Η ερωμένη του βασιλιά - Το σκάνδαλο με τον Φίλιππο στο «The Crown» και ο ρόλος της Ελισάβετ

Η ερωμένη του βασιλιά - Το σκάνδαλο με τον Φίλιππο στο «The Crown» και ο ρόλος της Ελισάβετ

Νέα βόμβα σκάει στο Παλάτι, μετά την απόφαση της παραγωγής του «The Crown» να αποκαλύψει τη μυστηριώδη σχέση του πρίγκιπα Φίλιππου με την Πένι Κνάτσμπουλ, κόμισσα του Μαουντμπάτεν . 

Πέντε εβδομάδες μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, έρχεται ένα νέο πλήγμα για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Ο νέος κύκλος του «The Crown», θα περιέχει σκηνές και θα αποσαφηνίζει την σχέση του πρίγκιπα Φίλιππου με την στενή του φίλη, κόμισσα του Μαουντμπάτεν, κατά κόσμον Πένι Κνάτσμπουλ. Ήταν απλά φίλοι ή και εραστές;

https://www.instagram.com/p/Ci5dAOgjcHK

Νέος πονοκέφαλος για τον Κάρολο

Αν ζούσε σήμερα η Ελισάβετ, σίγουρα δεν θα ήταν ευχαριστημένη με την είδηση. Ούτε και ο νυν βασιλιάς Κάρολος αισθάνεται διαφορετικά. Στον νέο κύκλο του «The Crown» εκτός από την αναφορά στο διαζύγιο του Κάρολου με την Diana και το πλούσιο παρασκήνιό του, θα υπάρξει σκηνή με τον πρίγκιπα Φίλιππο, η οποία θα μας αποκαλύπτει την περιβόητη σχέση του με την κόμισσα του Μαουντμπάτεν, την κατά κόσμον, Πένι Κνάτσμπουλ. Οι φήμες ότι υπήρξαν εραστές, τους ακολουθούν εδώ και χρόνια, αλλά κανείς δεν τολμούσε να πει λεπτομέρειες για τη φύση της σχέσης τους.

Τώρα σε ένα από τα επεισόδια, θα δούμε τον Φίλιππο να της μιλά για τον γάμο του και τα προβλήματα του παλατιού, αγγίζοντάς της το χέρι. Κίνηση που δείχνει φιλική οικειότητα ή κάτι παραπάνω; Αν κάνετε τους συνειρμούς με την περίφημη συνέντευξη της Diana στο BBC, την οποία επίσης θα δούμε στη σειρά, με την φράση της «Ήμασταν τρεις σε αυτό τον γάμο», τότε σίγουρα, αυτό ταιριάζει και στην σχέση της Ελισάβετ με τον Φίλιππο.

https://www.instagram.com/p/Ce1BhDasxfZ

Τα κοινά με τη σχέση του Κάρολου με την Καμίλα

Η Πένι Κνάτσμπουλ, κόμισσα του Μαουντμπάτεν της Βιρμανίας, γνωρίστηκε με τον Φίλιππο το 1975 σε έναν αγώνα πόλο και έγιναν φίλοι. Παρά τα 32 χρόνια που τους χώριζαν έγινε η κολλητή του και γνώριζε όλα τα μυστικά του παλατιού. Όπως η Καμίλα με τον Κάρολο. Ατελείωτες οι βόλτες και πολλές οι ώρες που περνούσαν μαζί, ειδικά στο κάστρο του Μπαλμόραλ, όταν η Ελισάβετ, δεν βρισκόταν εκεί. Μοιράζονταν την ίδια αγάπη για την ιππασία και φημολογείται πως της κληροδότησε μετά τον θάνατό του, την άμαξά του, εκείνη που χρησιμοποιούσε στους αγώνες που λάμβανε μέρος.

Britain Prince Philip Funeral

(Chris Jackson/Pool via AP)

Η σχέση του συζύγου της, Νόρτον Κνάτσμπουλ, εγγονού του λόρδου Μάουντμπατεν, ήταν επίσης στενή με τον Φίλιππο. Αλλά η Πένι ήταν η μόνη που θεωρήθηκε εξ απορρήτων του. Γνώριζε τα πάντα και τον επηρέαζε σε μεγάλο βαθμό στις αποφάσεις του.

Η σχέση της με την Ελισάβετ ήταν επίσης πολύ καλή και η μεγάλη απορία είναι, αν η βασίλισσα, γνώριζε για τις φήμες που εδώ και χρόνια κυκλοφορούσαν για τη σχέση του συζύγου της, μαζί της. Παρόλα αυτά, στην κηδεία του Φίλιππου το καλοκαίρι του 2021, η Πένι στάθηκε πολύ κοντά της, ανάμεσα στους εκλεκτούς της οικογένειας, θρηνώντας και εκείνη την απώλειά του.