Η επανάσταση του Harry με 2 νέες συνεντεύξεις και βολές κατά Κάρολου και William

Κατερίνα Μπούσιου
Η επανάσταση του Harry με 2 νέες συνεντεύξεις και βολές κατά Κάρολου και William

(AP Photo/Ted Shaffrey)

Invision

«Θέλω πίσω τον πατέρα μου και τον αδελφό μου» λέει ο Harry, μιλώντας ξανά για την εξουσία του παρασκηνίου που κυριαρχεί στο Παλάτι. 

Όχι μία, αλλά δύο συνεντεύξεις έδωσε πριν από λίγες ώρες ο πρίγκιπας Harry, λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσει το νέο του βιβλίο «Spare». Χωρίς να έχει διάθεση να συμβιβαστεί, αλλά μιλώντας αυτή τη φορά για τους εγκλωβισμένους στο καθεστώς της μοναρχίας, πατέρα του βασιλιά Κάρολο και τον αδελφό του William. «Θέλω οικογένεια και όχι Ίδρυμα» λέει χαρακτηριστικά μιλώντας για τις προσπάθειες που έκανε ενώ ζούσε στην Μεγάλη Βρετανία, να αποφύγει τις επιθέσεις σε εκείνον και την Meghan.

Και πάλι όμως έκανε ένα μεγάλο λάθος με τις δηλώσεις αυτές, που αντί να φέρουν μία ηρεμία στις σχέσεις με την οικογένειά του, τον βάζουν ξανά σε περιπέτειες με τον πατέρα του και τον αδελφό του. Με την δημοτικότητά του να πέφτει ραγδαία στην πατρίδα του.

«Δεν έχουν καμία διάθεση για συμφιλίωση»

Με δύο συνεντεύξεις, μία στο βρετανικό δίκτυο ITV και στον δημοσιογράφο Τom Bradby αλλά και στον Anderson Cooper του CBS, oι οποίες θα μεταδοθούν σήμερα το βράδυ και αύριο, ο Harry αποφάσισε να κάνει νέα επίθεση σε μέλη της οικογένειάς του, 9 μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία της βιογραφίας του, «Spare». Αποφάσισε για μία ακόμη φορά να μιλήσει για το παρασκήνιο που διαδραματίζεται στο Παλάτι στο οποίο και ο ίδιος μεγάλωσε, μιλώντας για μία παρασκηνιακή εξουσία.

Στην πρώτη συνέντευξη στο ITV, επανέλαβε αυτά που είχε πει και στο ντοκιμαντέρ του Netflix, ότι κάποιοι στο Παλάτι προσπάθησαν να κάνουν κακό σε εκείνον και στην Meghan με τα στοχευμένα δημοσιεύματα εναντίον τους. Και δήλωσε μιλώντας για την ευρύτερη οικογένειά του, αλλά υπονοώντας κυρίως στον πατέρα του Κάρολο και στον αδελφό του William, ότι δεν έχουν καμία διάθεση να συμφιλιωθούν. Λέει ωστόσο και την φράση: «Θέλω πίσω τον πατέρα μου και τον αδελφό μου», σα να υποστηρίζει ότι κάποιοι δεν τους αφήνουν να είναι κοντά του.

Μιλώντας δε στον Anderson Cooper, έναν από τους διασημότερους παρουσιαστές της αμερικάνικης Tv, τόνισε χαρακτηριστικά, ότι πριν τοποθετηθεί δημόσια με τα παράπονά του, είχε ήδη μιλήσει με τους υπεύθυνους του Παλατιού και ζητούσε διαρκώς μία επίσημη τοποθέτηση - προστασία, στις επιθέσεις του τύπου: «Κάθε μέρα προσπαθούσα να τους μιλήσω. Η φράση πως στο Παλάτι «ποτέ δεν παραπονιόμαστε, ποτέ δεν εξηγούμε», είναι πια απλά ένα motto».

Υπάρχει μία ακόμη φράση του σε αυτή την συνέντευξη, που προκαλεί εντύπωση, καθώς όπως λέει: «Ήθελα μία οικογένεια και όχι ένα Ίδρυμα».

Το λάθος του Ηarry και η πτώση της δημοτικότητάς του

Η χαρακτηριζόμενη και ως η επανάσταση του Harry τις τελευταίες εβδομάδες, με τις συνεντεύξεις, το ντοκιμαντέρ και την κυκλοφορία της βιογραφίας του, αντί να ενισχύσει την δημοφιλία του, έφερε αντίθετα αποτελέσματα.

Στην Μεγάλη Βρετανία, όπως ανέφεραν σχετικά δημοσιεύματα, έχασε ακόμη και πιστούς του θαυμαστές και δεν κατάφερε να κερδίσει την συμπάθεια όσων τάσσονται κατά της μοναρχίας. Οι περισσότεροι αδιαφορούν πια για όσα υποστηρίζει, από την στιγμή μάλιστα που δεν δίνει ονόματα και δεν αποκαλύπτει το κρυφό κέντρο της εξουσίας, το οποίο συχνά περιγράφει.

YE Royals

(AP Photo/Matt Dunham, Pool)

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Η χριστουγεννιάτικη κάρτα του Harry και της Meghan απογοήτευσε - δίκαια- τους θαυμαστές τους

Αν τώρα στο βιβλίο του έχει και αιχμές κατά του αδελφού του για την απαθή του στάση, τότε θα έχει κάνει το κορυφαίο λάθος του, καθώς όχι μόνο οι σχέσεις με τον William θα παγώσουν οριστικά, αλλά θα έχει χάσει και την συμπάθεια όσων υποστηρίζουν τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, που συνεχίζει να είναι ο δημοφιλέστερος μαζί με την Kate, της βασιλικής οικογένειας.

Το μόνο κέρδος του Harry, θα είναι τα συνολικά 200 εκατομμύρια ευρώ που θα έχει εισπράξει από το Netflix και τα δικαιώματα και τις πωλήσεις του βιβλίου του.