Το 1ο Trooping the Colour του Καρόλου και ο φόρος τιμής της Middleton στην Diana που λίγοι πρόσεξαν

Το 1ο Trooping the Colour του Καρόλου και ο φόρος τιμής της Middleton στην Diana που λίγοι πρόσεξαν
Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Η Kate Middleton αποτίει φόρο τιμής στην πριγκίπισσα Diana στo πρώτο Trooping the Colour του βασιλιά Καρόλου.

Ως βασιλιάς πλέον ο Κάρολος καβάλησε το άλογό του και η Kate Middleton έδωσε τον πιο γλυκό και διακριτικό φόρο τιμής στην πριγκίπισσα Diana.

Η Δούκισσα Kate Middleton λάμπει στα πράσινα

Σε μια συγκινητική επίδειξη μνήμης και βασιλικής κομψότητας, η Kate Middleton, γνωστή πλέον ως πριγκίπισσα της Ουαλίας, τίμησε την τελετή του βασιλιά Καρόλου Γ' για το "Trooping the Colour" κρατώντας κοντά στην καρδιά της τη μνήμη της εκλιπούσας πεθεράς της, πριγκίπισσας Diana. Η εκδήλωση σηματοδότησε την πρώτη εμφάνιση της Kate ως πριγκίπισσα της Ουαλίας με μια εμφάνιση που θα αντέξει στον χρόνο.

Αυτές είναι οι πέντε είναι γυναίκες που εμπιστεύεται τυφλά η Kate Middleton

Το αξεσουάρ-κλειδί

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας γοήτευσε τους θεατές με ένα κομψό πράσινο φόρεμα με παλτό που ήταν διακοσμημένο με πολύτιμα στολίδια. Το σύνολο αυτό, που θύμιζε την άψογη αίσθηση της μόδας της αείμνηστης πεθεράς της, απέτισε φόρο τιμής στο διαχρονικό στυλ της πριγκίπισσας Diana. Ωστόσο, ήταν τα εξαίσια αξεσουάρ που πραγματικά αναβίωσαν το πνεύμα της αείμνηστης πριγκίπισσας.

Britain Royals Trooping The Colour

Η Kate Middleton στολίστηκε με τη χρυσή καρφίτσα με το τριφύλλι της Cartier, ένα πολύτιμο απόκτημα που τώρα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς αναλαμβάνει τον ρόλο του συνταγματάρχη της Ιρλανδικής Φρουράς. Αυτό που τράβηξε το ενδιαφέρον όμως είναι ότι επέλεξε να ολοκληρώσει το σύνολό της με διαμαντένια σκουλαρίκια τα οποία προηγουμένως ανήκαν στην αείμνηστη πεθερά της, την πριγκίπισσα Diana.

Η Diana τα είχε φορέσει σε μια βασιλική εκδήλωση το 1995, όπου τότε είχε εμφανιστεί με ένα ολόσωμο μαύρο βραδινό φόρεμα χωρίς μανίκια, αποπνέοντας κομψότητα, καθώς κρατούσε ένα όμορφο μπουκέτο λουλούδια. Φορώντας αυτά τα πολύτιμα σκουλαρίκια, η Kate όχι μόνο τίμησε τη μνήμη της πριγκίπισσας Diana αλλά και ενσάρκωσε τη χάρη και την εκλέπτυνσή της.

diana.jpg

Το Trooping the Colour του Καρόλου

Το "Trooping the Colour" είναι μια τελετή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λονδίνο από τα συντάγματα του βρετανικού στρατού και αποτελεί παράδοση των βρετανικών συνταγμάτων πεζικού από τον 16ο αιώνα.

Κατά τη διάρκεια της φετινής πομπής, η πριγκίπισσα της Ουαλίας επέβαινε σε βασιλική άμαξα μαζί με τα τρία παιδιά της -George, Louis και Charlotte- και τη βασίλισσα Καμίλα. Σε μια συγκινητική στιγμή, η Kate εθεάθη να φτιάχνει με αγάπη τη γραβάτα του πρίγκιπα Louis.

Χρέη εκατομμυρίων για τους γονείς της Kate Middleton: Η πτώχευση και οι κατηγορίες εις βάρος τους

Η ίδια η τελετή Trooping the Colour είχε σημαντική ιστορική σημασία, καθώς σηματοδότησε την πρώτη φορά μετά από 30 και πλέον χρόνια που ένας βασιλεύων μονάρχης συμμετείχε στην παρέλαση. Ο βασιλιάς Κάρολος Γ', έφιππος, ακολούθησε τα βήματα της μητέρας του, της βασίλισσας Ελισάβετ Β', η οποία συμμετείχε για τελευταία φορά στην εκδήλωση το 1986. Η περίσταση αυτή σηματοδότησε ένα νέο κεφάλαιο στη μοναρχία, με τον βασιλιά Κάρολο Γ΄ να αναλαμβάνει τον ρόλο του ηγεμόνα.

Η εκδήλωση εκτυλίχθηκε με περισσότερους από 1.400 στρατιώτες που παρέλασαν, 200 άλογα και 400 μουσικούς, αναδεικνύοντας τη μεγαλοπρέπεια και τη λαμπρότητα της βασιλικής παράδοσης. Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ΄, ως αρχισυνταγματάρχης των επτά συνταγμάτων της Μεραρχίας Οικιακού Στρατού, χαιρέτησε με υπερηφάνεια. Τον συνόδευαν ο πρίγκιπας William, ο πρίγκιπας Edward, η πριγκίπισσα Anne και άλλα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.