Το νέο σκάνδαλο του παλατιού με τον πρίγκιπα Κάρολο γίνεται και ο νέος πονοκέφαλος της Ελισάβετ

Κατερίνα Μπούσιου
Το νέο σκάνδαλο του παλατιού με τον πρίγκιπα Κάρολο γίνεται και ο νέος πονοκέφαλος της Ελισάβετ

 (AP Photo/Frank Augstein, Pool)

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Τα 3 εκατομμύρια ευρώ που πήρε ως δωρεά από τον πρώην Σείχη του Κατάρ για τα φιλανθρωπικά του ιδρύματα. Η ανακοίνωση από τον Κάρολο και η έρευνα των αρχών. 

Δεν έχουν τέλος όπως φαίνεται οι περιπέτειες που αντιμετωπίζει στο οικογενειακό της περιβάλλον η βασίλισσα Ελισάβετ. Μετά από το σκάνδαλο Epstein που αφορούσε στον γιο της Andrew, τώρα ήρθε η σειρά του πρωτότοκου γιου της Κάρολου και διαδόχου του βρετανικού θρόνου. 3 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με δημοσίευμα, μπήκαν στα ταμεία των φιλανθρωπικών του ιδρυμάτων από τον Σείχη του Κατάρ. Χρήματα που δόθηκαν μεταφερόμενα ακόμη και σε βαλίτσες!

Ο νέος μεγάλος πονοκέφαλος

Το δημοσίευμα της Sunday Times αποκαλύπτει πως ο πρώην Σείχης του Κατάρ και πρωθυπουργός Αλ Θάνι, είχε δώσει προσωπικά στον πρίγκιπα Κάρολο το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ για να διοχετευτεί για την ενίσχυση των φιλανθρωπικών του ιδρυμάτων. Μέσα σε βαλίτσες, ακόμη και σε σακ βουαγιάζ μεταφέρθηκε τμηματικά το ποσό και όχι μέσω των τραπεζών. Οι συναλλαγές έγιναν στο διάστημα μεταξύ 2011 και 2015, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα. Κάποιοι ανέτρεξαν στις επισκέψεις που είχε κάνει ο Κάρολος το 2015 στο Κατάρ, όπου και τον υποδέχθηκαν εγκάρδια όλοι και ειδικά ο Αλ Θάνι. Τυχαίο;

Mideast Qatar Britain

Britain's Prince Charles, left, walks with Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani, Amir of Qatar Thursday, Feb. 12, 2015. (AP Photo/Osama Faisal)

Το δημοσίευμα της έγκριτης βρετανικής εφημερίδας, αναφέρει πως τα χρήματα μετρήθηκαν από συμβούλους του πρίγκιπα και δόθηκαν στα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Οι Sunday Times τονίζουν πως έγινε νόμιμα η μεταφορά των χρημάτων, έστω και με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο, μέσα σε βαλίτσες. Ωστόσο εδώ υπάρχει ένα τεράστιο ηθικό θέμα που αφορά στο πρώτο τη τάξει μέλος της βασιλικής οικογένειας, μετά την μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ.

Ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα, ενώ από το γραφείο του Clarence House, εκδόθηκε ανακοίνωση όπου αναφέρεται η επίσημη τοποθέτηση του Κάρολου: «Οι φιλανθρωπικές δωρεές που δέχτηκε από τον Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ διοχετεύθηκαν άμεσα σε μια από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις του πρίγκιπα, η οποία πραγματοποίησε την δέουσα διαχείριση και μας διαβεβαίωσε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες».

Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στην Βρετανία και στην έρευνα θα πρέπει να διαπιστωθεί και ο ρόλος των συνεργατών του, καθώς και το πως και το που δόθηκαν τα χρήματα αυτά. Ωστόσο, όσο και αν ο ίδιος ο Κάρολος προσπαθεί να ρίξει τους τόνους, ίσως αυτός ο νέος πονοκέφαλος για την μητέρα του Ελισάβετ, θα δημιουργήσει ένα μεγάλο τραύμα στην εικόνα του.

https://www.instagram.com/p/CewSeURMnIQ

Μην ξεχνάμε ότι οι βρετανοί απλοί πολίτες, μπορεί να διατηρούν σε ένα μεγάλο ποσοστό, έναν σεβασμό για τον θεσμό της μοναρχίας, αλλά με τίποτε δεν θα συγχωρήσουν οικονομικές ατασθαλίες ή ακόμη και υποψίες για ύποπτες δοσοληψίες.