Μία προφητεία ορίζει ποιος θα διαδεχθεί τον βασιλιά Κάρολο και αυτός δεν είναι ο William

Νατάσσα Σχοινά
Μία προφητεία ορίζει ποιος θα διαδεχθεί τον βασιλιά Κάρολο και αυτός δεν είναι ο William

Ο πρίγκιπας William στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου 

AP

Τι κι αν ο πρίγκιπας William ήδη προετοιμάζεται για τη διαδοχή, μία προφητεία ισχυρίζεται ότι κάποιος άλλος θα πάρει μετά τον Κάρολο τον θρόνο.

Από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ (8 Σεπτεμβρίου) και μετά, μπορεί ο Κάρολος να είναι αυτός που ανέβηκε στον βασιλικό θρόνο, όμως ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton είναι το ζευγάρι που είναι πιο ενεργό από ποτέ στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας άρχισαν κατευθείαν να κάνουν ταξίδια για να γνωρίσουν τον κόσμο που τους περίμενε πώς και πώς, έδωσαν το παρών σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και γενικά κάνουν ό,τι μπορούν για να δείξουν ότι είναι «εκεί». Αν σκεφτείς, βέβαια, ότι ο 40χρονος William είναι ο αμέσως επόμενος σε διαδοχή και λογικά δε θα αργήσει να έρθει η σειρά του, αφού ο Κάρολος είναι ήδη 73 ετών, δεν αποτελεί και ιδιαίτερη έκπληξη ότι ο William με την Kate κάνουν αυτήν την υπερπροσπάθεια.

Η προφητεία για τη διαδοχή του βρετανικού θρόνου

Ωστόσο, μία προφητεία του Νοστράδαμου αναφέρει ότι δε θα είναι ο William εκείνος που θα διαδεχτεί τον Κάρολο στον Βρετανικό θρόνο αλλά ο μικρός του αδερφός, Harry.

Σύμφωνα με τη The Sun και τον συγγραφέα Mario Reading που έγραψε το βιβλίο Nostradamus: Complete Prophecies for the Future για τον Γάλλο αστρολόγο το 2005, ο Κάρολος θα δώσει τον θρόνο στον μικρό γιο του όταν τελειώσει η δική του βασιλεία.

«Ένας άντρας θα αντικαταστήσει αυτόν που ποτέ δεν περίμενε να γίνει βασιλιάς», λέει σε ένα σημείο.

«Μήπως αυτό σημαίνει ότι ο πρίγκιπας William που αναμένεται να διαδεχθεί τον πατέρα του, δεν είναι πια στην εικόνα; Ο πρίγκιπας Harry γίνεται βασιλιάς στη θέση του; Αυτό θα τον κάνει Βασιλιά Henry ΙΧ στην ηλικία των 38 ετών»

Αν αυτά σου φαίνονται υπερβολικά, το βιβλίο ισχυρίζεται ότι ο Νοστράδαμος είχε προβλέψει και τον θάνατο της Ελισάβετ και δεν εννοούμε ως γεγονός αλλά κατά προσέγγιση σε έτος.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ θα πεθάνει κοντά στο 2022 περίπου στην ηλικία των 96 ετών, πέντε χρόνια νεότερη από τη μαμά της», γράφει αλλού στο βιβλίο.

«Ο βασιλιάς Κάρολος θα είναι 74 ετών το 2022 όταν ανέβει στον Βρετανικό Θρόνο, αλλά η πικρία από μία συγκεκριμένη μερίδα του Βρετανικού πληθυσμού μετά το διαζύγιο με την Diana, θα παραμείνει», σχολιάζει.

Η μεγαλύτερη απειλή που θα αντιμετωπίσει ο Κάρολος στη βασιλεία του