Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Έχω αγωνία ως μαμά για τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά μου»

Κατερίνα Μπούσιου
Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Έχω αγωνία ως μαμά για τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά μου»

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή μιλά στο Queen.gr αν και βρίσκεται ήδη σε mood διακοπών. Κάνει έναν μικρό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, από τα ρεκόρ τηλεθέασης του Happy Day, στις αγωνίες που έχει ως μαμά και στη μηδενική ανασφάλεια που έχει ως γυναίκα, όταν είναι εκτός της μικρής οθόνης.

Πώς πέρασε αυτή η τηλεοπτική χρονιά; Υπάρχει συνταγή επιτυχίας; Τι ονειρεύεται και με τι αγωνιά για τα παιδιά της; Πώς είναι η non make up καθημερινότητα και οι διακοπές της; Η Σταματίνα Τσιμτσιλή κάνει έναν μικρό απολογισμό της χρονιάς στο Queen.gr.

https://www.instagram.com/reel/CuWdwGVRo5J/

«Προσπαθώ να εμφυσήσω στα παιδιά μου την πειθαρχία χωρίς να είμαι ψυχαναγκαστική»

Πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να μιλάμε σήμερα για το success story της Σταματίνας Τσιμτσιλή. Ήταν σαν χθες που μεγάλωνε στα Πατήσια από μία εξίσου δυναμική γυναίκα ως μαμά - την πάντα χαμογελαστή κυρία Μαίρη που βλέπεις σε κάθε της πρεμιέρα -και προσπαθούσε βήμα - βήμα να χτίσει το δικό της όνειρο.

Αν ένα πράγμα είναι προσόν της είναι η υπομονή. Κοίταξε ψηλά αλλά δεν την τρόμαξε η θέα και δεν βιάστηκε να κατακτήσει την κορυφή.

Ήδη βρίσκεται στο αγαπημένο της νησί την Πάρο κάνοντας διακοπές. Και στις διακοπές, είναι απλά η Σταματίνα και όχι η παρουσιάστρια. Το εξηγεί και με το γνωστό της χιούμορ.

https://www.instagram.com/p/CufKsdKM3JS/

Χαράματα στο αυτοκίνητο από το σπίτι στο στούντιο. Είναι η μόνη δική σου προσωπική στιγμή μέσα στη μέρα;

Αλήθεια είναι αυτό. Φεύγω σκαστή από το σπίτι νωρίς το πρωί χωρίς να κάνω φασαρία για να μην ξυπνήσω κανέναν. Αφού μπω στο αυτοκίνητο το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να βάλω μουσική και να πιω τον καφέ μου με ηρεμία.

Είσαι σε μία περίοδο διαφορετική ως μαμά; Σου έχει φύγει εν μέρει και το άγχος που είχες όταν ήταν πιο μικρές οι κόρες σου και αποζητούσαν διαρκώς τη φυσική σου παρουσία;

Εννοείται πως είμαι πιο χαλαρή, γιατί θα ξυπνήσουν, θα βάλουν τα ρούχα τους θα ετοιμαστούν για το σχολείο τους, ξέρουν να αυτοεξυπηρετηθούν σε αντίθεση με τον γιο μου που είναι μικρότερος. Αυτό δε σημαίνει ότι έχει μειωθεί το άγχος μου. Έχω την έννοια μου να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, αν έχουν διαβάσει, αν θα κάνουν τις δραστηριότητες τους.

https://www.instagram.com/p/CtoLfwMM296/

Αυτά τα κουτάκια που εσύ βάζεις στον εαυτό σου και την πειθαρχία σου, την έχεις μεταδώσει στα παιδιά; Πρέπει να είναι όλα τόσο καλά οριοθετημένα στη ζωή τους;

Προσπαθώ να τους την εμφυσήσω αυτή την πειθαρχία χωρίς να είμαι ψυχαναγκαστική. Αλλά αν δω μία μέρα πως είναι κουρασμένα, φυσικά και θα τα αφήσω να ξεκουραστούν. Είμαι μεν πειθαρχημένη αλλά δεν θα εξαντλήσω και την αυστηρότητά μου μαζί τους. Θέλω να είναι καλά, να μην είναι όμως φυγόπονα. Τους δίνω παράδειγμα και με τις δικές μου υποχρεώσεις.

