Spare: Το Twitter τρολάρει τον πρίγκιπα Harry- Οι μπουνιές με τον William & το σπασμένο κολιέ

Πατούλια Κατερίνα
Spare: Το Twitter τρολάρει τον πρίγκιπα Harry- Οι μπουνιές με τον William & το σπασμένο κολιέ

 (Dominic Lipinski /Pool Photo via AP, File)

PA Wire

Αυτό που όλοι περίμεναν έγινε. Το πρώτο απόσπασμα από την Guardian που αφορά στο βιβλίο του πρίγκιπα Harry διέρρευσε πριν την 10η Ιανουαρίου και η περιγραφή αλά Κάιν και Άβελ ανάμεσα στους δύο πρίγκιπες, ξεσήκωσε αντιδράσεις. 

Στις 10 Ιανουαρίου 2022 κυκλοφορεί και επίσημα η αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Harry με τίτλο Spare, η Ρεζέρβα, μια ατάκα που χρησιμοποιείται στο Παλάτι για να περιγράψει τον δεύτερο στη διαδοχή του θρόνου, αν συμβεί κάτι στον πρωτότοκο και διάδοχο του θρόνου.

Ο άγριος καυγάς ανάμεσα στα αδέρφια

spareharry.JPG

Η Guardian εξασφάλισε ένα απόσπασμα του βιβλίου και το απόσπασμα που διέρρευσε είναι σίγουρο πως έχει κάνει έξαλλο τον πρίγκιπα William.

Βλέπεις, μπορεί μέχρι χτες ο Harry να ζητούσε στις συνεντεύξεις του να συμφιλιωθεί με τον πατέρα του και τον αδερφό του κι όχι με τον βασιλιά και τον πρώτο στην διαδοχή, μετά την δημοσίευση του βιβλίου πάντως, είναι αμφίβολο αν ο μικρός πρίγκιπας θα λάβει πρόσκληση για την στέψη του βασιλιά.

Ο καυγάς που περιγράφει ο Harry έλαβε χώρα στο σπίτι του στο Λονδίνο το 2019, με τον William να αναφέρεται στη σύζυγο του αδερφού του ως δύσκολη, αγενή και απότομη και τον Harry να απαντά πως είναι κρίμα για τον αδερφό του να συνεχίζει το αφήγημα των μίντια. Καθώς ο καυγάς φούντωσε, ο William τον άρπαξε από τον γιακά, του έσπασε το κολιέ του και τον χτύπησε στο πάτωμα.

Η σκηνή που κατέληξε με τον Harry να κόβεται από τα κομμάτια του σπασμένου πιάτου του σκύλου του, είναι γλαφυρή και θυμίζει μυθιστόρημα ενώ καταλήγει με τον William να ζητά από τον αδερφό του να μην μιλήσει για το χτύπημα στη Meghan:

Ο Harry εξήγησε στον William πως αυτή η συμπεριφορά δεν τον βοηθάει και έφυγε για την κουζίνα, εκεί ο αδερφός του τον ακολούθησε, με τον Harry να λέει:

«Ουίλι, δεν μπορώ να σου μιλήσω όταν είσαι έτσι. Άφησε κάτω το νερό, με αποκάλεσε κάπως και μετά μου επιτέθηκε. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Τόσο γρήγορα. Με άρπαξε από τον γιακά, χαλώντας το κολιέ μου και με έριξε στο πάτωμα. Προσγειώθηκα στο μπολ του σκύλου, το οποίο έσπασε κάτω από την πλάτη μου, με τα κομμάτια να με κόβουν. Έμεινα εκεί για μια στιγμή, ζαλισμένος και μετά σηκώθηκα στα πόδια μου και του είπα να φύγει», περιγράφει.

Ο Harry γράφει ότι ο William ότι τον παρότρυνε να ανταποδώσει τα χτυπήματα, όπως έκαναν όταν ήταν παιδιά αλλά εκείνος αρνήθηκε ενώ ο William έδειχνε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη».

Όταν ο William έφυγε ξανά, φώναξε:

«Δεν χρειάζεται να το πεις στη Meg αυτό» και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

- «Εννοείς ότι μου επιτέθηκες;»

- «Δεν σου επιτέθηκα, Χάρολντ»

O Ηarry πραγματικά μίλησε μόνο στον ψυχολόγο του και αργότερα μόνο, όταν η Meghan παρατήρησε τους μώλωπες και τις γρατζουνιές, τότε της είπε την αλήθεια με εκείνη να μην θυμώνει αλλά να μην κρύβει τη θλίψη της για κάτι που περίμενε να συμβεί.

Στο βιβλίο Spare, ο Harry περιγράφει τον ρόλο του ως ρεζέρβα σε διάφορα κεφάλαια, από το μεγάλωμα, τα χρόνια στο σχολείο, στον στρατό, στο πώς τον αντιμετώπιζε η οικογένειά του με τον πρίγκιπα να αναφέρεται σε διάλογο του πατέρα του και της μητέρας του, τονίζοντας:

«Υπέροχα, τώρα που μου χάρισες έναν διάδοχο και μια ρεζέρβα, η δουλειά μου ολοκληρώθηκε».

Twitter τρολάρει Harry

Πάντως, το Twitter στο hastag Spare, καταλήγει στο να τρολάρει τον καυγά ανάμεσα στα δύο αδέρφια, τονίζοντας πως ο Harry που έχει πάει δύο φορές στον πόλεμο του Αφγανιστάν δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει έναν παιδκό καυγά με τον αδερφό του.

Η επανάσταση του Harry με 2 νέες συνεντεύξεις και βολές κατά Κάρολου και William