Ο Γιώργος Γεροντιδάκης στο Queen.gr για το «Ταξίδι στα Αστέρια»: Ήταν ένα πολύ μεγάλο στοίχημα

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης στο Queen.gr για το «Ταξίδι στα Αστέρια»: Ήταν ένα πολύ μεγάλο στοίχημα

«Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για ‘μένα», δηλώνει στο Queen.gr ο Γιώργος Γεροντιδάκης για τη νέα ταινία «Ταξίδι στα Αστέρια», όπου πρωταγωνιστεί μαζί με πλήθος κορυφαίων ηθοποιών. Ο επί δύο σεζόν τηλεοπτικός «Μελέτης» των Άγριων Μελισσών, που έχει κερδίσει τον θαυμασμό και των σεβασμό μας για τις υποκριτικές του ικανότητες, περνάει στον κινηματογράφο, με μία παραγωγή ιδιαίτερα ξεχωριστή. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού, της ενδοξότερης ελληνικής ομάδας, από την ίδρυσή του έως τις μέρες μας, εστιάζοντας όχι μόνο στην αθλητική διάσταση, αλλά ιδίως στην ανθρωπολογική και κοινωνιολογική.



Ο Γιώργος Γεροντιδάκης υποδύεται τον ιδρυτή του Παναθηναϊκού, τον σπουδαίο Απόστολο Νικολαΐδη, τον πολυαθλητή με τις εξαιρετικές επιδόσεις σε ποδόσφαιρο, στίβο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις. Ο ίδιος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στα διοικητικά του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, σε διαφορετικές θέσεις και επί σειρά δεκαετιών, προσφέροντας στην αγαπημένη του ομάδα με όποιον τρόπο μπορούσε.

«Προφανώς, εικόνα από τους συγκεκριμένους ανθρώπους δεν έχουμε, ούτε βίντεο, ώστε να τους μελετήσουμε. Εκείνο που προσπάθησα, υπό την καθοδήγηση του κυρίου Δήμα, ήταν να δώσουμε έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν κοντά στα παιδιά, έβλεπε μπροστά, είχε πολύ μεγάλη όρεξη να ιδρύσει ένα τέτοιο τμήμα, οπότε μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος είχε ένα όραμα» δηλώνει στο Queen.gr ο Γιώργος Γεροντιδάκης και συμπληρώνει: «Καταφέραμε να αποδώσουμε μία ταινία 100 χρόνων, κατάφερα να παίξω σε ένα σκηνικό του 1919, που ήταν πάρα πολύ περίεργο και όμορφο να συμμετέχεις σε κάτι τέτοιο».

Αυτό το γεγονός άλλωστε είναι που εντοπίζει ο ίδιος ως το μεγάλο, επιτυχημένο εγχείρημα των συντελεστών της προσπάθειας: «Είναι μία ταινία η οποία αναφέρεται σε ιστορία 100 ετών, δεν αναφέρεται μόνο σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο ή μόνο της εποχής που πρωταγωνιστούσαν οι κύριοι Γιαννακόπουλοι», δηλώνει.

gerontidakis2

«Πολύ μεγάλος σεβασμός για την οικογένεια Γιαννακόπουλου και για όσα έχουν προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό»

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης ξεκινάει από το γεγονός πως ο ίδιος δεν είναι καν οπαδός του Παναθηναϊκού, παρότι ασχολείται με τον αθλητισμό: «Πρώτα από όλα είμαι ένας άνθρωπος που ασχολείται με τον αθλητισμό και με τη συγκεκριμένη οικογένεια και με άλλες οικογένειες που έχουν δώσει όχι μόνο λεφτά, αλλά κυρίως το πνεύμα τους στον αθλητισμό. Εγώ προσωπικά πάντα είχα πολύ μεγάλο σεβασμό για τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που είμαι οπαδός της αντίθετης ομάδας, είμαι Ολυμπιακός, αλλά αυτό δεν με έκανε να πω ‘όχι’ γιατί προφανώς υπάρχει πολύ μεγάλος σεβασμός για το πρόσωπο των συγκεκριμένων ανθρώπων και για όσα έχουν προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό».

