Ταμίλα Κουλίεβα: «Έχω εισπράξει τον πόνο αρκετών γυναικών, μου έκανε μεγάλη εντύπωση»

Κατερίνα Μπούσιου
Ταμίλα Κουλίεβα: «Έχω εισπράξει τον πόνο αρκετών γυναικών, μου έκανε μεγάλη εντύπωση»

Η ηθοποιός μιλά στο Queen.gr για τη σειρά «Παγιδευμένοι» αλλά και τις δύο θεατρικές παραστάσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί. Η Ταμίλα Κουλίεβα αναφέρεται στις δύο της πατρίδες, την Ελλάδα και τη Ρωσία από όπου κατάγεται, αλλά και για τη γυναίκα - πρότυπο της ζωής της. 

Η Ταμίλα Κουλίεβα είναι μία δυναμική ηθοποιός και σκηνοθέτης που αγαπά το «πολύ». Να διαβάζει πολύ, να ταξιδεύει πολυ, να δουλεύει πολύ, να αγαπά πολύ, να γελά ακόμη περισσότερο. Τη φετινή χρονιά, τη δεύτερη ως Υβόννη στη σειρά «Παγιδευμένοι», τολμά να κάνει ένα διπλό άνοιγμα στο θέατρο. Με μία παράσταση που η ίδια σκηνοθετεί και σε μία που λειτουργεί ως ηθοποιός.

Στην πρώτη έχει μεταφράσει το έργο του Dimitri Danilov, «Ο Σεργκέι είναι πολύ βλάκας», το οποίο παίζει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» με τον Lex να υπογράφει τα τραγούδια και τον πρώην σύζυγό της και πατέρα του γιου της και γνωστό σκηνοθέτη Γρηγόρη Καραντινάκη, να έχει έναν μικρό ρόλο.

https://www.instagram.com/reel/Cyt0mCsomm0/

Στη δεύτερη συμπρωταγωνιστεί η ίδια στο έργο «Da» με τον Γρηγόρη Βαλτινό στο θέατρο «Ιλίσια».

https://www.instagram.com/p/CyVdEqeI6pJ/

Στη συνέντευξή μας στο Queen.gr κάνουμε ένα μικρό ταξίδι στο χρόνο, για να ενώσουμε τις δύο της πατρίδες. Τη Ρωσία όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε (Σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο Πολιτισμού της Μόσχας και υποκριτική στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Κινηματογράφου της Μόσχας, όπου πήρε και το μεταπτυχιακό της στις Καλές Τέχνες) και την Ελλάδα, όπου ουσιαστικά ξεκίνησε η μεγάλη της καριέρα.

Δάκρυα για τον γάμο στους Παγιδευμένους και ύμνοι από το Twitter για την Ταμίλα Κουλίεβα

Μιλάμε για τις γυναίκες που άγγιξε μέσω από τον ρόλο της κακοποιημένης Υβόννης στη σειρά «Παγιδευμένοι» για το πως είναι η ίδια ως μητέρα, για την δική της μητέρα και γνωστή επιστήμονα στη Ρωσία, αλλά και για την ιδιαιτερότητα που βρήκε στη μουσική του Lex, που αφουγκράζεται την σημερινή γενιά με τον καλύτερο τρόπο.

Και όπως λέει χαρακτηριστικά: «Είναι πάρα πολύ περίεργο γιατί δεν περιμένεις από έναν τηλεοπτικό ρόλο να αλλάξεις τη ζωή κάποιων γυναικών. Είναι σπουδαίο».

Θα σταθούμε σε μία φράση της Ταμίλα Κουλίεβα μιλώντας για τέχνη: «Οι καλλιτέχνες πρέπει να μειώνουμε τις αποστάσεις. Τα σύνορα είναι μόνο για τους πολιτικούς. Χρειαζόμαστε πολιτιστική πολιτική στις μέρες μας».