Η επίθεση που δέχτηκε με αυγά από διαδηλωτή ο βασιλιάς Κάρολος ήδη έγινε viral

Κατερίνα Μπούσιου
Η επίθεση που δέχτηκε με αυγά από διαδηλωτή ο βασιλιάς Κάρολος ήδη έγινε viral

 (James Glossop/Pool Photo via AP)

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος, δέχτηκαν αυτή την περίεργη επίθεση διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψή τους στο Γιορκ. Το μήνυμα του άντρα που τελικά συννελήφθη. 

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει ξεκινήσει να αναλαμβάνει όλο και πιο δυναμικά τα καθήκοντά του, αν και προς το παρόν σε αυτά περιλαμβάνονται συνήθως τελετές και τιμητικές εκδηλώσεις για την μητέρα του Ελισάβετ. Σήμερα όμως τον περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη, όταν στην επίσκεψή του στο Γιορκ, κάποιος διαδηλωτής του πέταξε αυγά ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Αυτό το video έγινε trend σε λίγα μόλις λεπτά, σε μία μέρα που μόνο τυχαία δεν ήταν, με την πρεμιέρα του Crown στο Netflix, που τον αφορά άμεσα.

«Η χώρα αυτή χτίστηκε από τους σκλάβους»

Η σημερινή επίσκεψη του βασιλιά Κάρολου και της βασιλικής συζύγου στο Γιόρκ, ήταν για την αποκάλυψη αγάλματος στον καθεδρικό ναό, της βασίλισσας Ελισάβετ. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν πάρει και σε άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, για να μείνει ζωντανή η μνήμη της μακροβιότερης βασίλισσας τους.

https://www.instagram.com/p/CktgD9PMDDl

Η οποία όσο ζούσε, απολάμβανε του σεβασμού των πολιτών της, ανεξάρτητα αν τάσσονται υπέρ ή κατά της μοναρχίας. Αντίθετα με τον Κάρολο που προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενισχύσει την χαμηλή δημοφιλία του. Και ενώ το βασιλικό ζεύγος προσέγγιζε τον ναό, κάποιος διαδηλωτής τους πέταξε αυγά, τα οποία πέρασαν ξώφαλτσα από τον ώμο του Κάρολου, αλλά όχι και από κάποιους αξιωματούχους που τον συνόδευαν.

Ο βασιλιάς συγκρατήθηκε και δεν έδειξε το θυμό του, (περισσότερο απορημένος έδειξε για το πως βρέθηκαν τα αυγά στον δρόμο) ενώ είχαν ακουστεί και κάποια γιουχαίσματα και ο νεαρός διαδηλωτής - μέλος των Οικολόγων, Patrick Thelwell, συνελήφθη λίγο μετά αφού είχε φωνάξει πως «αυτή η χώρα χτίστηκε πάνω στο αίμα των σκλάβων», ως μήνυμα κατά της μοναρχίας και της αποικιοκρατίας του παρελθόντος.

Ατσαλάκωτος και αλέκιαστος ο Κάρολος συνέχισε προς την εκδήλωση η οποία ολοκληρώθηκε με μεγάλη συγκίνηση. Το video έγινε φυσικά viral μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αν και πολλοί στο Twitter καταδικάζουν την προσβολή προς τον νέο βασιλιά, με ελάχιστους να υποστηρίζουν πως του άξιζε.

Αυτά βέβαια είναι πταίσματα, με όσα θα συμβούν από σήμερα και μετά. Η πρεμιέρα του Crown σήμερα θα φέρει ξανά στο επίκεντρο το παρελθόν του Κάρολου με την Νταιάνα και αν και μιλάμε για μυθοπλασία, αρκετά από τα περιστατικά είναι αληθινά. Αυτή όμως η πλευρά του χαρακτήρα του, ούτε ενισχύει την δημοφιλία του, ούτε όμως θα τον αφήσει αμέτοχο. Το παλάτι με όλους τους τρόπους εκτός από την σήμανση που θα μπεί στο Netflix ότι πρόκειται για σειρά μυθοπλασίας που δεν βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, θέλει να μειώσει την δυναμική της σειράς.

https://www.instagram.com/p/Ckvjwjhj0Rp

Ο Κάρολος δεν θα ηρεμήσει ποτέ τελικά από το παρελθόν του από την Νταιάνα. Όσο και αν το έχει προσπαθήσει.

Οι απαγορευμένες σκηνές - Τι ζητά ο Κάρολος να αφαιρεθεί από τα πλάνα της κηδείας της Ελισάβετ