Σε προσωρινή παύση το Ίδρυμα Archewell των Harry και Meghan ενώ ο William έλαβε την ύψιστη τιμή

Πατούλια Κατερίνα
Σε προσωρινή παύση το Ίδρυμα Archewell των Harry και Meghan ενώ ο William έλαβε την ύψιστη τιμή
Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved

Ακόμα ένα δράμα για τους Sussexes μετά το περίπου royal τουρ στην Νιγηρία. Την ίδια ώρα ο William διαδέχτηκε τον πατέρα του στον στρατό. 

Meghan Markle και πρίγκιπας Harry βρίσκονται σε περιοδεία στη Νιγηρία, ένα άτυπο royal tour, από εκείνα που μάλλον απολάμβαναν ως μέλη της βασιλικής οικογένειας και κάπως τους λείπουν μετά την παραίτησή τους από το 2020 ως σήμερα.

Εν μέσω περιοδείας λοιπόν με σκοπό να προβάλλουν το φιλανθρωπικό τους έργο, ο ίδιος ο φιλανθρωπικός οργανισμός που δημιούργησαν το 2020, το περίφημο Archewell μπήκε σε προσωρινή παύση μετά από δικαστική εντολή.

Τι συνέβη με το Archewell;

Tο Ίδρυμα Archewell, κηρύχθηκε παραβατικό από το Μητρώο Φιλανθρωπικών Οργανώσεων και Ερανών της Καλιφόρνια.

Η ειδοποίηση, που εκδόθηκε στις 3 Μαΐου 2024 από τον Γενικό Εισαγγελέα της Καλιφόρνια, Rob Bonta, αναφέρει ότι το ίδρυμα δεν συμμορφωνόταν με την υποβολή των ετήσιων εκθέσεων και των τελών ανανέωσης.

Σύμφωνα με έγγραφα, η ειδοποίηση παραβατικότητας αναφέρει ότι απαγορεύεται στον οργανισμό να ζητά ή να εκταμιεύει κεφάλαια μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα.

Η ανακοίνωση γράφει χαρακτηριστικά:

«Ένας οργανισμός που αναφέρεται ως παραβατικός δεν είναι σε καλή κατάσταση και του απαγορεύεται να εμπλακεί σε συμπεριφορές για τις οποίες απαιτείται εγγραφή, συμπεριλαμβανομένης της προσέλκυσης ή της εκταμίευσης φιλανθρωπικών κεφαλαίων.

O οργανισμός θα έχει πιθανές κυρώσεις και τη δυνατότητα αναστολής ή ανάκλησης της εγγραφής εν αναμονή της υποβολής των απαιτούμενων εγγράφων και τελών».

Ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται να πηγάζει από μια απλή κακή επικοινωνία ή ένα διοικητικό λάθος και όχι από κακή διαχείριση από το ίδιο το ίδρυμα.

Σύμφωνα με τη New York Post, το Ίδρυμα Archewell υπέβαλε εγκαίρως τις απαιτούμενες δηλώσεις, αλλά η συνοδευτική επιταγή πληρωμής φέρεται να μην ελήφθη ποτέ από το Μητρώο.

Μετά τη λήψη της ειδοποίησης παραβατικότητας, το ίδρυμα ενήργησε γρήγορα στέλνοντας νέα επιταγή, αναμένοντας ότι το θέμα θα επιλυθεί και θα ενημερωθεί στα αρχεία εντός των επόμενων επτά εργάσιμων ημερών.

Το Ίδρυμα Archewell, που ιδρύθηκε από τους Sussexes μετά την αποχώρησή τους από το Παλάτι, έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολυάριθμες φιλανθρωπικές δραστηριότητες τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η αποστολή τους, όπως αναφέρεται στον ιστότοπό τους, είναι να «ανυψώνουν και να ενώνουν τις κοινότητες — μια πράξη συμπόνιας κάθε φορά». Το ίδρυμα δίνει έμφαση στη συμπόνια ως βασικό μοχλό για τον 21ο αιώνα, υποστηρίζοντας τη συστημική πολιτιστική αλλαγή μέσω συνεργασιών.

Στις πρόσφατες εξελίξεις, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στη Νιγηρία από τις 10 Μαΐου έως τις 12 Μαΐου, ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας του Ιδρύματος Archewell με το Ίδρυμα GEANCO για να συμπεριλάβει πόρους ενίσχυσης της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης για νέους.

Αυτή η επίσκεψη σηματοδότησε την πρώτη διεθνή περιοδεία τους μετά την παραίτησή τους, υπογραμμίζοντας τη συνεχή δέσμευσή τους στις φιλανθρωπικές τους προσπάθειες.

Η διαδοχή του Κάρολου από τον William στον στρατό

https://www.instagram.com/p/C66KqRGtIrA/

Ενώ η Kate παραμένει εξαφανισμένη και ο Κάρολος αντιμετωπίζει τη δική του μάχη με τον κακρίνο, ο 75χρονος μονάρχης απένειμε στον διάδοχό του William τη θέση του αρχισυνταγματάρχη του Αεροπορικού Σώματος Στρατού,όπως είχε προαναγγελθεί, στο Κέντρο Αεροπορίας Στρατού στο Middle Wallop του Hampshire. Ο William θα εκπροσωπήσει τo σύνταγμα της Αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένης της πρώην μονάδας του αδελφού του Harry – 662 Squadron.

«Στο Κέντρο Αεροπορίας Στρατού στο Middle Wallop, η αυτού μεγαλειότητα ο βασιλιάς παρέδωσε επίσημα τον ρόλο του αρχισυνταγματάρχη του Αεροπορικού Σώματος Στρατού στην αυτού βασιλική υψηλότητα τον πρίγκιπα της Ουαλίας. Τον Αύγουστο του 2023, ο βασιλιάς είχε την ευχαρίστηση να ανακοινώσει στρατιωτικούς διορισμούς, μεταξύ των οποίων και ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα γινόταν αρχισυνταγματάρχης του Αεροπορικού Σώματος Στρατού. Τον ρόλο αυτο κατείχε προηγουμένως η αυτού μεγαλειότητα ο βασιλιάς, ως πρίγκιπας της Ουαλίας, για 31 χρόνια», ανέφερε ανακοίνωση από το Παλάτι χαρακτηριστικά.