Τα κορίτσια σου βρίσκονται σε μία τρυφερή ηλικία, η οποία είναι ευάλωτη όπως πολύ καλά γνωρίζεις και λόγω της δουλειάς, σου σε διάφορους κινδύνους και παρενοχλήσεις. Με ποιο τρόπο τις έχει προετοιμάσει χωρίς να τις πανικοβάλεις;

Η αγωνία μου είναι ότι μπορεί ο οιοσδήποτε να τις πλησιάσει και να υποκριθεί κάτι άλλο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Αυτό με τρομάζει. Για αυτό και τους έχω εξηγήσει από τώρα τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν. Να μην μοιράζονται φωτογραφίες τους, να μην μιλούν με κάποιον που δεν γνωρίζουν. Τους έχω δώσει και παραδείγματα με το πώς δημιουργείται αυτή η παραπλάνηση.

Το καλό είναι πως υπάρχει μία γενικότερη κοινωνική αφύπνιση για αυτά τα ζητήματα. Στο σχολείο τους έκαναν μαθήματα σεξουαλικής αγωγής, ξέρουν τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται, τους κινδύνους που τυχόν θα αντιμετωπίσουν στις φιλικές ή κοινωνικές τους συναναστροφές.

https://www.instagram.com/p/CtvmLYzsPIb/

«Θα είμαι στις διακοπές μου και θα προσέχω να μη φύγουν οι βλεφαρίδες μου;»

Πώς λειτουργείς εκτός τηλεόρασης, για παράδειγμα στις διακοπές σου;

Στις διακοπές μου σε πρώτη φάση κοιμάμαι περισσότερο, οπότε είμαι πιο ξεκούραστη, άρα και πιο χαλαρή. Οικογενειακώς έχουμε αυτή τη διάθεση στις διακοπές, στο να κάνουμε αυτό που που έχουμε όρεξη, χωρίς πρόγραμμα. Μου πάει το καλοκαίρι, όταν μαυρίζω μου αρέσει, μου δημιουργεί αυτοπεποίθηση.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή την Πάρο με μπικίνι και μόλις ξεκίνησε επίσημα τις διακοπές της

Μπορεί να κυκλοφορείς πιο χύμα, άβαφη, χωρίς να σε νοιάζει; Γιατί κάποιες συναδέλφισσές σου, είναι δέσμιες της τηλεοπτικής τους αισθητικής, ακόμη και στις πιο προσωπικές τους στιγμές.

Είμαι χύμα, δεν χτενίζομαι, δεν βάφομαι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είμαι περιποιημένη. Θα βρέξω τα μαλλιά μου, θα περάσω μία μαλακτική γιατί έχω φυσικά μακριά μαλλιά και θέλω να προστατευτώ από την ψαλίδα, θα κάνω ένα μικρό κότσο και αυτό είναι. Θα καταλάβεις πως δεν βάφομαι γιατί είμαι από εκείνες που βουτάνε το κεφάλι τους στη θάλασσα για να το ευχαριστηθούν. Το πιο αστείο που μου έχει συμβεί, ήταν πριν από τρία χρόνια, όταν είχα βάλει ημιμόνιμες βλεφαρίδες. Δεν είχα ξαναβάλει στη ζωή μου και βούτηξα κανονικά στη θάλασσα. Αισθάνθηκα μία ενόχληση, μου λέει η κοπέλα που της είχε βάλει πως πρέπει να είμαι προσεκτική και το βράδυ που κοιμήθηκα άρχισαν να μου φεύγουν. Μου ξαναλέει πως πρέπει να κοιμάμαι ανάσκελα. Ε, δεν άντεξα και τις έβγαλα. Θα είμαι στις διακοπές μου και θα προσέχω να μη φύγουν οι βλεφαρίδες;

