Bradley Cooper

Bradley Cooper

Το Hollywood ποτέ δεν λάτρεψε τους τριχωτούς άνδρες τόσο όσο όταν γνώρισε τον Bradley Cooper.

...Τον οποίο ώσπου να εμφανιστεί Α. στο wolfpack (αυτό που φέτος μεταφράστηκε «παρεόνι» λέμε) του «Hangover» και Β. στο πλευρό της Renée Zellweger, να σας την πούμε την αμαρτία μας, δεν του είχαμε δώσει την απαιτούμενη προσοχή. ούτε καν όταν πέρασε από μπροστά μας στο «Sex & The City».

Ο 36χρονος γόης χρωστάει τα κάλλη του σε ένα πολυεθνικό κοκτέιλ γονιδίων που αποτελείται από ένα μέρος Ιταλία, ένα μέρος Ιρλανδία και μερικά μέρη Αμερική. Γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια και πήγε να σπουδάσει Αγγλικά αλλά μετά την αποφοίτησή του από το Georgetown αποφάσισε να το ρίξει στην υποκριτική. Πήρε άλλο ένα πτυχίο από το Actors Studio Drama School του Πανεπιστημίου New School της Νέας Υόρκης και ξεχύθηκε στα casting και στις οντισιόν.

Το 1998 τον τσίμπησαν οι παραγωγοί του «Sex & The City» και τον έβαλαν να φλερτάρει με την Carrie σε ένα επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς και, κάπως έτσι, ξεκίνησε η καριέρα του. Χρειάστηκε να περιμένει μερικά χρόνια ώσπου να κερδίσει τον πρώτο κινηματογραφικό ρόλο του το 2001 στην ταινία «Wet Hot American Summer» και, τελικά, έγινε διάσημος πρωταγωνιστώντας στην επιτυχημένη αμερικάνικη σειρά «Alias». Οι επόμενοι ρόλοι του ήταν μικροί και όχι ιδιαίτερα συζητημένοι στη χώρα μας, όπως εκείνος στο sitcom «Kitchen Confidential» του αμερικάνικου δικτύου Fox που ήταν βασισμένο στα ημερολόγια του διάσημου σεφ Anthony Bourdain αλλά δεν προχώρησε λόγω χαμηλής τηλεθέασης. Λίγο μας τράβηξε την προσοχή στο «Απλώς δεν σε γουστάρει» αλλά τον ξεχάσαμε σύντομα.

Το 2006 βρέθηκε στο πλάι της Julia Roberts όχι στη μεγάλη οθόνη, όμως, αλλά στη σκηνή του Broadway και πασπάλισε την καριέρα του με μια σχετική ποιότητα. Επέστρεψε στη μικρή οθόνη στη σειρά «Nip/ Tuck» και, σιγά σιγά, με μερικές ακόμα κινηματογραφικές συμμετοχές, άρχισε να γίνεται αρκετά διάσημος στις ΗΠΑ ώστε να βρεθεί στη θέση του παρουσιαστή του «Saturday Night Live». Kαι το 2009 κατέφτασε, πια, με ένα μεγάλο δώρο για τον Bradley: τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην σούπερ επιτυχία «Hangover». Και, τότε ακριβώς, τον παρατηρήσαμε όλες. Η θριαμβευτική του καριέρα στο σινεμά μόλις είχε λάβει την εκκίνησή της. Πρόσφατα εμφάνισε τα θέλγητρά του στο «Hangover II» και κατέκτησε και τις τελευταίες εναπομείνασες μη θαυμάστριές του.

Ανάμεσα στις θαυμάστριες πρέπει, φυσικά, να συμπεριλάβουμε και τη Renée Zellweger με την οποία έβγαιναν για μερικά φεγγάρια προκαλώντας τα φλας των φωτογράφων να αναβοσβήνουν πάνω τους. Και, πριν από αυτό, η Jennifer Esposito τον παντρεύτηκε, το 2006, σε έναν από τους πιο σύντομους γάμους στην ιστορία του Hollywood αφού τον Μάιο της ίδιας χρονιάς κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.

Τώρα θέλει να κάνει μια ποιοτική στροφή στην καριέρα του, κυκλοφορεί αγκαζέ με την Olivia Wilde και ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο.