Ο βασιλιάς Κάρολος πουλάει τη μεγάλη αγάπη της Ελισάβετ ενάμιση μήνα μετά τον θάνατό της

Ο βασιλιάς Κάρολος πουλάει τη μεγάλη αγάπη της Ελισάβετ ενάμιση μήνα μετά τον θάνατό της

O βασιλιάς Κάρολος στο Aberdeenshire 

AP

Ο θάνατος της μονάρχη έφερε τη μία αλλαγή μετά την άλλη.

Έχει περάσει πια ενάμισης μήνας από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ (Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου). Ήταν μία στιγμή που όλοι περίμεναν ότι θα ήταν κοντά, όμως, και πάλι, η απώλεια της μονάρχη ήταν ένα γεγονός που συγκλόνισε τον πλανήτη και που έφερε αλυσιδωτές αλλαγές στη συνέχεια.

Όλα τα βλέμματα στον βασιλιά Κάρολο

Ο πρωτότοκος γιος της, Κάρολος, είναι πλέον βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, οπότε στοιχεία, όπως νομίσματα και γραμματόσημα, θα αντικατασταθούν σταδιακά με το πρόσωπό του. Παράλληλα, όμως, ακόμα και πιο περίεργες λεπτομέρειες για τη ζωή του έρχονται στην επιφάνεια.

Ένα από τα στιγμιότυπα που έγιναν απρόσμενα και συζητήθηκαν από το κοινό ήταν η έλλειψη ψυχραιμίας του βασιλιά όταν μία πένα έτρεξε πάνω στο χέρι του. Η αλήθεια είναι πως η αντίδραση έμοιαζε με αυτήν ενός κακομαθημένου παιδιού και αναμενόμενα έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Ο κόσμος άρχισε να σχολιάζει περισσότερο ακόμα και πράγματα από την καθημερινότητά του, όπως το αδιανόητο για τον μέσο άνθρωπο – ότι έχει άνθρωπο να του βάζει οδοντόκρεμα στην οδοντόβουρτσα.

Πρόσφατα, όμως, κι ενώ ο Κάρολος φαινόταν ανέκαθεν πολύ συνδεδεμένος με τη μαμά του, πήρε την απόφαση να πουλήσει κάτι που η Ελισάβετ του είχε δωρίσει.

Ο Κάρολος πουλάει 14 αγωνιστικά άλογα της βασίλισσας

Ο τωρινός βασιλιάς είχε κληρονομήσει τα αγωνιστικά άλογα της βασίλισσας μετά τον θάνατό της, αλλά αποφάσισε να πουλήσει 14 από αυτά συνεχίζοντας την παράδοση της μείωσης του αριθμού των ζώων φάρμας.

Τα άλογα θα συμμετέχουν σε πλειστηριασμό στο Tattersalls στο Newmarket.

Britain Royals

«Δεν είναι κάτι το αφύσικο. Κάθε χρόνο πουλούσαν άλογα. Η βασίλισσα είχε δικές της φοράδες. Τις εξέτρεφε και τις πουλούσε. Δεν μπορείς να τα κρατήσεις όλα. Κάθε χρόνο, οι ιδιοκτήτες πουλάνε από το απόθεμα. Η βασίλισσα έκανε ό,τι κάνουν οι ιδιοκτήτες», είπε ο Jimmy George, εκπρόσωπος του Tattersall, στο BBC.

Από την άλλη, βέβαια, η αλήθεια είναι ότι αγάπη για τα αγωνιστικά άλογα είχε η Ελισάβετ και όχι ο γιος της, οπότε μάλλον ο Κάρολος δεν πρόκειται να ασχοληθεί και πολύ με το συγκεκριμένο θέμα.