Πλησιάζουν τα 40α γενέθλια του πρίγκιπα William και το δώρο που έλαβε είναι ξεχωριστό

Πατούλια Κατερίνα
Πλησιάζουν τα 40α γενέθλια του πρίγκιπα William και το δώρο που έλαβε είναι ξεχωριστό

Τι θα έλεγες αν εν αναμονή των 40ων γενεθλίων σου γινόσουν ολόκληρο νόμισμα! 

Στις 21 Ιουνίου 2022, ο πρίγκιπας William θα γίνει 40 ετών. Ο δεύτερος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου, θα λάβει προκαταβολικά όμως, ένα ξεχωριστό δώρο γενεθλίων.

Το ξεχωριστό δώρο γενεθλίων

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο, το εθνικό νομισματοκοπείο του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέλαβε και παρουσίασε το ξεχωριστό νόμισμα των 5 λιρών με το πορτρέτο του πρίγκιπα William πάνω σε αυτό. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο δούκας του Cambridge θα εμφανιστεί σε νόμισμα ενώ η γιαγιά του βασίλισσα θα βρίσκεται στην πίσω όψη του νομίσματος αυτού και στην περιγραφή υπάρχει η φράση, Η Αυτού Μεγαλειότητα Δούκας του Cambridge. Το πορτρέτο της βασίλισσας δημιουργήθηκε από τον Jody Clark ενώ εκείνο του William δημιούργησε ο Thomas T. Docherty.

Για τα γενέθλια του William πάντως, το νομισματοκοπείο δημιούργησε μια σειρά συλλεκτικών νομισμάτων η αξία των οποίων φτάνει μέχρι και τα 4.775 χιλιάδες λίρες, στην έκδοση του χρυσού των 56 γραμμαρίων.

Η τεχνική πίσω από το νόμισμα

Όσο για το σχεδιασμό του πορτραίτου του William, ο σχεδιαστής τόνισε πως το σχέδιο αναζητά την ισορροπία ανάμεσα στην φρέσκια ενέργεια του William που είναι ένας νέος μπαμπάς και στην επετειακή φύση της βασιλικής του σχέσης. Η γωνία λήψης του πορτρέτου είναι στα τρία τέταρτα, που είναι πιο δυναμικό από το προφίλ που χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά στα νομίσματα.

william7.JPG
william8.JPG

«Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, μπορούμε πλέον να παράγουμε σχέδια και γλυπτά με καλύτερη απόδοση σε σύγκριση με όταν ξεκίνησα την καριέρα μου πριν από 17 χρόνια. Απαιτείται υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων και δεξιοτεχνίας για τη γλυπτική των σχεδίων – τα εργαλεία είναι διαφορετικά, αλλά οι αρχές παραμένουν οι ίδιες», τόνισε ο σχεδιαστής χαρακτηριστικά.

Britain Top Gun Maverick Premiere

Η Clare Maclennan, διευθύντρια αναμνηστικού νομίσματος στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο, εξήγησε χαρακτηριστικά:

«Το κομψό σχέδιο που διαθέτει το πορτρέτο του πρίγκιπας δίπλα στον βασιλικό του κωδικό και τον αριθμό 40, αποτελεί φόρο τιμής στην ωριμότητα και τη χάρη του πρίγκιπα που έχει γίνει ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας, μιλάμε για έναν αφοσιωμένο σύζυγο και έναν στοργικό πατέρα τριών παιδιών, όπως αυτός φαίνεται μέσα από τα μάτια του κόσμου Τα περιορισμένης έκδοσης κέρματά μας από πολύτιμα μέταλλα συνδυάζουν εξαιρετική δεξιοτεχνία και σπανιότητα, καθιστώντας τα ένα ελκυστικό αναμνηστικό για συλλέκτες και επενδυτές», τόνισε η Maclennan.

william3.JPG