Ο Κάρολος γιορτάζει τα πρώτα γενέθλια ως βασιλιάς αλλά ο Harry μιλάει για τη μαμά του

Πατούλια Κατερίνα
Ο Κάρολος γιορτάζει τα πρώτα γενέθλια ως βασιλιάς αλλά ο Harry μιλάει για τη μαμά του

Τα γενέθλια - ορόσημο του Κάρολου, ο νέος ρόλο και η φωτογραφία στα social media.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει γενέθλια, τα πρώτα από τότε που η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή και είναι ο ίδιος βασιλιάς πια της Βρετανίας χωρίς βέβαια να έχει γίνει επίσημα η στέψη του.

O Κάρολος γίνεται 74 ετών και από νωρίς οι λογαριασμοί της βασιλικής οικογένειας αλλά και του William με την Kate έκαναν story τα γενέθλια του βασιλιά!

Και stories και post για τον βασιλιά

Στο Twitter account του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, ο Κάρολος έγινε κανονικό tweet και τα σχόλια έπεσαν βροχή,

princeandprincessofwales_2971217665746931237.jpg

Τα γενέθλια- ορόσημο του νέου Βασιλιά θα γιορταστούν από το από το Band of the Household Cavalry που θα παρουσιάσει το "Happy Birthday" κατά την τελετή αλλαγής της φρουράς στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, ενώ πυροβολισμοί θα ακουστούν σε όλη την πρωτεύουσα προς τιμήν των γενεθλίων του Κάρολου για πρώτη φορά, με το King's Troop Royal Horse Artillery να εκτοξεύει 41 σφαίρες το μεσημέρι στο Green Park του Λονδίνου και αμέσως μετά η Band of the Scots Guards θα εκτελέσει το "Happy Birthday" στο πάρκο.

Μια ώρα αργότερα η Honourable Artillery Company θα αναλάβει να ακουστούν 62 πυροβολισμοί στον Πύργο του Λονδίνου.

theroyalfamily_2971176292771211139.jpg

Το νέο πορτρέτο του βασιλιά

Λίγο μετά τα stories, η βασιλική οικογένεια δημοσίευσε ένα ξεχωριστό πορτρέτο του βασιλιά, ανήμερα των γενεθλίων του με μια σημαντική ανακοίνωση.

Ο Κάρολος γίνεται επίσημα από σήμερα Ranger του Windsor Great Park, ένας τίτλος υπέυθυνου χωροφύλακα ενός από τα παλαιαότερα πάρκα στη Βρετανία, τίτλος που πάντα κρατάει η βασιλική οικογένεια και τον οποίο κατείχε ο πατέρας του βασιλιά, πρίγκιπας Φίλιππος.

https://www.instagram.com/p/Ck8HT4_slDL

Η στέψη του Κάρολου

«Η Αυτού Μεγαλειότης ο βασιλιάς θα στεφθεί σε μία τελετή που θα λάβει χώρα το Σάββατο 6 Μαΐου του 2023 στο Αββαείο του Westminster. H τελετή θα δει τον βασιλιά Κάρολο ΙΙΙ να στέφεται στο πλάι της βασιλικής συζύγου. Η Στέψη θα αντικατοπτρίζει τον ρόλο του μονάρχη σήμερα και θα κοιτάζει στο μέλλον, ενώ θα έχει ρίζες στις πολυετείς παραδόσεις και την παρέλαση. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν όταν έρθει η ώρα».

Αυτό σημαίνει ότι ο Κάρολος θα στεφθεί βασιλιάς 69 χρόνια μετά την ημέρα που στέφθηκε βασίλισσα η μαμά του (2/6/1953) και, παράλληλα, θα γίνει ο μεγαλύτερος άνθρωπος σε ηλικία που στέφεται βασιλιάς σε όλη τη Βρετανική ιστορία.

Το fun fact της υπόθεσης, ωστόσο, είναι ότι 6 Μαΐου είναι και τα γενέθλια του πρωτότοκου γιου του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, Archie. Τώρα, το αν είναι τυχαίο ή όχι, κανείς δεν το ξέρει.

Ο Harry σφυρίζει αδιάφορα στα γενέθλια του πατέρα του:

Και μπορεί οι ευχές από τη βασιλική οικογένεια να είναι πολλές, στη μακρινή Καλιφόρνια ο Harry, ο μικρότερος γιος του βασιλιά, επέλεξε να μιλήσει σε ανακοίνωση για τη μαμά του.

harry1.JPG

Σε γράμμα που έστειλε ο Harry, στον οργανισμό Scotty's Little Soldiers με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη, ο πρίγκιπας έστειλε τις δικές του συμβουλές στα παιδιά που έχουν χάσει έναν από τους γονείς τους στη μάχη.

«Ήθελα να σας γράψω, γιατί παρότι δεν σας ξέρω, μοιραζόμαστε έναν κοινό δεσμό, έχουμε χάσει έναν γονιό. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τον πόνο και τη θλίψη της απώλειας και θέλω να ξέρετε πως δεν είστε μόνοι. Ξέρω πως την ημέρα αυτή, της μνήμης προς τους ήρωές μας, όπως ο μπαμπάς και η μαμά σας, ελπίζω να βρείτε δύναμη και παρηγοριά γνωρίζοντας πως η αγάπη τους για εσάς, δεν σταματά ποτέ.

Ένας από τους τρόπους που βρήκα για να αντιμετωπίσω τη θλίψη, ήταν μιλώντας στην κοινότητα, μιλώντας για τη θλίψη μου και χαίρομαι που έχετε απίθανους ανθρώπους δίπλα σας, ξέρω ότι κάποιες μέρες είναι πιο δύσκολες αλλά αν είμαστε μαζί, αυτές οι μέρες γίνοται ευκολότερες».

Το περίεργο είναι πως η Diana δεν έχασε τη ζωή της σε κάποια μάχη και ο Κάρολος έχει σίγουρα σήμερα γενέθλια!