Κάιν εναντίον Άβελ: Το βιβλίο του Harry θα φέρει την οριστική ρήξη με τον αδερφό του William

Πατούλια Κατερίνα
Κάιν εναντίον Άβελ: Το βιβλίο του Harry θα φέρει την οριστική ρήξη με τον αδερφό του William

Ο άνθρωπος τον οποίο εμπιστεύτηκε η πριγκίπισσα Diana έκανε την πιο δυσάρεστη πρόβλεψη για τους γιους της.

«Ήταν μια από τις πιο οδυνηρές εικόνες του 20ου αιώνα: δύο νεαρά αγόρια, δύο πρίγκιπες που περπατούσαν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους καθώς ο κόσμος παρακολουθούσε με θλίψη και φρίκη. Καθώς η Diana, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, αναπαυόταν εν ειρήνη, δισεκατομμύρια θεατών αναρωτιόνταν τι σκέφτονται και τι αισθάνονται οι πρίγκιπες και πώς θα ήταν οι ζωές τους στο εξής. Για τον πρίγκιπα Harry, αυτή επιτέλους είναι η ιστορία του».

Το Spare έρχεται να σκορπίσει έριδες

Αυτή είναι η σύνοψη του Spare, του βιβλίου του πρίγκιπα Harry για τον πρίγκιπα Harry, τα απομνημονεύματα μιας ζωής στο χρυσό του κλουβί, στο Παλάτι μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 όταν πέταξε ελεύθερος πια για την Αμερική.

zurinesbooks_and_crafts.mv_315949526_141696281698990_7318167145980844746_n.jpg

Ο εφεδρικός, αυτός που περισσεύει, είναι μια έκδοση - ορόσημο γεμάτη διορατικότητα, αποκαλύψεις, ενδοσκόπηση και σοφία που αποκτήθηκε με κόπο για την αιώνια δύναμη της αγάπης που νικά τη θλίψη», αυτό αναφέρει από τη μεριά του ο οίκος Penguin που θα φέρει το βιβλίο απομνημονευμάτων του Harry, με μικρή καθυστέρηση στις 10 Ιανουαρίου 2023.

Στις 10 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσει επίσης και ένα audio book με τον ίδιο τον Harry στην αφήγηση.

Το βιβλίο θα κοστίζει 14 λίρες και μπορεί όποιος επιθυμεί να το προπαραγγείλει μέσω Amazon ενώ ο εκδοτικός εξηγεί πως τα έσοδα θα διατεθούν σε δύο φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στους μήνες που μεσολάβησαν από την ανακοίνωση της έκδοσης του Spare, η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή με τις φήμες να θέλουν τον Harry, να έχει τροποποιήσει σελίδες του Spare εξαιτίας της μεγάλης για εκείνον απώλειας.

«Έχω φορέσει πολλά καπέλα μέσα στα χρόνια, και ρεαλιστικά και μεταφορικά και ελπίζω λέγοντας την ιστορία μου με τα πάνω και τα κάτω της, τα λάθη και τα μαθήματα που πήρα να μπορέσω να βοηθήσω να φανεί ότι ανεξάρτητα από πού προερχόμαστε, έχουμε περισσότερα κοινά από όσα νομίζουμε», είχε τονίσει παλαιότερα ο Harry.

«Δεν θα το κάνουμε αυτό»: Harry και Meghan χάλασαν τη συμφωνία με το Netflix για έναν λόγο

Σήμερα, ένας άνθρωπος που έμαθε καλά τα κρυμμένα μυστικά της Diana και φρόντισε να αποκαλύψει την αλήθεια της στο ευρύ κοινό, έχει άποψη για το τσουνάμι που κατά τον ίδιο θα προκαλέσει το βιβλίο του μικρότερου πρίγκιπα στη σχέση του με τον αδερφό του.

Ο Andrew Morton μίλησε για βιβλική διαμάχη

Σύμφωνα με τον βιογράφο της Diana, Andrew Morton, τη μορφή του οποίου είδαμε και στην τελευταία σεζόν του Crown, το Spare, θα λειτουργήσει στη σχέση του William με τον Harry πολωτικά, δημιουργώντας μια σχέση του βιβλικού Κάιν και Άβελ ανάμεσα στα δύο αδέρφια.

«Η επιλογή του τίτλου είναι σημαδιακή, οπότε το βάρος θα πέσει στο πώς ήταν η ζωή του στη σκιά του μεγάλου του αδερφού και διαδόχου στον θρόνο. Είναι μια ιστορία Κάιν και Άβελ και η Diana θα ήταν διχασμένη. Από τη μια θα θαύμαζε τη γενναιότητα του Harry να τα παρατήσει όλα και να ζήσει στην Καλιφόρνια. Η ίδια θεωρούσε τις ΗΠΑ έναν τόπο ευκαιριών οπότε θα χειροκροτούσε τον μικρότερο γιο της.

Από την άλλη, η Diana δεν θα συγχωρούσε ποτέ την επίθεση στον William, ήθελε πάντα ο Harry να βοηθάει τον William κι όχι να του επιτίθεται».

Το θετικό για τον βιογράφο της Diana είναι πως μετά το βιβλίο αυτό, ο Harry θα τα έχει πει όλα και θα έχει μόνο να προχωρήσει με τη ζωή του:

«Δεν μπορείς μόνο να κατηγορείς τον μπαμπά σου για τόσο καιρό. Πιστεύω πως η μεγάλη διαφωνία του Harry με τον Κάρολο ήταν τα σχόλια του πατέρα του για τη μητέρα του».