2 χρόνια μετά την αποκάλυψη στην Όπρα μάθαμε ότι ο Κάρολος έκανε το ρατσιστικό σχόλιο για τον Archie

Πατούλια Κατερίνα
2 χρόνια μετά την αποκάλυψη στην Όπρα μάθαμε ότι ο Κάρολος έκανε το ρατσιστικό σχόλιο για τον Archie

Πολλά ήταν τα ονόματα μέσα από το Παλάτι τα οποία είχαν εμπλακεί στην υπόθεση του ρατσιστικού σχολίου για τον αγγένητο τότε γιο του Harry και της Meghan Markle

Θυμάσαι την περιβόητη εκείνη συνέντευξη της Meghan Markle και του πρίγκιπα Ηarry στην Oprah το 2021, όταν ανάμεσα στις υπόλοιπες βόμβες αλήθειας είχαν μιλήσει και για τα σχόλια που έγιναν στο Παλάτι για το χρώμα που θα έχει το μωρό που περίμενε η δούκισσα του Sussex.

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που αναφέρθηκαν στη συνέντευξη ήταν και αυτό του «χρώματος» του Archie, όσο ακόμα η Meghan ήταν έγκυος. Όπως λοιπόν ανέφερε το ζευγάρι, υπήρχε συγκεκριμένο άτομο από τη βασιλική οικογένεια, το οποίο εξέφρασε φόβους ότι το δέρμα του μωρού θα ήταν αρκετά «σκούρο» και ότι αυτό θα ήταν ένα γεγονός που δύσκολα θα μπορούσα να διαχειριστούν.

Φυσικά κανένας από τους δύο δεν κατονόμασε το άτομο αυτό, με τον Harry να ξεκαθαρίζει ότι δεν ήταν ούτε η γιαγιά του, Βασίλισσα Ελισάβετ, ούτε ο παππούς του, Πρίγκιπας Φίλιππος.

Ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε την ερώτηση για το χρώμα του μωρού της Meghan και του Harry

Τις τελευταίες ώρες, έχει προκύψει μια φρενίτιδα με το νέο βιβλίο του Omid Scobie , μιας και στις κόπιες του Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival, που πωλούνται στην Ολλανδία, έχει αποκαλυφθεί το όνομα του ατόμου που έκανε τα σχόλια για τον Archie. Ο εκδοτικός Xander επιβεβαίωσε πως έχει έρθει εντολή από τις ΗΠΑ να σταματήσουν προσωρινά οι πωλήσεις του βιβλίου και αναμένονται νέες οδηγίες με ό,τι ΄θα συμβεί από εδώ και πέρα:

Στο βιβλίο του Omid που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το όνομα δεν αναφέρεται αλλά στην τελική μετάφραση στην Ολλανδία κάποιο λάθος έγινε στο τελικό κείμενο του βιβλίου το οποίο αναφέρει ξεκάθαρα πως ήταν ο Κάρολος ήταν εκείνος που έκανε τα ρατσιστικά σχόλια.

Γνωρίζαμε το όνομα;

Ναι, από το 2022, όταν σύμφωνα με τον Christopher Andersen και το βιβλίο “Brothers And Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan” το πρωινό της 27ης Νοεμβρίου 2017,όταν ανακοινώθηκαν τα νέα του αρραβώνα του πρίγκιπα Harry με τη Meghan Markle, ο πρίγκιπας Κάρολος είπε αστειευόμενος στην Καμίλα

Πηγή από το Παλάτι ανέφερε πως η Καμίλα εξεπλάγη από την ερώτηση και απάντησε:

«Θα είναι υπέροχα, είμαι σίγουρη»!
Χαμηλώνοντας τη φωνή του, ο Κάρολος είπε
«Εννοώ, ποιος θα είναι ο συνδυασμός των παιδιών τους».
Σχολιάζοντας το νέο βιβλίο, ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα Κάρολου απάντησε στην Post:
«Όλο αυτό είναι προϊόν φαντασίας και δεν θα κάνουμε παραπάνω σχόλιο» ενώ ο εκπρόσωπος των Sussexes αρνήθηκε να σχολιάσει το νέο βιβλίο.

Στο βιβλίο εκείνο επισημαίνεται πως τα σχόλια του Κάρολου, μεγάλωσαν και έφτασαν σε τοξικό επίπεδο όταν πια έφτασαν στα αυτιά του Harry και της Meghan.
Στη συνέντευξη του Μαρτίου του 2021, η Meghan είχε υποστηρίξει πως υπήρξαν ανησυχίες και συζητήσεις για το πόσο σκούρο θα είναι το δέρμα του γιου του Harry όταν αυτός γεννηθεί.

Harry κατά Καρόλου

«Η ερώτηση που ο Κάρολος έκανε αθώα, έγινε ηχώ στο Παλάτι», είχε τονίσει τότε ο συγγραφέας, περιγράφοντας πως οι ψίθυροι δεν σταμάτησαν και τροφοδοτήθηκαν από το γεγονός πω;ς δεν υπήρχε ξανά μέλος με Αφροαμερικάνικη καταγωγή στη βασιλική οικογένεια.

Ο Ηarry που άκουσε όσα ειπώθηκαν, έφτασε να λάβει τον λόγο από τον πατέρα του με τον Κάρολο να του λέει πως παραείναι ευαίσθητος με το θέμα.

Ο William από την άλλη φέρεται να τόνισε πως το σχόλιο για το σκούρο δέρμα ήταν μεν χωρίς τάκτ αλλά όχι σημάδι ρατσισμού.