O δημοσιογράφος και φίλος της Meghan Markle αποκαλύπτει πώς ζει η δούκισσα σήμερα

O δημοσιογράφος και φίλος της Meghan Markle αποκαλύπτει πώς ζει η δούκισσα σήμερα

Ο συγγραφέας του βιβλίου για τη Meghan και τον Harry μιλάει αποκλειστικά στο Queen.gr

O Omid Scobie είναι ο δημοσιογράφος που καλύπτει το βασιλικό ρεπορτάζ για το BAZAAR.com τα τελευταία οκτώ χρόνια και συνεργάτης του ABC News για θέματα royal.

Ο Scobie κατάφερε να φέρει στα Μέσα που εργάζεται να φέρει εξαιρετικές αποκλειστικότητες, ειδικά στον γάμο του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle. Ο δημοσιογράφος έγινε γνωστός το φετινό καλοκαίρι, μιας και χάρη στην καλή του σχέση με την Meghan Markle και στο πώς η ίδια έζησε στην Βρετανία, δημιούργησε μαζί με την Carolyn Durand το best seller και ένα από τα πλέον αναμενόμενα βιβλία του 2020, το «Finding Freedom, Βρίσκοντας την Ελευθερία, ΧΑΡΙ και ΜΕΓΚΑΝ και η Δημιουργία μιας Μοντέρνας Βασιλικής Οικογένειας», που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Το να έχεις καλούς φίλους από το Πανεπιστήμιο κιόλας στη ζωή σου, σε βοηθά να έρθεις σε επαφή με τη Βρετανία και τον Omid (Νάντια σε Ευχαριστώ) και να μάθεις από πρώτο χέρι πώς είναι να είσαι τόσο καλός φίλος με τη Meghan Markle, να βιώνεις από κοντά το Megxit και να ξέρεις λεπτομέρειες της ζωής των Sussexes που πολλοί θα ζήλευαν.

H ιδέα του βιβλίου ξεκίνησε λίγο πριν τον βασιλικό γάμο και η πρώτη σκέψη ήταν να εκδοθεί το βιβλίο αυτό μετά τη γέννηση του Archie. Οι 100 και πλέον πηγές του Omid τον έκαναν να καταλάβει πως το κλίμα για την Meghan δεν ήταν καλό και έτσι η αναβολή έκδοσης του βιβλίου, βοήθησε τους δύο συγγραφείς του βιβλίου να δημιουργήσουν μια βιογραφία του Harry και της Meghan όχι μόνο για τη γνωριμία και τη ζωή στο Λονδίνο αλλά και για τη μετακόμισή τους αρχικά στον Καναδά και έπειτα στο Los Angeles.
Ο Omid χάρη στις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, απάντησε με χαρά στις ερωτήσεις του Queen.gr.

Συνέντευξη στην Κατερίνα Πατούλια

«Το βιβλίο σου ήταν ένα από τα πιο περιζήτητα για το 2020, Πώς νιώθεις για τη μεγάλη αυτή επιτυχία»;

«Όταν η Carolyn κι εγώ ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω στο βιβλίο, ξέραμε πως θέλουμε να παρουσιάσουμε μια διαφορετική οπτική της ιστορίας και είναι κάτι που μας εμψύχωσε, το να βλέπουμε τόσο κόσμο να δείχνει ενδιαφέρον και να θέλει να διαβάσει την ιστορία πέρα από όσα δημοσιεύουν τα tabloids. Στην εποχή μας είναι εύκολο, εξαιτίας του κοτσομπολιού να φτάσει κάτι να θεωρείται αλήθεια, επειδή έχει επαναληφθεί πολλές φορές στα δημοσιεύματα. Το να πούμε την αλήθεια σχετικά με τόσες ιστορίες γύρω από τη Meghan και τον Harry ήταν σημαντικό».

