42 χρόνια μετά τον γάμο της Diana με τον Κάρολο και ο πρώην έμπιστος του Παλατιού είπε την αλήθεια

Πατούλια Κατερίνα
42 χρόνια μετά τον γάμο της Diana με τον Κάρολο και ο πρώην έμπιστος του Παλατιού είπε την αλήθεια

29 Ιουλίου του 1981 και περίπου 750 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον πλανήτη συντονίζονται για να δουν τον γάμο του αιώνα, τον γάμο ανάμεσα στον πρίγκιπα Κάρολο και την 

O Paul Burrell ξεκίνησε να δουλεύει στο Παλάτι στις υπηρεσίες της βασίλισσας Ελισάβετ όταν ήταν μόνο 18 ετών και μετά τον γάμο της Diana με τον Κάρολο ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν πάντα στο πλευρό τους ως υπηρέτης. Έχοντας ζήσει τον γάμο του Καρόλου με την Νταΐανα από κοντά, ο Paul μίλησε και όσα είπε απέδειξαν πόσο αθώα μπήκε η πριγκίπισσα στον γάμο αυτό:

«Θυμάστε όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Κάρολο αν είναι ερωτευμένος, κι εκείνος απάντησε, ό,τι κι αν είναι η αγάπη. Η Diana τον ρώτησε αν όντως δεν ξέρει, γιατί εκείνη τον αγαπούσε, τον γνώρισε όταν ήταν 18 ετών και ήταν ο πρώτος άντρας που της άρεσε. Και εννοείται αγαπούσε και τον ρόλο του και το όμορφο μέλλον και το παραμύθι με το παλάτι, ήταν απλά αφελής.

Η Diana έβαλε πολλά αυγά σε ένα καλάθι και ο Κάρολος έπαιξε το παιχνίδι του. Έπαιξε το παιχνίδι κι ας ήξερε πως η Καμίλα ήταν εκεί, κι ας ήξερε πως η Diana θα τα μάθει όλα.

Εκείνη τον αγαπούσε και πίστευε πως θα τον αλλάξει, με την ομορφιά, τη φρεσκάδα, την αγνότητά της, αλλά εκείνος ήθελε κάποιον πιο ώριμο. Τους είδα να έρχονται κοντά και παρότι εκείνος δεν την ερωτεύτηκε, αλλά την αγαπούσε. Τα παιδιά τους, ήταν παιδιά που γεννήθηκαν από αγάπη και στα χρόνια που ήμουν μάρτυρας, τα πρώτα τους χρόνια μαζί, η Diana τον λάτρευε.

Τα facts που δεν θυμάσαι από τον γάμο του 2021

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν η πρώτη νύφη χωρίς βασιλικό τίτλο τα τελευταία 300 χρόνια. Όταν ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε πρόταση γάμου στην Diana, έγραψε την ιστορία ως ο πρώτος Βρετανός κληρονόμος που έχει νύφη χωρίς βασιλικό τίτλο σε πάνω από 300 χρόνια. Η Diana ωστόσο δεν ήταν καθόλου συνηθισμένη: οι γονείς της ήταν ο Υποκόμης και η Υποκόμισσα του Althorp.

Περίπου 750 εκατομμύρια άνθρωποι συντονίστηκαν για να παρακολουθήσουν τον γάμο τους. Ο γάμος του ζευγαριού δεν ήταν ο πρώτος που μεταδόθηκε σε ζωντανή τηλεόραση. Πριν από τον πρίγκιπα Κάρολο και τη Νταϊάνα, η αδελφή της βασίλισσας, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο, Antony Armstong-Jones, σε μια τελετή που παρακολούθησαν περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η ιστορία πίσω από το φιλί του Καρόλου και της Diana στο μπαλκόνι. Ο Κάρολος ήταν τόσο νευρικός κατά τη διάρκεια της τελετής που ξέχασε να φιλήσει τη Νταϊάνα μετά τους όρκους του. Για να το καλύψει, το ζευγάρι μοιράστηκε ένα ρομαντικό φιλί στο μπαλκόνι του Buckingham μπροστά από ένα ενθουσιασμένο πλήθος. Μετά από αυτό, ο πρίγκιπας Andrew και η Sarah Ferguson φιλήθηκαν επίσης στο μπαλκόνι μετά το γάμο τους το 1986, και ο πρίγκιπας William και με την Kate Middleton μοιράστηκαν δύο φιλιά στο μπαλκόνι όταν παντρεύτηκαν το 2011.

Οι όρκοι τους θεωρήθηκαν ασυνήθιστοι από τα βασιλικά πρότυπα. Η Νταϊάνα ζήτησε να παραλείψει τη λέξη «υπακούω» από τους όρκους της και έλαβε την πλήρη υποστήριξη του Κάρολου. Η κίνηση έγινε πρωτοσέλιδο, με τους New York Times να αναφέρουν: «Η Λαίδη Νταϊάνα δεν θα δεσμευτεί να υπακούσει στον Κάρολο». Η αλλαγή αυξανόταν σε δημοτικότητα για γάμους εκείνη την εποχή, αλλά ήταν ένα πρωτοφανές βήμα για ένα βασιλικό ζευγάρι.

Ο γάμος ήταν ο πρώτος βασιλικός γάμος που πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου από το 1501. Ο γάμος του ζευγαριού έσπασε μια βασιλική παράδοση, αφού δεν έγινε στο αβαείο του Wenstmister. Ένας από τους λόγους που αποφάσισαν να αλλάξουν τον χώρο βασίστηκε στο μέγεθος. Ο καθεδρικός ναός μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 3.500 άτομα, ενώ το Westminster είχε μόνο χώρο για περίπου 2.200 άτομα.

Το εμβληματικό πουλόβερ της πριγκίπισσας Diana βγαίνει σε δημοπρασία (και όχι μόνο αυτό)