Φωτεινή Πετρογιάννη: #MeneiSpiti, μαγειρεύει αλλά μιλά μέχρι και για τα unfollow στο Instagram

Φωτεινή Πετρογιάννη: #MeneiSpiti, μαγειρεύει αλλά μιλά μέχρι και για τα unfollow στο Instagram

Μας αποκαλύπτει πώς περνά τις ώρες της καραντίνας, μία από τις αγαπημένες της συνταγές αλλά και για τα Σκ στο «Καλύτερα δε γίνεται». 

Φωτεινή Πετρογιάννη. Μία γυναίκα που την χαζεύεις τα Σαββατοκύριακα στην εκπομπή του Alpha «Καλύτερα Δε Γίνεται» και φυσικά την ακολουθείς στα social media μαθαίνοντας τα νέα της εκτός τηλεόρασης. Η εκπομπή συνεχίζει να εκπέμπει ακόμη και τώρα τηρώντας βέβαια όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής. Μας κρατούν καλή παρέα και με τον δικό τους τρόπο δίνουν μία νότα αισιοδοξίας σε όσα συμβαίνουν.

Στα πρώτα πέντε λεπτά της γνωριμίας μας μέσω βιντεοκλήσης αισθάνθηκα σα να τη γνώριζα από καιρό. Αυθόρμητη, χαμογελαστή, αισιόδοξη και πάνω από όλα μία προσωπικότητα που δε φοβάται να τσαλακωθεί. Δε μιλήσαμε μόνο για την καραντίνα αλλά και για άλλα πολλά. Την προσωπική της ζωή, τις συμβουλές της μαμάς της αλλά και την συνεργασία της με τη Ναταλία Γερμανού και την υπόλοιπη ομάδα.

Πώς περνούν αυτές οι ημέρες που #menoumespiti όλοι;

Οι ώρες σπίτι περνούν αργά και βασανιστικά. Τρώω ό,τι βρω μπροστά μου, αποφεύγω να ζυγίζομαι πια! Αυτή την εβδομάδα παρήγγειλα 8 βιβλία και νομίζω θα τα διαβάσω μέσα στις επόμενες 10 μέρες! Μου έχει βγει μια άρνηση για σειρές κ ταινίες, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Δεν έχω δει τίποτα και όταν το λέω αυτό με κοιτάνε σα να είμαι παραδείσιο πουλί.

fotinipetrogianni 20200403 141626 0 1

Γενικώς ,όμως, αν εξαιρέσεις την συγκεκριμένη περίοδο, προσέχεις τη διατροφή σου;

Δεν προσέχω πάντα τη διατροφή αλλά όταν το κάνω είναι κυρίως για λόγους υγείας και όχι κιλών. Ποτέ δεν είχα «κόλλημα» με τη ζυγαριά. Τρώω πολλά μικρά γεύματα και συχνά. Αυτό με έχει ισορροπήσει στα κιλά μου τόσα χρόνια. Επίσης, αποφεύγω τα γλυκά, το ψωμί και τα τηγανιτά. Μαγειρεύω πιο παραδοσιακά.

Ποια συνταγή δοκίμασες να εκτελέσεις αυτές τις ημέρες για πρώτη φορά;

Την περασμένη εβδομάδα επιχείρησα να φτιάξω κρουασανάκια και τα κατάφερα! Είναι μια συνταγή του Πέτρου Συρίγου, πολύ εύκολη. Σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις ταλέντο.

Μπορείς να την μοιραστείς μαζί μας;

Φυσικά, ιδού όλα όσα χρειάζεσαι!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

125 γρ. βούτυρο λιωμένο

260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

10 γρ. μπέικιν πάουντερ

20 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Αλάτι

Πραλίνα φουντουκιού

Μαρμελάδα φράουλα πηχτή

Φουντούκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο με το γιαούρτι.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε με το χέρι.

Κάνουμε μια εύπλαστη ζύμη και την βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο για να την ανοίξουμε. Με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε σχήμα πίτσας και κόβουμε στα 8 σαν κομμάτια πίτσας.

Απλώνουμε στα κομμάτια πραλίνα ή μαρμελάδα όχι σε μεγάλη ποσότητα και τυλίγουμε από έξω προς τα μέσα. Βάζουμε από πάνω τριμμένο φουντούκι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Ζητάς εύκολα συγγνώμη σαν άνθρωπος;

Όταν πιστεύω πως έχω κάνει κάτι και φταίω εγώ, ζητάω όχι μόνο μία αλλά πολλές. Και αν δεν την πω, τη δείχνω με κάθε τρόπο. Όταν θεωρώ όμως πως έχω δίκιο, όσο και αν το θέλει ο άλλος, δε θα μου την πάρει. Δε σου κρύβω βέβαια πως σαν άνθρωπος όσο εύκολα θυμώνω, τόσο εύκολα ξεθυμώνω κιόλας. Δε θέλω να μένω τσακωμένη με τους άλλους.

