10 ταινίες για όσες αγαπούν τη μόδα

Κατερίνα Ευαγγελινού
10 ταινίες για όσες αγαπούν τη μόδα

Εάν είσαι λάτρης της μόδας και του κινηματογράφου τότε διαβάζεις το κατάλληλο άρθρο.

Πριν από λίγες ημέρες παρακολούθησα για πρώτη φορά μια από τις ταινίες που σου προτείνω και έτσι μου γεννήθηκε η ιδέα για αυτό το blogpost.

Σκέφτηκα ότι και εσύ που αγαπάς τη μόδα θα πρέπει να βάλεις στη λίστα σου αυτές τις ταινίες και αυτά τα ντοκιμαντέρ.

Σίγουρα θα περάσεις 2-3 ευχάριστες ώρες, παράλληλα θα μάθεις παραπάνω πράγματα για την ζωή θρυλικών σχεδιαστών που έχουν αφήσει ιστορία, θα θαυμάσεις κάποια looks ηθοποιών που παραμένουν μέχρι και σήμερα οι απόλυτες κλασικές επιλογές, όπως επίσης θα δεις πως είναι τα αληθινά backstages σε ένα fashion show.

Καμία από τις ταινίες δε θα σε κάνει να απομυθοποιήσεις τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της ζωής, ίσα-ίσα θα δεις για ακόμα μια φορά ότι τίποτα δε γίνεται the easy way, αλλά με πείσμα και θέληση όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν, όπως έγινε με την Coco Chanel.

Κάποιες είναι αρκετά συναισθηματικές όπως θα διαπιστώσεις στην ταινία του Yves Saint Laurent ενώ με την ταινία «Ready to Wear» θα γελάσεις και θα σε μεταφέρει σε ρυθμούς fashion week που επικρατεί μια τρέλα, αυτό μπορώ να το πω και από προσωπική εμπειρία!

Για την ταινία «Breakfast at Tiffany’s» τα λόγια είναι περιττά, μπορούμε απλά να απολαμβάνουμε ξανά και ξανά όλα τα outfits της Audrey Hepburn και την απόλυτη κομψότητα.

Εάν θες να μάθεις τη δυσκολία και τη διαδικασία για να δημοσιευτεί ένα τεύχος περιοδικού τότε μπορείς να παρακολουθήσεις τα ντοκιμαντέρ «Mademoisselle C» και «The September Issue» ενώ στο «Dior and I» θα μπεις κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι του οίκου και θα ζήσεις όλες τις διαδικασίες για τη δημιουργία μιας κολεξιόν!

Τις περισσότερες από τις παρακάτω ταινίες τις έχω παρακολουθήσει και θα τις ξανά έβλεπα με την ίδια προσοχή. Κάποιες άλλες είναι στη λίστα μου και ελπίζω να μπουν και στη δική σου!!

Περιμένω τα μηνύματα σου στη προσωπική σελίδα μου στο Instagram