«Δεν χάσαμε ποτέ την ταυτότητά μας στο Happy Day»

Φέτος τερμάτισες πρώτη σε τηλεθέαση και με εντυπωσιακές επιδόσεις που έφτασαν έως και το 40% σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα μεγάλου ανταγωνισμού. Υπάρχει συνταγή επιτυχίας;

Δεν ξέρω αν υπάρχει συνταγή επιτυχίας, αλλά τα δικά μας συστατικά είναι η θετική ενέργεια, το χαμόγελο και το ομαδικό πνεύμα. Αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει με όλη την ομάδα και ο ένας το τροφοδοτεί στον άλλον.

Πήρες μία απόφαση να διατηρήσεις ένα βασικό μοτίβο στην εκπομπή, να μη ρισκάρεις μεγάλες αλλαγές στη μορφή της. Δείχνεις να μην αγχώνεσαι με τον ανταγωνισμό.

Το βασικό είναι να αφουγκράζεσαι τις ανάγκες του κόσμου και τι του αρέσει. Όμως πρέπει να δίνεις τον χώρο και τον χρόνο στον τηλεθεατή για να αγαπήσει κάποια πράγματα που εσύ έχεις φτιάξει. Στα 10 χρόνια της εκπομπής έχουμε δοκιμάσει διάφορα, σε κάποια απλά δεν επιμείναμε τόσο πολύ και έκαναν τον κύκλο τους. Ριζικές όμως αλλαγές δεν κάναμε στο προφίλ μας, γιατί αυτή η εκπομπή είχε από την αρχή μία νότα επικαιρότητας και ψυχαγωγίας μαζί, σε συγκεκριμένη όμως διάρκεια. Σε αντίθεση με κάποιες εκπομπές που όταν υπήρχε θέμα επικαιρότητας και ενημέρωσης, άλλαξαν τελείως όλη τους τη σκαλέτα. Ακόμη και στην προεκλογική περίοδο που φιλοξενούσαμε δύο πολιτικούς την ημέρα, δεν αλλάξαμε τις ψυχαγωγικές μας στήλες και δεν χάσαμε την ταυτότητά μας. Αισθανόμαστε και εμείς ωραία με αυτό.

Ποιος ή ποια πολιτικός σου έκανε εντύπωση στον ανθρώπινο επίπεδο και εκτός της τυπικής πολιτικής του φυσιογνωμίας;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον γιατί όλοι τους ήρθαν με μία θετική διάθεση και με την επιθυμία να βγουν σε μία εκπομπή όπως η δική μου. Με ενθουσίασε που δεν υπάρχει πια αυτό το ταμπού ότι ένας πολιτικός δεν βγαίνει σε μία ψυχαγωγική εκπομπή. Στους 40 ανθρώπους που συνάντησα τηλεοπτικά, οι περισσότεροι ήρθαν χωρίς κόκκινες γραμμές και περιορισμούς στο να μιλήσουν για την προσωπική τους ζωή και αυτό το εκτίμησα πολύ.

https://www.instagram.com/p/CtbS-UvsLnb/

Έχεις αποκτήσει πια μεγάλη εμπειρία, είσαι μία ολοκληρωμένη τηλεοπτική προσωπικότητα. Υπήρξες ποτέ «θύμα» της καθημερινής σου ρουτίνας;

Η ρουτίνα είναι η μάστιγα της εποχής. Ξυπνάω στις έξι το πρωί και στις δέκα το βράδυ έχω την αίσθηση ότι πέρασε πολύ γρήγορα η μέρα. Με κάνει να νιώθω την ανάγκη να ολοκληρώνω όλες μου τις υποχρεώσεις και να βάζω το check σε όλα μου τα κουτάκια. Με φίλους ή φίλες μου που το έχω συζητήσει, όλοι μας έχουμε πέσει θύματα αυτής της ρουτίνας. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είμαι ευγνώμων για τη δουλειά μου και την οικογένειά μου.