Πιστεύεις πως υπάρχουν φιλίες μέσα στον χώρο της τηλεόρασης;

Να σου πω την αλήθεια από τον χώρο αυτό δεν έχω φίλους, με την ευρύτερη έννοια της λέξεως. Οι φίλοι μου είναι δοκιμασμένοι και πολλών χρόνων. Από το σχολείο, από τα φοιτητικά μου χρόνια αλλά και από τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα. Εννοείται, βέβαια πως υπάρχουν άνθρωποι μέσα από τον χώρο μας που συναναστρέφομαι, κάνω παρέα, βγαίνουμε έξω και περνάμε καλά αλλά αυτούς που θα συμβουλευτώ και θα πάρω τηλέφωνο στα δύσκολα, τους γνωρίζω τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια.

Έχει τύχει να εμπιστευτείς κάποιον από τον χώρο της showbiz και να σε προδώσει; Να σε απογοητεύσει;

Στο παρελθόν έχω έρθει κοντά με ανθρώπους και εν τέλει να στραβώσει κάτι μεταξύ μας. Να καταλάβω πως τα πράγματα δεν ήταν όπως πίστευα ή περίμενα. Αλλά έτσι είναι όλα τα πράγματα στην ζωή. Δεν κρατάω κακία. Έτσι είναι οι άνθρωποι. Δοκιμάζουμε νέες γνωριμίες και μπορεί να μας βγουν, μπορεί και όχι. Δεν στεναχωριέμαι, ούτε πληγώνομαι. Στο παιχνίδι της ζωής είναι όλα.

Τον τελευταίο καιρό γίνεται χαμός με τα follow και τα unfollow στο Instagram. Έχεις σκεφτεί ποτέ πως θέλεις να διαγράψεις κάποιον ο οποίος είναι διάσημος;

Μία φορά το έχω κάνει και το μετάνιωσα. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, γενικώς στην ζωή μου είμαι παρορμητική. Ακόμη και με τον σύντροφό μου αν τσακωθούμε, μπορεί να τον κάνω block. Ή και την αδερφή μου στο messenger. Μετά θα μου περάσει και θα ξαναγίνω φίλη μαζί τους. Δεν το θεωρώ φυσιολογικό αλλά πλέον οι περισσότεροι έχουν μάθει πώς λειτουργώ.

Σε έχουν κάνει ποτέ εσένα unfollow και να το καταλάβεις;

Φυσικά, έχω το app και τα παρατηρώ όλα. Δε σου κρύβω πως έχει τύχει να πάρω συνέντευξη σε κάποιον celebrity, να γίνουμε φίλοι στα social media και μετά από δέκα ημέρες να δω πως πάτησε το κουμπί του unfollow. Δυστυχώς, στο μυαλό μου το έχω αναγάγει ως τεράστιο θέμα ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Σκέφτομαι πως για κάποιο λόγο το κάνει και αν έχω την οικειότητα, θα τον ρωτήσω αν όντως έχω κάνει κάτι άσχημο και τι τον ενόχλησε.

Ποια συμβουλή σου έχει δώσει η μαμά σου για να την ακολουθείς στην ζωή σου;

Αν και πιστεύω πως εγώ συμβουλεύω περισσότερο τη μαμά μου από ότι εκείνη, η πιο κλισέ ατάκα που ακούω είναι «Να μη στεναχωριέμαι». Σαν άνθρωπος φορτίζομαι περισσότερο από όσο πρέπει και στεναχωριέμαι με πράγματα που δε θα έπρεπε.

Σου έχει γίνει πρόταση να μπεις σε κάποιο reality;

Σοβαρή και επίσημη πρόταση δεν μου έχει γίνει ποτέ. Κάποιες συζητήσεις έχουν γίνει μόνο αλλά όχι σε σοβαρό επίπεδο. Δε θα έμπαινα σε κάποιο reality γιατί, για να είμαι ειλικρινής, έχω πολύ σοβαρό θέμα τόσο με τον ύπνο όσο και με την διατροφή. Πόσο μάλλον όταν αυτά τα δύο συμβαίνουν ταυτόχρονα.

Σε παρακολουθούμε κάθε Σαββατοκύριακο (ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες) στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται». Είστε αλήθεια τόσο καλή παρέα και στο backstage όσο σας βλέπουμε εμείς στις οθόνες μας;

Νομίζω πως αν δεν ήμασταν ωραία παρέα στο backstage, δε θα ήμασταν και μπροστά στις κάμερες. Ότι συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά μία τόσο πετυχημένη πορεία, αυτό από μόνο του δηλώνει ότι κάνουμε κάτι καλά και οι τηλεθεατές το εκτιμούν. Δεν είμαστε κολλητοί αλλά νομίζω πως ίσως και αυτό να είναι το μυστικό της επιτυχίας μας. Είμαστε καλοί επαγγελματίες που συνεργάζονται πολύ καλά.

kalyteradeginetai 20200403 141530 0 1

Μία συμβουλή που σου έχει δώσει η Ναταλία μέσα από την συνεργασία σας αυτή.

Να μη χάνω το καυστικό του χαρακτήρα μου γιατί μερικές φορές γίνομαι γλυκούλα. Της αρέσει πολύ αυτό σε εμένα και με έχει συμβουλέψει να το κρατήσω.