Τα βασιλικά φιλιά και τι λέει το πρωτόκολλο για τους royals που δείχνουν την αγάπη τους

Πατούλια Κατερίνα
Τα βασιλικά φιλιά και τι λέει το πρωτόκολλο για τους royals που δείχνουν την αγάπη τους
Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Το άλλοτε αυστηρό Παλάτι, έχει χαλαρώσει σε ό,τι αφορά τους κανόνες που ισχύουν στο πρωτόκολλο περί αγκαλιάς και φιλιών σε δημόσια θέα.

Πολύ σπάνια θα δεις τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να ανταλλάσσουν φιλιά ή να κρατούν τρυφερά ο ένας το χέρι του άλλου! Πολλά είναι τα άρθρα που έχουν γραφτεί για το αυστηρό πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, αλλά όσο τα χρόνια περνούν, οι αυστηροί κανόνες χαλαρώνουν!

Πέραν από τα φιλιά στο μπαλκόνι του Βuckingham μετά από κάποιο βασιλικό γάμο, λιγοστές είναι οι φορές που οι royals της Ευρώπης έχουν σφραγίσει δημόσια την αγάπη του με ένα φιλί.

Φιλιά δημόσια

Για παράδειγμα, ένα από τα ζευγάρια που σπάνια δείχνουν την τρυφερότητά τους δημόσια, είναι η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William. Λίγο μετά τον γάμο τους το 2011, όταν και είχαμε θαυμάσει το τρυφερό τους φιλί στο μπαλκόνι του Παλατιού, ήρθε ένα ακόμα τρυφερό φιλί σε αγώνα πόλο που ο William είχε κερδίσει.

Γενικά όμως οι Wales διατηρούν αρκετά χαλαρό προφίλ στη δημόσια έκφραση της αγάπης τους:

«Σχεδόν πάντα τους βλέπουμε σε φωτογραφίες να απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον κατά τη διάρκεια επίσημων βασιλικών εξόδων, κι αυτό επειδή βρίσκονται στη δουλειά και θα ήταν αντιεπαγγελματικό να κρατιούνται από το χέρι. Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ στοργικοί, κι αυτό μερικές φορές φαίνεται σε πιο ανάλαφρες στιγμές, όπως σε αθλητικές εκδηλώσεις ή παρόμοια γεγονότα, αλλά δεν θα περιμέναμε να το επιδείξουν αυτό ενώ βρίσκονται σε πιο επίσημες εξόδους», είχε τονίσει royal expert στο Marie Claire.

The Foundation Polo Challenge

Ιούλιος 9, 2011

Η φετινή Ημέρα των Ερωτευμένων θα βρει την Kate να αναρρώνει, μετά το μεγάλο χιερουργείο του Ιανουαρίου, αλλά οι Wales ποτέ δεν γιόρταζαν θερμά τον Βαλεντίνο, με την Middleton να αποκαλύπτει πριν χρόνια πως τα λουλούδια δεν είναι στο πλάνο του ζευγαριού τέτοια ημέρα.

Harry- Meghan πάντα full in love

Θα καταφέρει η Kate Middleton να ξεφύγει από την κατάρα των τίτλων της;

Όσο για τον πρίγκιπα Harry με τη Meghan Markle, τα δικά τους φιλιά υπήρξαν πολλά, οι αγκαλιές ακόμα περισσότερες, ενώ και οι δύο έχουν τρολάρει στο ντοκιμαντέρ τους στο Netflix το γεγονός πως έπρεπε ακόμα και μέσα στο παλάτι να υποκλίνονται!

«Ήταν σουρεαλιστικό. Δεν ήταν σαν κάποια μεγάλη στιγμή, τύπου τώρα θα γνωρίσεις τη γιαγιά μου. Δεν ήξερα πως θα τη γνώριζα μέχρι λίγα λεπτά πριν λάβει χώρα η συνάντηση. Ήμασταν στο αμάξι και πηγαίναμε στο Royal Lodge για μεσημεριανό και μου είπε: "Α η γιαγιά μου είναι εδώ, θα έρθει μετά την εκκλησία και θυμάμαι πως ήμασταν στο αμάξι και μου λέει: ξέρεις να υποκλίνεσαι, σωστά; Και απλά σκέφτηκα πως αστειευόταν», είπε στο ντοκιμαντέρ η Markle με τον Harry να λέει:

«Πώς το εξηγείς αυτό στους ανθρώπους. Πώς εξηγείς πως υποκλίνεσαι στη γιαγιά σου και πως θα χρειαστεί να υποκλιθείς κι εσύ; Ειδικά σε μία Αμερικανίδα. Αυτό είναι παράξενο».

Δες μερικά ακόμα royal φιλιά παρακάτω.

Όσο για τις υπόλοιπες βασιλικές οικογένειες, στο Μονακό ο Αλβέρτος με την Charlene δείχνουν μια τρυφερότητα στις εμφανίσεις τους τελευταία και η Letizia είναι αρκετά τρυφερή στην Ισπανία.