Stalker στο σπίτι τους και ανελέητο κυνηγητό των παπαράτσι: Η Meghan νιώθει Diana ξανά

Πατούλια Κατερίνα
Stalker στο σπίτι τους και ανελέητο κυνηγητό των παπαράτσι: Η Meghan νιώθει Diana ξανά

Μετά τα χαμόγελα, ήρθε ο τρόμος για τη Meghan Markle και τον πρίγκιπα Harry που έζησαν αυτό που έζησε και η αδικοχαμένη μητέρα του πρίγκιπα Diana στο τούνελ του Παρισιού, ευτυχώς όχι με δυσάρεστη κατάληξη.

Πριν τρία χρόνια, τέτοια εποχή, οριστικοποιούνταν το διαζύγιο των Sussexes από τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας με τη Meghan Markle και τον πρίγκιπα Harry να ζητούν μια ήρεμη ζωή για τους ίδιους και τον γιο τους Archie μακριά από τους παπαράτσι.

Fast Forward τρία χρόνια μετά, οι Sussexes βίωσαν με τρομακτικό τρόπο αυτό που ήθελαν να αποφύγουν στο Λονδίνο, στον τόπο που επέλεξαν οι ίδιοι να μείνουν, στις ΗΠΑ.

Η διαδρομή της κόλασης

Meghan, Harry και η μαμά της Markle, Doria Ragland, εμφανίστηκαν στα βραβεία Women of Vision όπου η 41χρονη δούκισσα βραβεύτηκε αλλά η επίσκεψη αυτή στη Νέα Υόρκη, προκάλεσε το ανελέητο κυνηγητό των παπαράτσι για περισσότερες από δύο ώρες στους δρόμους της Νέας Υόρκης,.

Harry και Meghan έφυγαν με πλατιά χαμόγελα από την εκδήλωση, επιτρέποντας στους φωτογράφους να τραβήξουν τις εικόνες που τόσο πολύ ήθελαν. Όμως οι παπαράτσι δεν σταμάτησαν εκεί και κυνήγησαν το ζευγάρι με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να γίνει σύγκρουση οχημάτων, να κινδυνεύει η ακεραιότητα αστυνομικών του τμήματος της Νέας Υόρκης με την αστυνομία να τονίζει πως ήταν μια δύσκολη κατάσταση στην οποία οι αστυνομικοί έπρεπε να συνδράμουν για να βοηθήσουν την ιδιωτική ασφάλεια των Sussexes.

Celebrity Sightings In New York City - May 16, 2023

Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος των Sussexes ήταν αρκετά πιο έντονος στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζοντας πως Meghan, Harry και Doria ενεπλάκησαν σε μια σχεδόν καταστροφική καταδίωξη που ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα:

«Χτες βράδυ, ο δούκας και η δούκισσα του Sussex αλλά και η κυρία Ragland ενεπλάκησαν σε ένα σχεδόν καταστροφικό κυνηγητό με αυτοκίνητα από έναν κλοιό τοπ παπαράτσι, που με το ανελέητο κυνηγητό τους για περισσότερες από δύο ώρες, θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει τροχαία ατυχήματα, σε άλλα αυτοκίνητα, πεζούς και αστυνομικούς. Παρότι είναι δημόσια πρόσωπα που ενδιαφέρουν το κοινό, αυτό δεν πρέπει ποτέ να κοστίσει στην ασφάλεια κάποιου. Η διάδοση αυτών των εικόνων, δεδομένων των τρόπων με τους οποίους προέκυψαν, ενθαρρύνει μια εξαιρετικά παρεμβατική πρακτική που είναι επικίνδυνη για όλους τους εμπλεκόμενους».

Ένας οδηγός ταξί που παρέλαβε τους Sussexes ενδιάμεσα στην δύσκολη αυτή διαδρομή, τόνισε πως κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κόλλησε πίσω από ένα φορτηγό απορριμματοφόρο και εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκαν περίπου έξι παπαράτσι με τους Sussexes να δείχνουν εξαιρετικά ανήσυχοι.

Μέσα σε όλα αυτά, οι Sussexes έπρεπε να αντιμετωπίσουν και τη σύλληψη ενός αγνώστου που προσπάθησε να μπει στο σπίτι τους στο Montecito. Ο 29χρονος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα.

Πάντως η αστυνομία της Νέας Υόρκης επιμένει πως δεν υπήρξε καταδίωξη που να κράτησε 2 ώρες και πως δεν έγινε καμία κλήση στην άμεση δράση.

Celebrity Sightings In NEW YORK - May 16, 2023

Ο δήμαρχος Eric Adams επιβεβαίωσε αργότερα σε συνέντευξη τύπου πως δύο αστυνομικοί θα μπορούσαν να έχουν τραυματιστεί ενώ τόνισε πως η θύμιση του τι συνέβη στην Diana το 1997 στο τούνελ του Παρισιού:

«Θεωρώ πως είναι λίγοι εκείνοι που δεν θυμούνται τι συνέβη στη μαμά του Harry και πώε πέθανε, θα ήταν απαίσιο να χαθεί μια ζωή αθώων σε ένα τέτοιο κυνηγητό. Είναι σαφές πως οι παπαράτσι έψαχναν την τέλεια πόζα αλλά η δημόσια ασφάλεια πρέπει πάντα να προηγείται. Το Manhattan δεν είναι μια μικρή πόλη που ο καθένας πρέπει να τρέχει ανεξέλεγκτα».

Μετά την καταδίωξη αυτή, ο Harry, η Meghan και η 66χρονη μητέρα της μεταφέρθηκαν στο 19 Περιφερειακό Τμήμα της Αστυνομίας και παρέμειναν εκεί για 15 λεπτά ενώ αποχώρησαν χωρίς κανείς να γνωρίζει αν επέστρεψαν στο Montecito.

Είναι τελικά ασφαλείς οι Sussexes στο Montecito;

To παράδοξο της υπόθεσης είναι πως ο πρίγκιπας έχει πληρώσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια φέτος για την ασφάλεια της οικογένειάς του, έχει μπει σε διαμάχη με την αστυνομία του Λονδίνου, η οποία δεν δέχεται να προστατεύσει τον ίδιο, τα παιδιά και τη σύζυγό του εφόσον βρεθούν στο Λονδίνο - η κατάσταση αυτή έχει αλλάξει εφόνο ο Κάρολος έγινε επίσημα βασιλιάς και τα παιδιά του αλλά και τα εγγόνια του πια έχουν λάβει τον τίτλο του πρίγκιπα/ πριγίκιπσσας- έχει μπει σε δικαστική διαμάχη με τα μίντια που είχαν στείλει μέχρι και drone στο Frogmore Cottage ενώ η Markle ήταν έγκυος το 2019 στο πρώτο τους παιδί.

Κι όμως, ούτε οι ΗΠΑ, ούτε καν ο Καναδάς είχαν υπάρξει safe επιλογές για τους Sussexes που μάλλον πρέπει να κατανοήσουν πια πως οι παπαράτσι θα τους βρουν όπου κι αν πάνε. Κι όσο η Meghan Markle νιώθει Diana στην τοποθεσία Καλιφόρνια, ο Harry θα ξοδεύει εκατομμύρια στην ασφάλεια για την ίδια και τα παιδιά του.

Η Meghan Markle έκανε εμφάνιση βασίλισσας με ένα λουκ που θύμισε Kate Middleton