Η πρώτη εμφάνιση του πρίγκιπα Andrew μετά τη νόσηση με κορωνοϊό και την απουσία του από το Ιωβηλαίο

Η πρώτη εμφάνιση του πρίγκιπα Andrew μετά τη νόσηση με κορωνοϊό και την απουσία του από το Ιωβηλαίο

Ο πρίγκιπας Andrew στο βασιλικό παρεκκλήσι του Windsor

Ο πρίγκιπας Andrew φαίνεται πως ανάρρωσε και αμέσως επέστρεψε στην καθημερινότητά του.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, ο πρίγκιπας Andrew βγήκε θετικός στο τεστ covid που έκανε και αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να ακυρώσει την εμφάνισή του στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ. Το περιστατικό, μάλιστα, προκάλεσε ανησυχία μήπως και έχει κολλήσει ξανά τη μονάρχη -είχε κολλήσει τον Φεβρουάριο του 2022- την οποία είχε επισκεφτεί εκείνες τις μέρες, αλλά όχι μετά τα αποτελέσματα, για να τηρήσει φυσικά τα μέτρα ασφαλείας.

Κάπως έτσι, δεν παρευρέθηκε ούτε στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου την περασμένη Παρασκευή για τα 70 χρόνια της Ελισάβετ στον θρόνο. «Αφότου έκανε ένα τεστ ρουτίνας, ο δούκας βγήκε θετικός σε COVID και με λύπη δεν μπορεί πια να παρευρεθεί στην αυριανή λειτουργία», είπε ένας εκπρόσωπος του παλατιού την Πέμπτη 2 Ιουνίου.

Η πρώτη εμφάνιση μετά τον κορωνοϊό

Ο πρίγκιπας Andrew εθεάθη το πρωί της Πέμπτης (9 Ιουνίου) να οδηγεί το αυτοκίνητό του έξω από το κάστρο του Windsor, κάτι που σημαίνει ότι πέρασε με ήπιο τρόπο τον κορωνοϊό και γρήγορα επέστρεψε στην καθημερινότητά του.

https://www.instagram.com/p/CelTM8QraaP

Ούτως ή άλλως δε θα ήταν στο μπαλκόνι

Ο πρίγκιπας Andrew αποσύρθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα μετά την αντιδικία με την Virginia Giuffre που τον κατηγόρησε για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν σε μικρότερη ηλικία, οπότε ούτως ή άλλως στο μπαλκόνι με τη βασίλισσα Ελισάβετ δε θα ανέβαινε και να μπορούσε να παρευρεθεί.

Το Παλάτι είχε εκδώσει ανακοίνωση πως μόνο τα ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας θα μπορούσαν να σταθούν στο μπαλκόνι για την πτήση επίδειξης της Βρετανικής Αεροπορίας μαζί με τη μονάρχη.

«Μετά από προσεκτική σκέψη, η βασίλισσα αποφάσισε πως η φετινή παραδοσιακή εμφάνιση για το Trooping the Colour την Πέμπτη 2 Ιουνίου θα είναι περιορισμένη στη Μεγαλειότητά της και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που είναι ενεργά στα δημόσια καθήκοντα εκ μέρους της βασίλισσας», έλεγε η ανακοίνωση του παλατιού.

Του έκανε τη χάρη η βασίλισσα: Ο πρίγκιπας Andrew θα κρατήσει έναν μόνο τίτλο