Το «Ταξίδι στα Αστέρια», ξετυλίγοντας την ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού παρουσιάζουν στον θεατή την ιστορία της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας και ειδικά του αθλητισμού: «Η ταινία έχει να κάνει με τον αθλητισμό, στην Ελλάδα πρέπει να ξεφύγουμε από το οπαδικό, την οπαδικότητα, να ξεφύγουμε από αυτή την τρέλα και να δούμε πίσω από όλα αυτά και θα πρότεινα όλοι να δούμε αυτή την ταινία όχι μόνο για τα συναισθήματα που προκαλεί, αλλά για να καταλάβουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που έδωσαν και την ψυχή τους για το πάθος τους, είτε αυτό είναι το τριφύλλι είτε άλλο σήμα, άλλης ομάδας. Η κάθε ομάδα έχει την ιστορία της και πρέπει να τη θαυμάζουμε και να την αποδεχόμαστε», τονίζει ο Γιώργος Γεροντιδάκης, υπογραμμίζοντας πως αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο που μένει από το όλο εγχείρημα και το οποίο πρέπει να κρατήσει κάθε θεατής.

gerontidakis3

Εκτός αυτού, πρόκειται για μία ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν ηθοποιοί μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας: «Ήταν εξαιρετικοί όλοι οι συνεργάτες, το cast απαρτίζεται από εξαιρετικούς ηθοποιούς, από έναν εκπληκτικό σκηνοθέτη με τον οποίο είχα δουλέψει και παλιότερα και σχεδόν η απόφασή μου ήταν μονόδρομος. Εύχομαι και οι άλλες ομάδες να κάνουν ανάλογα εγχειρήματα, ιδίως για το καλό του αθλητισμού» δηλώνει ο κύριος Γεροντιδάκης, προσθέτοντας πως «αυτό που μου έμεινε από αυτή την ταινία ήταν το πάθος και το όνειρο αυτών των ανθρώπων. Κάποιες σκηνές, όπως αυτή με τον κουλουρά, που το δείχνουν πολύ έντονα κι η όρεξη που είχαν αυτοί οι άνθρωποι, αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Όσο για τα μελλοντικά του σχέδια, όπως είναι γνωστό, οι «Άγριες Μέλισσες» συνεχίζουν για τρίτη σεζόν φέτος και ο «Μελέτης» συνεχίζει να πρωταγωνιστεί: «Συνεχίζω για τρίτη σεζόν στις Άγριες Μέλισσες και αν όλα πάνε καλά και με τον κορονοϊό, θα δούμε και για θέατρο, αλλά αυτό είναι πιο μακρινό ακόμα».

Πώς θα δείτε την ταινία

Το φθινόπωρο όλος ο κόσμος θα μπορέσει να απολαύσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, σε διανομή Feelgood Entertainment, το γεμάτο αγώνες και συγκινήσεις ταξίδι του Παναθηναϊκού προς την κορυφή της Ευρώπης. Μετά από χρόνια προετοιμασίας και πραγματοποίησης των γυρισμάτων εν μέσω πανδημίας, η νέα ταινία του Χρήστου Δήμα θα ξεκινήσει το «Ταξίδι Στα Αστέρια» με ένα διαδικτυακό τρίποντο στις 27 Ιουνίου οπότε και το φίλαθλο κοινό παγκοσμίως θα μπορεί μέσω της πλατφόρμας viva.gr να αγοράσει εισιτήρια για τη μια και μοναδική προβολή της ταινίας, πριν την πανελλαδική της έξοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτό το φθινόπωρο.

Συντελεστές

Ταξίδι στα Αστέρια | Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας | Παραγωγός: Βίκυ Λάσκαρη | Εκτελεστής Παραγωγός: Πάνος Παπαχατζής | Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Γκάνος | Διευθυντής Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης | Διευθυντής Φυτογραφίας: Κώστας Τριανταφύλλου | Μοντάζ: Στέλλα Φιλιπποπούλου | Μουσική: Νίκος Κυπουργός | Ήχος: Ντίνος Κίττου | Σχεδιασμός/Μίξη Ήχου: Κώστας Φυλακτίδης | Σκηνικά: Κική Πίττα Κοστούμια: Κατερίνα Ζούρα | Μακιγιάζ: Δήμητρα Γιατράκου | Κομμώσεις: Γιώργος Ταμπακάκης Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλλα Χαριτοπούλου | Πρωταγωνιστούν: Δάνης Κατρανίδης, Θέμης Πάνου, Αργύρης Πανταζάρας, Γιώργος Γάλλος, Βαγγέλης Μουρίκης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Κώστας Αποστολάκης, Τάσος Ιορδανίδης, Δάφνη Λαμπρογιάννη, Gilles Touchais, Μάρκος Λεζές, Νίκος Αρβανίτης, Ιωάννα Πηλιχού, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Αφροδίτη Γεωργούση, Νίκος Βαρδάκας, Χρήστος Πλαϊνης, Λευτέρης Ζαμπετάκης. Φιλική Συμμετοχή: Ζέτα Μακρυπούλια.