Ο Κάρολος δεν έχει συγχωρέσει τον Harry: «Δεν του έχει μιλήσει εδώ και έναν χρόνο»

Ο Κάρολος δεν έχει συγχωρέσει τον Harry: «Δεν του έχει μιλήσει εδώ και έναν χρόνο»
Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Τι ισχυρίζονται πηγές του παλατιού. «Πατέρας και γιος δεν έχουν μιλήσει από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β' τον περασμένο Σεπτέμβριο και φαίνεται ότι και οι δύο περιμένουν να κάνει το πρώτο βήμα ο άλλος».

«Πατέρας και γιος δεν έχουν μιλήσει από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β' τον περασμένο Σεπτέμβριο και φαίνεται ότι και οι δύο περιμένουν να κάνει το πρώτο βήμα ο άλλος», αναφέρουν βασιλικές πηγές για τη σχέση του Καρόλου με τον Harry.

«Εξυπακούεται ότι ο βασιλιάς δεν έχει ακόμη συγχωρήσει τον Harry για την κριτική που άσκησε σε ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας στην τηλεόραση και στο βιβλίο του, Spare, νωρίτερα φέτος» προσθέτουν. Μεταξύ των ισχυρισμών του Δούκα του Sussex στα αποκαλυπτικά απομνημονεύματα ήταν ότι ο πατέρας του «δεν τον αγκάλιασε» όταν έμαθε για τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Diana.

Η επίσκεψη του Καρόλου στην Κένυα φανέρωσε την αγάπη του για την Kate Middleton

Ο 39χρονος φέρεται να έχει προσκληθεί να συμμετάσχει με την υπόλοιπη οικογένεια στα 75α γενέθλια του βασιλιά στις 14 Νοεμβρίου, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα παραστεί. Ο Harry φέρεται επίσης να έχει πει σε φίλους του ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει σύντομα στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι απίθανο να επισκεφθεί τους βασιλικούς κατά την παραδοσιακή διαμονή τους στο Sandringham τα Χριστούγεννα.

Τελευταία φορά επισκέφθηκε τη Βρετανία σε ένα σύντομο ταξίδι τον Σεπτέμβριο, όταν παρέστη στην τελετή απονομής των φιλανθρωπικών βραβείων WellChild στο Λονδίνο, ενώ επισκέφθηκε επίσης το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ για να τιμήσει την επέτειο του θανάτου της αείμνηστης βασίλισσας.

Ο πρίγκιπας Harry θέλει να επιστρέψει στο παλάτι όμως τον «μπλοκάρει» η Meghan Markle

Υπάρχει, ωστόσο, ακόμη ελπίδα από ορισμένες πλευρές ότι ο βασιλιάς και ο Harry ενδέχεται να μπορέσουν να συμφιλιωθούν στο μέλλον. Μια πηγή δήλωσε στην Express.co.uk: «Δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις προσέγγισης. Είναι πολύ νωρίς. Αλλά ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός».

Τον περασμένο μήνα, ένα πρώην μέλος του προσωπικού του βασιλιά δήλωσε στην Daily Beast ότι ήταν «μη βιώσιμο» να συνεχιστεί η τρέχουσα κατάσταση μεταξύ πατέρα και γιου. «Δεν είναι σωστό ο βασιλιάς, ο οποίος είναι το εθνικό σύμβολο της ενότητας, να έχει τόσο κακές σχέσεις με τον γιο του που δεν έχουν φωτογραφηθεί μαζί εδώ και χρόνια. Δεν είναι μόνο θέμα προσωπικής ανάγκης αλλά και επικοινωνιακής, να επιλύσει ο Κάρολος το ζήτημα».