Έξι μήνες μετά τη διπλή μαστεκτομή η Sarah Ferguson διαγνώστηκε με καρκίνο στο δέρμα

Πατούλια Κατερίνα
Έξι μήνες μετά τη διπλή μαστεκτομή η Sarah Ferguson διαγνώστηκε με καρκίνο στο δέρμα
Invision

Ακόμα μια σοβαρή περιπέτεια υγείας για τη δούκισσα του York και το πρώτο μήνυμα της Fergie στο Instagram 

Η Sarah Ferguson διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος μόλις έξι μήνες αφότου υποβλήθηκε σε μαστεκτομή για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού που αντιμετώπισε.

Η δούκισσα του York, μόλις 64 ετών, είναι σε «καλή διάθεση» παρά τη διάγνωση, είπε ο εκπρόσωπός της.

«Μετά τη διάγνωσή της με μια πρώιμη μορφή καρκίνου του μαστού αυτό το καλοκαίρι, η Σάρα, Δούκισσα του York διαγνώστηκε το διάστημα αυτό με κακοήθες μελάνωμα», ανέφερε η δήλωση της Fergie.

Η μητέρα της Βεατρίκης και της Ευγενίας είχε αφαιρέσει πολλαπλούς σπίλους και από ανάλυση από δερματολόγους κατά τη διάρκεια της επανορθωτικής επέμβασης μετά τη μαστεκτομή της, ένας από τους σπίλους βρέθηκε κακοήθης.

Η δούκισσα θέλει να ευχαριστήσει ολόκληρη την ιατρική ομάδα που την στήριξε, ιδιαίτερα τον δερματολόγο της, η επαγρύπνηση του οποίου εξασφάλισε την ανίχνευση της ασθένειας. Η δούκισσα πιστεύει ότι η εμπειρία της υπογραμμίζει τη σημασία του ελέγχου του μεγέθους, του σχήματος, του χρώματος και της υφής αλλά και την εμφάνιση νέων σπίλων που μπορεί να είναι σημάδι μελανώματος.

Tο πρώτο μήνυμα της Fergie στο Instagram

Μετά τη διάγνωση του δεύτερου καρκίνου σε έξι μήνες, η 64χρονη δούκισσα του York έστειλε ένα μήνυμα στους fans της στο Instagram γράφοντας χαρακτηριστικά:

https://www.instagram.com/p/C2ZZI3AO-vt/

«Αφιερώνω λίγο χρόνο στον εαυτό μου καθώς διαγνώστηκα με κακοήθες μελάνωμα, μια μορφή καρκίνου του δέρματος, τη δεύτερη διάγνωση καρκίνου για μένα μέσα σε έναν χρόνο, αφότου διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού αυτό το καλοκαίρι και υποβλήθηκα σε μαστεκτομή και επανορθωτική χειρουργική επέμβαση. Χάρη στη μεγάλη εγρήγορση του δερματολόγου μου, το μελάνωμα εντοπίστηκε έγκαιρα.
Φυσικά μια άλλη διάγνωση καρκίνου ήταν ένα σοκ, αλλά είμαι σε καλή διάθεση και ευγνώμων για τα πολλά μηνύματα αγάπης και υποστήριξης», τόνισε η Fergie.

H νέα μεγάλη περιπέτεια υγείας της Fergie

Η 64χρονη υποβάλλεται σε περαιτέρω έρευνες για να διασφαλιστεί ότι ο καρκίνος έχει εντοπιστεί στα αρχικά στάδια. Σαφώς, μια άλλη διάγνωση τόσο σύντομα μετά τη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού ήταν ανησυχητική, αλλά η Δούκισσα παραμένει σε καλή διάθεση».

https://www.instagram.com/p/CpiOG_BoHDA/

Η Fergie, η οποία μοιράζεται τις κόρες της πριγκίπισσες Βεατρίκη, 35 ετών, και πριγκίπισσα Ευγενία, 33 ετών, με τον Πρίγκιπα Andrew, αποκάλυψε τη διάγνωσή της με καρκίνο του μαστού τον περασμένο Ιούνιο και τότε υποβλήθηκε σε μαστεκτομή και ανάρρωσε από τη διαδικασία στο Royal Lodge στο Windsor, όπου συγκατοικεί με τον πρώην σύζυγό της, παρά το διαζύγιο πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

«Είχε πολλή υποστήριξη, και οι δύο κόρες της, η Beatrice και η Eugenie, είναι πολύ υποστηρικτικές, όπως και ο Andrew», είπε άτομο του περιβάλλοντος της δούκισσας στην Page Six εκείνη την εποχή.

«Χρειάστηκε ένα μέρος του σώματος να κοπεί για να ξυπνήσει και να σταματήσει να ανησυχεί, να σταματήσει το μίσος για τον εαυτό του, να σταματήσει την αμφιβολία για τον εαυτό του, να σταματήσει όλα αυτά τα πράγματα. Σταμάτα να μην σου αρέσεις», είπε χαρακτηριστικά η Fergie μετά την περιπέτεια με τον καρκίνο του μαστού στο Podcast της.