Η απαγόρευση της βασίλισσας Letizia στην κόρη της δίνει έναν νέο αέρα στη μοναρχία

Η απαγόρευση της βασίλισσας Letizia στην κόρη της δίνει έναν νέο αέρα στη μοναρχία

Η βασίλισσα Letizia στην Κούβα το 2019

AP

Η βασίλισσα της Ισπανίας έχει πολύ ξεκάθαρο στο μυαλό της τον τρόπο ζωής που θέλει να ακολουθήσει εκείνη και τα παιδιά της.

Η βασίλισσα Letizia είναι ένα ίνδαλμα στυλ και κομψότητας στους βασιλικούς κύκλους. Η σύζυγος του βασιλιά Felipe VI από το 2004 ήρθε από τη μεσαία τάξη στο παλάτι, αφού δούλεψε ως δημοσιογράφος για το ABC και το EE και έπειτα στο CNN+ και στην Televisión Española. Αυτό το προσιτό προφίλ της προσπαθεί να κρατήσει και στην βασιλική της πορεία.

Spain Politics

Αυτήν τη φορά, θέμα συζήτησης είναι η κόρη της, Leonor, πριγκίπισσα της Asturias, που πρόσφατα τελείωσε το σχολείο και επέστρεψε από το οικοτροφείο της Ουαλίας στη Μαδρίτη για το καλοκαίρι. Είναι η ώρα που θα περάσει χρόνο με την αδερφή της, Sofia, και την υπόλοιπη οικογένεια. Υπάρχει, όμως, κάτι που απασχολεί τη βασίλισσα Letizia σχετικά με τη μεγάλη της κόρη.

Η βασίλισσα Letizia δε θέλει να επιδεικνύει πλούτη και χλιδή

Η royal expert Pilar Eyre, σύμφωνα με το Express, αναφέρει πως η Letizia δε θέλει η κόρη της να κάνει παρέα στο σχολείο με παιδιά άλλων βασιλικών οικογενειών. Το θέμα συζητήθηκε λόγω του πάρτι για τα 18 χρόνια της Ingrid Alexandra, του μεγαλύτερου παιδιού του διαδόχου πρίγκιπα Haakon της Νορβηγίας. Ο βασιλιάς Felipe VI έδωσε το παρών στην τελετή, αλλά η Letizia όχι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αρνήθηκε και στην κόρη της να πάει. Ο λόγος; Φοβήθηκε για την εικόνα της.

«Η Letizia δεν ήθελε την Leonor να παρευρεθεί. Το να ποζάρεις με τις άλλες κληρονόμους των Ευρωπαϊκών θρόνων με μακριά φορέματα και κορώνες σε ένα επιδεικτικό ανακτορικό σκηνικό δε θα ήταν η καλύτερη αφετηρία για μία μοναρχία που προσποιείται ότι είναι απλή και δημοκρατική. Η απαλλαγή από κάθε περιττή πολυτέλεια ήταν ένα από αυτά για τα οποία πάλευε η Letizia στα οκτώ χρόνια που ο σύζυγός της ήταν στον θρόνο», είπε η Eyre.

Καθώς φαίνεται, η Letizia δε θέλει ούτε η ίδια ούτε και η κόρη της να συνδεθούν με χλιδή και υπερβολική πολυτέλεια, προσπαθώντας να κρατήσει μία εικόνα περισσότερο προσιτή και καθημερινή που να είναι προσφιλής στον μέσο πολίτη.

Η βασίλισσα Letizia παρά λίγο να χάσει ένα ιστορικό κόσμημα - Φαντάσου αυτόν που θα το έβρισκε