Ο βασιλιάς Κάρολος κλείνει τα 75 και η σχέση του με τον Harry μπαίνει πάλι στο επίκεντρο

Ο βασιλιάς Κάρολος κλείνει τα 75 και η σχέση του με τον Harry μπαίνει πάλι στο επίκεντρο
Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Είναι τα γενέθλια του βασιλιά Καρόλου η κατάλληλη ευκαιρία για συμφιλίωση; 

Τα γενέθλια του βασιλιά Καρόλου είναι σήμερα Τρίτη 14 Νοεμβρίου και ο μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη ξεκινήσει από εχθές τους εορτασμούς με ένα πάρτι τσαγιού στο Highgrove House. Σήμερα, οι εορτασμοί συνεχίζονται με τον 75χρονο να ετοιμάζεται για ένα ιδιωτικό πάρτι στο Clarence House.

Κι ενώ εκείνος έχει επιλέξει να δώσει έμφαση στις υποχρεώσεις περνώντας την ημέρα του με νοσηλευτές, μαίες και δίνοντας το παρών σε τελετουργικούς χαιρετισμούς με πυροβόλα όπλα, τα αγαπημένα του πρόσωπα βρίσκουν τρόπους να του ευχηθούν χρόνια πολλά.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει γενέθλια και έτσι του λένε χρόνια πολλά William και Kate

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, William και Kate Middleton, ευχήθηκαν δημόσια στον βασιλιά Κάρολο με τρεις φωτογραφίες που ανέβηκαν στον κοινό λογαριασμό τους στο Instagram.

Οι οικογενειακές φωτογραφίες συνοδεύτηκαν από την παρακάτω φράση: «Ευχόμαστε στην Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά πολύ ευτυχισμένα 75α γενέθλια!», χωρίς να παραλείψουν να προσθέσουν και ένα emoji τούρτας.

Μια από τις εικόνες δείχνει τον William και τον πατέρα του σε διακοπές για σκι, ενώ μια άλλη είναι ένα πρόσφατο πορτρέτο του βασιλιά. Η Τρίτη φωτογραφία δείχνει την οικογένεια της Ουαλίας με τον βασιλιά και τη βασίλισσα, να ποζάρουν στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ στο φετινό Trooping the Colour.

https://www.instagram.com/p/Czn5bQPtCC-/

Ο William και η σύζυγός του Kate αναμένεται να είναι ανάμεσα στους καλεσμένους που θα παραστούν στο ιδιωτικό οικογενειακό πάρτι του Καρόλου, στο Clarence House, όπου στενοί συγγενείς και φίλοι θα συγκεντρωθούν για τα γενέθλια του βασιλιά.

Η απουσία του Harry από το ιδιωτικό πάρτι και το τηλεφώνημα

Ωστόσο, φαίνεται ότι στο πάρτι δεν θα βρίσκεται ο πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του Meghan Markle, οι οποίοι μένουν στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια.

Πληροφορίες του Hello αναφέρουν ότι εκπρόσωπος του πρίγκιπα Harry και της Meghan δήλωσε: «Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan δεν θα έρθουν για το δείπνο. Δεν υπήρξε καμία επαφή σχετικά με πρόσκληση για τα επερχόμενα γενέθλια της Αυτού Μεγαλειότητας».

Η απουσία του μικρότερου γιου του Καρόλου από τα πρώτα του γενέθλια ως βασιλιάς δεν φαίνεται να κάνει ιδιαίτερη εντύπωση μετά το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσά τους, το οποίο φαίνεται ότι διπλασιάστηκε μετά την απόφαση του Harry να μιλήσει για την οικογένειά του σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix και να αποκαλύψει τις δυσκολίες της σχέσης του με τον πατέρα και τον αδερφό του στο βιβλίο Spare, που κυκλοφόρησε νωρίτερα το 2023.

Μπορεί ο Harry να μη βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα γενέθλια του πατέρα του, ωστόσο, πληροφορίες που επικαλείται το BBC αναφέρουν ότι ο μικρότερος γιος του Καρόλου και δούκας του Σάσεξ θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του για να του ευχηθεί.

Σε ηλικία 75 ετών, ο βασιλιάς Κάρολος είναι πλέον ο έκτος μακροβιότερος βρετανός μονάρχης, μετά την Ελισάβετ Β΄, τη Βικτωρία, τον Γεώργιο Γ΄, τον Εδουάρδο Η΄ και τον Γεώργιο Β΄.

Ο Κάρολος δεν έχει συγχωρέσει τον Harry: «Δεν του έχει μιλήσει εδώ και έναν χρόνο»

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP