία 99 ετών. Αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση της βασίλισσας μακριά από το Windsor για το 2022 και η πρώτη φορά που η Ελισάβετ ταξίδεψε έξω από τον Πύργο του Windsor μετά την περιπέτεια με τον κορονοϊό. Η Ελισάβετ έχει πρόβλημα με την κίνησή της και δεν μπόρεσε να δώσει το παρών ούτε και στην εκδήλωση για την Ημέρα Κοινοπολιτείας νωρίτερα τον Μάρτιο.

philippos

Το Buckingham είχε αναφέρει πως η Ελισάβετ θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρεθεί στο μνημόσυνο για τον σύζυγό της.

Τι υποστηρίζει το Παλάτι για την παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ στο μνημόσυνο του Φίλιππου

Σε αυτή την τελετή των ευχαριστιών για τον Φίλιππο, ο κοσμήτορας του Ουέστμινστερ, David Hoyle προσευχήθηκε για έναν «άνθρωπο σπάνιας ικανότητας και διάκρισης».

Η κλειστή κηδεία λόγω covid

Θυμίζουμε πως η κηδεία του Φίλιππου πριν έναν χρόνο έγινε με περιορισμό 30 ατόμων εξαιτίας της πανδημίας και της μετάλλαξης δέλτα που σάρωνε τη Βρετανία και στην ιστορία έμεινε η εικόνα της βασίλισσας Ελισάβετ καθισμένη μόνη μέσα στο Αββαείο του Ουέστμινστερ με εμφανή τη θλίψη στο πρόσωπό της.

Το σκάνδαλο που έγινε γνωστό λίγους μήνες μετά την κηδεία του Φίλιππου, έκανε τη Βρετανική κυβέρνηση να ζητά συγγνώμη από την ίδια τη βασίλισσα. Όπως φαίνεται, στην κατοικία του Πρωθυπουργού της Βρετανίας, στον αριθμό 10 της Downing Street έλαβε χώρα στις 16 Απριλίου 2021 διπλό κορονοπάρτι, τη στιγμή που η χώρα βρισκόταν σε αυστηρό lockdown εξαιτίας της πανδημίας αλλά και σε περίοδο εθνικού πένθους μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου. Ο Boris Johson μίλησε απευθείας με την Ελισάβετ για να της εκφράσει την βαθιά του λύπη για όσα έγιναν γνωστά τότε ενώ ο πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας του Πρωθυπουργού που τώρα είναι συντάκτης της Sun ζήτησε συγγνώμη εκ νέου για τον πόνο και την οργή που προκάλεσαν οι πράξεις του.



Harry και Meghan εκτός Βρετανίας

Ο Harry και η Meghan είχαν ανακοινώσει πως δεν θα παραστούν στο μνημόσυνο εξαιτίας της διαμάχης που έχουν για την έλλειψη ασφάλειας της οικογένειάς τους στη Βρετανία. Στην κηδεία του Φίλιππου, O Ηarry ταξίδεψε τελικά μόνος, έκανε καραντίνα στο Frogmore Cottage το οποίο έχει παραχωρήσει στην εξαδέλφη του Ευγενία και δύο μήνες αργότερα οι Sussexes υποδέχτηκαν την κόρη τους Lilibet Mountbatten-Windsor.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Του έκανε τη χάρη η βασίλισσα: Ο πρίγκιπας Andrew θα κρατήσει έναν μόνο τίτλο

O πρίγκιπας George εμφανίζεται μετά από καιρό ενώ η προγιαγιά του Ελισάβετ ακόμη...αγνοείται

Φάρσα ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ: Η διάψευση του viral δημοσιεύματος