Η αλήθεια για την παραγωγή του βίντεο της Kate Middleton και η fake viral φωτογραφία στο νοσοκομείο

Πατούλια Κατερίνα
Η αλήθεια για την παραγωγή του βίντεο της Kate Middleton και η fake viral φωτογραφία στο νοσοκομείο

Οι λεπτομέρειες για το πώς γυρίστηκε το βίντεο της Kate Middleton μετά την αποκάλυψη του καρκίνου. 

Πολλά έχουν ακουστεί και άλλα τόσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες επτά ημέρες για το βίντεο στο οποίο η Kate Middleton, η πριγκίπισσα Catherine της Ουαλίας ανακοίνωσε πως πάσχει από καρκίνο.

Ο royal συγγραφέας Robert Hardman και ο royal editor του ITV, Chris Ship αποκάλυψαν στο podcast A Right Royal Podcast που τους φιλοξένησε, με οικοδεσπότες τους Andrea Caamano και Emily Nash τις λεπτομέρειες της παραγωγής του βίντεο που είχε διάρκεια 2 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα.

H στιγμή που οι βρετανοί δημοσιογράφοι μαθαίνουν για τον καρκίνο της Middleton

GJrzMHUXIAAQEV9.jpg

Γνωρίζαμε ήδη πως όσα είπε η 42χρονη ήταν αποκλειστικά γραμμένα από την ίδια και από κανέναν άλλο και τώρα η Emily Nash που εργάζεται και στο Hello UK τόνισε:

«Κλείναμε τεύχος και πήρα ένα μήνυμα πως θα υπήρχε ενημέρωση για την πριγκίπισσα της Ουαλίας το απόγευμα», είπε η editor, η οποία εξήγησε πως ένας κόμπος φώλιασε στο στομάχι της όταν έμαθε τι θα αποκαλύψει η Kate.

Η Kate Middleton έκανε υστεροκτομή και πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου: Η νέα αποκάλυψη

Ο Robert Hardman είπε πως ξαφνιάστηκε όπως όλοι:

«Ήταν μια από εκείνες τις στιγμές που μένεις στο γραφείο, ήμασταν στο newsroom στη Mail και υπήρχε μια στεναχώρια σε όλους, μια λύπη και ένα βαθύ σοκ. Δεν ήταν κάτι που περιμέναμε».

Οι λεπτομέρειες της παραγωγής του βίντεο

Ο Hardman τόνισε πως η παραγωγή του βίντεο δεν έγινε από το Παλάτι αλλά από τα BBC Studios Events, που είναι η χρυσή ομάδα παραγωγών, οι οποίοι έχουν μαγνητοσκοπήσει την στέψη του βασιλιά και είναι η ομάδα, που είχε επισκεφτεί τη βασίλισσα στο Windsor εν μέσω καραντίνας για να γυριστεί το μήνυμά της «για το θα βρεθούμε ξανά σύντομα» κατά τη διάρκεια του COVID.

Ο Robert μίλησε πάντως για τον επαγγελματισμό που απέπνεε το βίντεο ,το οποίο όπως αποκάλυψε έγινε χωρίς διακοπή στην πρώτη λήψη.

Η Kate υποτίθεται πως πέταξε με ελικόπτερο πριν μερικές ημέρες από το Adelaide Cottage για το Anmer Hall αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων στη Βρετανία.

Ανάμεσα στα σενάρια που έχουν γραφτεί και ειπωθεί όλο το διάστημα της ασθένειάς της, σήμερα ήρθε μία πολύ συγκεκριμένη πληροφορία από έναν έγκριτο Royal Expert, τον Βέλγο δημοσιογράφο Μάρκ Ρος και ανταποκριτή της έγκριτης εφημερίδας Le Monde στο Λονδίνο, με συνέντευξή του στο επίσης έγκυρο Gala. Δώσε σημασία στα μέσα που ανακοινώνεται αυτή η είδηση. Σοβαρά και αναγνωρίσιμα, άρα δεν θα έπαιρναν το ρίσκο μίας fake είδησης.

Ο δημοσιογράφος λέει ξεκάθαρα πως η Kate υποβλήθηκε σε υστεροκτομή (αφαίρεση μήτρας) και στη συνέχεια ανευρέθη κακοήθεια στο παχύ έντερο. Για αυτό τον λόγο όπως λέει ο δημοσιογράφος: «Όπως η ίδια άλλωστε δήλωσε υποβάλλεται σε προληπτικές χημειοθεραπείς που μπορεί να τις κάνει στο σπίτι και δεν χρειάζεται να επισκεφτεί νοσοκομείο».

Η viral φωτογραφία από το νοσοκομείο

Ενώ υπάρχει μεγάλη κουβέντα για το αν το βίντεο της Middleton είναι deepfake AI

ένα ακόμα ποστ στο Twitter/X υποτίθεται πως δείχνει την Kate καλωδιωμένη στο νοσοκομείο.

Οι φήμες για το τεχνητό κώμα στο οποίο φέρεται να είχε μπει η Kate, είχαν ξεκινήσει από τη δημοσιογράφο Concha Calleja στην εκπομπή «Fiesta». Η δημοσιογράφος, η οποία επικαλέστηκε πηγές από το Παλάτι αποκάλυψε ότι η κατάσταση της υγεία της πριγκίπισσας επιδεινώθηκε στο μετεγχειρητικό στάδιο προκαλώντας συναγερμό στους γιατρούς της ιδιωτικής κλινικής όπου νοσηλεύτηκε. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή που αναγκάστηκαν να την βάλουν σε τεχνητό κώμα και να τη διασωληνώσουν.

«Μίλησα με έναν βοηθό στο παλάτι και με διαβεβαίωσε ότι κάτι δεν πήγε καλά στη μετεγχειρητική περίοδο. Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που γι' αυτό αποφάσισαν να διασωληνώσουν την πριγκίπισσα και να την βάλουν σε τεχνητό κώμα. Ήταν σημαντική πληροφορία, γιατί προέρχεται από σύμβουλο του παλατιού, αν και επιμένω ότι είναι μια ανεπίσημη πηγή.

Οι γιατροί έπρεπε να πάρουν μια αρκετά δραστική απόφαση εκείνη τη στιγμή εξαιτίας αυτών των επιπλοκών και η απόφαση ήταν να την οδηγήσουν σε κώμα, έπρεπε να διασωληνωθεί. Ήταν σοβαρές επιπλοκές, αρκετά σοβαρές και δεν ήταν αναμενόμενες γιατί η επέμβαση πήγε καλά, αλλά η μετεγχειρητική περίοδος δεν πήγε τόσο καλά», εξήγησε τότε η δημοσιογράφος η οποία δέχτηκε σφοδρή κριτική για τις πληροφορίες της.

Γιατί το Παλάτι δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τον καρκίνο της Kate Middleton