Η ημερομηνία που θα γίνει η στέψη του Καρόλου είναι απρόσμενα μακριά από αυτό που περιμένεις

Η ημερομηνία που θα γίνει η στέψη του Καρόλου είναι απρόσμενα μακριά από αυτό που περιμένεις

Το παλάτι εξέδωσε ανακοίνωση και ο βασιλιάς με τη βασιλική σύζυγο θα περιμένουν αρκετά για την τελετή.

Έχει περάσει πια ένας μήνας μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ (8/9/2022) και εδώ και αρκετές μέρες όλοι απορούσαν πότε θα γινόταν επιτέλους η ανακοίνωση για τη στέψη του Καρόλου ως βασιλιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η στέψη θα προγραμματιζόταν για την επόμενη χρονιά -για οικονομικούς λόγους αφού τέτοια γεγονότα δαπανούν τεράστια ποσά- και αυτές αποδεικνύεται ότι τελικά είχαν δίκιο, αφού ο λογαριασμός The Royal Family έκανε ένα story με το οποίο κατατόπισε το κοινό για την ημερομηνία.

POTE_THA_STEFTHEI_O_KAROLOS.jpg

Πότε θα στεφθεί βασιλιάς ο Κάρολος

Σύμφωνα με το link που συμπεριλαμβανόταν στο story, μάθαμε τα εξής:

«Η Αυτού Μεγαλειότης ο βασιλιάς θα στεφθεί σε μία τελετή που θα λάβει χώρα το Σάββατο 6 Μαΐου του 2023 στο Αββαείο του Westminster. H τελετή θα δει τον βασιλιά Κάρολο ΙΙΙ να στέφεται στο πλάι της βασιλικής συζύγου. Η Στέψη θα αντικατοπτρίζει τον ρόλο του μονάρχη σήμερα και θα κοιτάζει στο μέλλον, ενώ θα έχει ρίζες στις πολυετείς παραδόσεις και την παρέλαση. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν όταν έρθει η ώρα»

Μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, η Bloomberg ανέφερε πως μία τελετή στο Αββαείο του Westminster θα γινόταν τον Ιούνιο του 2023.

Αυτό σημαίνει ότι ο Κάρολος θα στεφθεί βασιλιάς 69 χρόνια μετά την ημέρα που στέφθηκε βασίλισσα η μαμά του (2/6/1953) και, παράλληλα, θα γίνει ο μεγαλύτερος άνθρωπος σε ηλικία που στέφεται βασιλιάς σε όλη τη Βρετανική ιστορία. Επιπλέον, το Μέσο ανέφερε πως ο Κάρολος θα οργάνωνε «μία πιο ταπεινή εκδοχή των προηγούμενων τελετών, με χώρο για τους εκπροσώπους από διαφορετικές θρησκείες και τις κοινοτικές ομάδες με τη συμπεριληψιμότητα της μοντέρνας Βρετανίας».

Το fun fact της υπόθεσης, ωστόσο, είναι ότι 6 Μαΐου είναι και τα γενέθλια του πρωτότοκου γιου του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, Archie. Τώρα, το αν είναι τυχαίο ή όχι, κανείς δεν το ξέρει.

Η προφητεία για τη διαδοχή του βρετανικού θρόνου

Πέρα από τις απτές και μη αμφισβητήσιμες ανακοινώσεις, μία νέα προφητεία του Νοστράδαμου ήρθε στο προσκήνιο και αυτή αναφέρει ότι δε θα είναι ο William εκείνος που θα διαδεχτεί τον Κάρολο στον Βρετανικό θρόνο αλλά ο μικρός του αδερφός, Harry.

Σύμφωνα με τη The Sun και τον συγγραφέα Mario Reading που έγραψε το βιβλίο Nostradamus: Complete Prophecies for the Future για τον Γάλλο αστρολόγο το 2005, ο Κάρολος θα δώσει τον θρόνο στον μικρό γιο του όταν τελειώσει η δική του βασιλεία.

«Ένας άντρας θα αντικαταστήσει αυτόν που ποτέ δεν περίμενε να γίνει βασιλιάς», λέει σε ένα σημείο.

«Μήπως αυτό σημαίνει ότι ο πρίγκιπας William που αναμένεται να διαδεχθεί τον πατέρα του, δεν είναι πια στην εικόνα; Ο πρίγκιπας Harry γίνεται βασιλιάς στη θέση του; Αυτό θα τον κάνει Βασιλιά Henry ΙΧ στην ηλικία των 38 ετών»

Μία προφητεία ορίζει ποιος θα διαδεχθεί τον βασιλιά Κάρολο και αυτός δεν είναι ο William