Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας παντρεύει την κόρη της με γόνο ελληνικής οικογένειας

Μαρία Ροδίτη
Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας παντρεύει την κόρη της με γόνο ελληνικής οικογένειας

Photo by Samir Hussein/WireImage

Το συγκινητικό μήνυμα της βασίλισσας Ράνιας, η ημερομηνία του γάμου και ο Έλληνας γαμπρός.

Μεγάλες οι χαρές για τη Βασιλική Χασεμιτική Αυλή μιας και η κόρη της βασίλισσας Ράνιας και του βασιλιά Abdullah Β παντρεύεται την ερχόμενη Κυριακή. Η 26χρονη πριγκίπισσα Ιman ετοιμάζεται να ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου με τον αρραβωνιαστικό της, Jameel Alexander Thermiotis, μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα τους τον περασμένο Ιούλιο.

Η βασίλισσα Ράνια, μάλιστα, έσπευσε να κάνει μια πολύ τρυφερή αφιέρωση στη μεγάλη κόρη της δημοσιεύοντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα συγκινητικό βίντεο με τα διάφορα στάδια της ζωής της Iman, από τη γέννησή της μέχρι και σήμερα.

H πριγκίπισσα Ιman της Ιορδανίας αρραβωνιάστηκε και ο γαμπρός είναι Ελληνικής καταγωγής

Η ανακοίνωση της Βασιλικής Χασεμιτικής Αυλής για τον γάμο και η ανάρτηση της βασίλισσας Ράνιας

«Η Βασιλική Χασεμιτική Αυλή είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο γάμος της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας Πριγκίπισσας Iman bint Abdullah II και του κ. Jameel Alexander Thermiotis θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2023. Η Βασιλική Χασεμιτική Αυλή εκφράζει τα ειλικρινή της συγχαρητήρια στις Μεγαλειότητες, στον Βασιλιά Abdullah Β' και τη Βασίλισσα Rania al Abdullah για αυτήν την περίσταση και εύχεται στην Αυτού Βασιλική Υψηλότητα, στην Πριγκίπισσα Iman, και στον κ. Thermiotis μια ζωή γεμάτη ευτυχία #Jordan». Με αυτό το μήνυμα και μια φωτογραφία του ζευγαριού ανακοίνωσε χθες (5/3) τα νέα του γάμου της Iman η Βασιλική Χασεμιτική Αυλή μέσω Instagram.

https://www.instagram.com/p/CpZ6Xi0j04R

Λίγες ώρες αργότερα, η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας δημοσίευσε ένα μονταρισμένο βίντεο με στιγμές από τη ζωή της κόρης της γράφοντας στη λεζάντα της ανάρτησης: «Από την πρώτη στιγμή που κράτησα το κοριτσάκι μου, ήξερα ότι η ζωή μου δεν θα ήταν ποτέ το ίδιο. Σε μια εβδομάδα, θα είναι νυφούλα. Πολύτιμή μου Iman, είμαι τόσο χαρούμενη για εσένα και τόσο υπερήφανη για όλα όσα είσαι. Ευχαριστώ την πολύ ταλαντούχα @elissazkh και τον λαμπρό @imarwankhoury για αυτό το υπέροχο δώρο και για την εξαιρετική ικανότητά σας να αποτυπώνετε τα συναισθήματα τόσο όμορφα».

https://www.instagram.com/p/CpaK7fiDiY6

Στη λεζάντα που ήταν γραμμένη στα αραβικά η βασίλισσα Ράνια έγραψε: «Σε μια εβδομάδα, αν θέλει ο Θεός, θα σε δω νύφη… Θα σε προστατέψω για όνομα του Θεού, Ιman… Ο Θεός να σου χαρίσει επιτυχία και να φωτίσει τον δρόμο σου. Ευχαριστώ τη δημιουργική καλλιτέχνιδα, Elissa, για το δώρο, και τον σπουδαίο καλλιτέχνη, Marwan Khoury, για τα λόγια και τις μελωδίες… Μια μελωδική φωνή και εκφραστικά λόγια που αγγίζουν την καρδιά».

Ποιος είναι ο ελληνικής καταγωγής γαμπρός της βασίλισσας Ράνιας, Jameel Alexander Thermiotis

Ο μέλλοντας σύζυγος της Iman, Jameel Alexander Thermiotis, είναι πάμπλουτος επιχειρηματίας και έχει ελληνική καταγωγή. Γεννήθηκε στο Καράκας της Βενεζουέλας και είναι γιος του Αλέξανδρου Θερμιώτη και της Corina Hernández. Είναι ο μεγαλύτερος από τα 3 αδέλφια, την Αλεξία και τον Αλέξανδρο.

Ο Jameel σπούδασε σε κολέγιο των ΗΠΑ, αποφοίτησε από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα το 2015 με ειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τις Επιχειρήσεις και πλέον κάνει καριέρα στα χρηματοοικονομικά. Μετά την αποφοίτησή του, ηγήθηκε μιας εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων με την ονομασία Outbound Ventures LLC και τώρα είναι διευθύνων σύμβουλος σε εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος ταξιδεύει πολύ συχνά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Άνδρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γάμος της Iman είναι η πρώτη από τις δύο μεγάλες οικογενειακές γιορτές που θα πραγματοποιηθούν φέτος. Κι αυτό, γιατί μετά τον γάμο της θα ακολουθήσει ακόμα ένας γάμος την 1η Ιουνίου, καθώς ο μεγαλύτερος αδερφός της θα παντρευτεί τη Rajwa Al Saif, την αρχιτέκτονα και μικρότερη κόρη του Σαουδάραβα επιχειρηματία Khaled Al Saif. Ο αρραβώνας του ζευγαριού ανακοινώθηκε από τη Βασιλική Αυλή στις 17 Αυγούστου 2022.

Ο μεγαλύτερος αδελφός της Iman με την αρραβωνιαστικιά του

https://www.instagram.com/p/Cm1Ij_tjDQh

Η Iman είναι το δεύτερο παιδί του Abdullah και της Ράνιας. Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον 28χρονο Crown Prince Hussein, και δύο ακόμη αδέλφια, την 22χρονη πριγκίπισσα Salma και τον 18χρονο πρίγκιπα Hashem.