«Σκοπεύεις να γράψει και δεύτερο βιβλίο και αν ναι θα αφορά πάλι στην Βασιλική Οικογένεια»;

«Η επιτυχία του Crown, του Finding Freedom, δείχνει το πόσο ο κόσμος ενδιαφέρεται για τη Βρετανική Βασιλική Οικογένεια. Μέχρι στιγμής δεν σκοπεύω να γράψω κάποια άλλη βασιλική βιογραφία αλλά μπορεί να είναι νωρίς να το πω, δουλεύω ήδη πάνω στο επόμενο βιβλίο μου».

«Υπάρχουν κεφάλαια και λεπτομέρειες στο Finding Freedom που έπρεπε να μείνουν εκτός του βιβλίου»;

Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες και ιστορίες που δεν μπορέσαμε να συμπεριλάβουμε στην τελική έκδοση του Finding Freedom. Το γιατί οι Sussexes απέλυσαν τη βραδινή νταντά του Archie είχε να κάνει με νομική απαγόρευση ενώ άλλες ιστορίες δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε πως ήταν αληθινές από τρίτες πηγές. Μπορεί να ήταν μια ανεπίσημη βιογραφία αλλά θέλαμε να τσεκάρουμε την αλήθεια με όσο το δυνατό πιο κοντινά άτομα στο περιβάλλον του ζευγαριού.

«Πώς είναι η σχέση σου με το πριγκιπικό ζευγάρι φέτος, και μετά το Megxit και τη μετακόμισή τους στο L.A»;

Η χρονιά που πέρασε είχε δοκιμασίες όπως η πανδημία και το να μην μπορούμε να ταξιδέψουμε αυτοπροσώπως για εκδηλώσεις βασιλικού ενδιαφέροντος και για να καλύψω τη δουλειά που κάνει η Meghan και ο Harry. Τους τελευταίους εννιά μήνες, το ζευγάρι, μακριά από τη Βασιλική Οικογένεια, έχει πετύχει τόσα πολλά και τα βλέπουμε να γίνονται πραγματικότητα. Οι Sussexes έχουν σίγουρα αποφασίσει να ζήσουν μια πιο ιδιωτική ζωή αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν εργάζονται σε επαφή με τα μίντια για να προωθήσουν τη φιλανθρωπική τους δράση.

«Ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα σου μέχρι στιγμής»;

Το βιβλίο, το Finding Freedom (θα το βρεις στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη) ήταν καθοριστική στιγμή. Υπάρχουν κι άλλες στιγμές που θυμάμαι όπως η κάλυψη του γάμου του Harry και της Meghan για το ABC News αλλά η καλύτερη στιγμή νιώθω πως δεν έχει έρθει ακόμα. Μιλάω για πολλά ενδιαφέροντα μελλοντικά projects.

«Έχεις έρθει ποτέ στην Ελλάδα; Η επιτυχία του Finding Freedom εδώ ήταν κάτι που περίμενες»;

Την αγαπώ την Ελλάδα. Έπρεπε να ακυρώσω τις διακοπές που είχα προγραμματίσει πέρσι εξαιτίας της πανδημίας αλλά ελπίζω να έρθω σύντομα. Και χάρηκα που έγινε η μετάφραση κι εκεί, μιας και ξέρω ότι οι αναγνώστες στην Ελλάδα έχουν μια ξεχωριστή οπτική για το θέμα.

«Τι σημαίνει το να είσαι royal editor»;

Πολύ ενδιαφέρον, η προϋπηρεσία μου ήταν στο κοσμικό ρεπορτάζ και είχα πάντα σχέση με το θέμα. Όταν γίνεσαι βασιλικός δημοσιογράφος, έρχεται κοντά με τους royals, ακόμα και στις προσωπικές τους στιγμές όπως οι γάμοι, οι βαπτίσεις αλλά και οι δύσκολες στιγμές. Όταν έχεις την ίδια άποψη με τους υπόλοιπους όλα είναι καλά, αλλά όταν η άποψή σου είναι διαφορετική, προετοιμάσου για τρικυμία κόντρα στο Παλάτι και τους άλλους ρεπόρτερ.